Szerokość balkonów w inwestycji Orlińskiego 10 w Krakowie

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
MaRiO

Re: Szerokość balkonów w inwestycji Orlińskiego 10 w Krakowie

Postautor: MaRiO » 26 wrz 2016, 22:41

@Luk10 byłem przekonany że piszesz o swoim mieszkaniu: "Z tego co popatrzyłem na projekt, to barierka ma być równo ze światłem okna, nie wiem jak to bedzie z posadzką balkonu."

Wygrzebałem jakiś pierwszy lepszy balkon z klatki B, możliwe że akurat ten o którym piszesz ale w ciemno nie potwierdzę ;)

Obrazek

Dokładnie widać gdzie kończy sie posadzka balkonu czy też gdzie są barierki....

Masz rację balkony są węższe niż zwykle i dziwnie to wygląda ale dokładnie są takie jak zakładał projekt.
Czy to oszczędność materiału czy też wyobraźnia projektanta ciężko powiedzieć ;)

W zależności czy będą to tylko żeberka czy też aquapanel od środka prezentuje sie to mniej więcej tak:

Obrazek

Obrazek

Serdecznie Pozdrawiam :)

Luk10

Postautor: Luk10 » 27 wrz 2016, 20:42

Dzięki MaRiO za obszerny post i zdjęcia. Owszem rzut jaki umieściłeś to to mieszkanie moje jest po sasiedzku z identycznym balkonem tyle ze 2 pokojowe.
Widzialem ze barierki beda rowno z okndm ale ze posadzka rowniez a tu bedzie inaczej. Coz poczekam pare miesiecy i osobiscie zobacze czy beda wpadal w dziure po przejsciu przez okno haha. :D

MieszkankaAvii7

Postautor: MieszkankaAvii7 » 08 sty 2017, 2:37

Tommy pisze:Takie kilkunastocentymetrowe przesunięcie to pikuś w porównaniu do tego co jest na Orlińskiego 1. Tam jest przesunięcie o prawie 3 metry i w niektórych klatkach jest tak, że drzwi od danego mieszkania wychodzą na balkon sąsiada! :twisted: :twisted: :twisted:

Serio? Mona prosic o zdjecie? :D

MieszkankaAvii7

Postautor: MieszkankaAvii7 » 08 sty 2017, 2:37

Tommy pisze:Takie kilkunastocentymetrowe przesunięcie to pikuś w porównaniu do tego co jest na Orlińskiego 1. Tam jest przesunięcie o prawie 3 metry i w niektórych klatkach jest tak, że drzwi od danego mieszkania wychodzą na balkon sąsiada! :twisted: :twisted: :twisted:

Serio? Mozna prosic o zdjecie?

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”