Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Arav

Re: Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10

Postautor: Arav » 01 wrz 2017, 12:10

Jak wyglada sprawa z takimi karami? Czego sie mozemy domagac jako kupujacy? Ogarnia ktos takie kruczki?

Paula015

Re: Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10

Postautor: Paula015 » 01 wrz 2017, 19:05

30 dni mało dostałam pismo że się przedłuży do 45 dni bo specjalnie dla mnie muszą wyprodukować i sprowadzić cale okno balkonowe ale okazuje się ze też mało bo dzisiaj na pocztę dostałam wiadomość ze tak naprawde to wogóle nawet nie wiadomo kiedy bedzie drugi termin. A 3 września mija 45 dni zwłaszcza ze dzwonilam do Budmimexu w poniedziałek Pani powiedziała ze tydzień to dużo czasu i wiele mogą zrobić. Cyrk.

Obrazek

darekodz

Postautor: darekodz » 01 wrz 2017, 19:11

Dostałem prawie identyczna wiadomość, jedyna różnica to nr mieszkania.

Paula015

Postautor: Paula015 » 01 wrz 2017, 19:19

Od poniedziałku dzwonie dzień w dzień o termin drugiego odbioru. Pieniadze z banku dostawali terminowo wiec oczekuje tego samego. Z drugiej strony widać ze dużo jest robione na "odpieprz się" bo na pierwszym odbiorze na wejściu juz widzieliśmy odpadający plastki od okien i wielkie wżery na szybie i w takim stanie chcieli oddac mieszkanie.

sand

Postautor: sand » 01 wrz 2017, 20:44

Przecież to jest kpina z klientów żeby czekać 45 dni na okno, ktore zamawiają na skalę masową. Znajomy odbierał wczoraj lokal po raz drugi i po 30 dniach miał niepoprawione wady, które uwzględnili w piśmie w odpowiedzi na protokół. Ich wszelkie starania są już tak samo znane jak słynne NIEdotrzymane obietnice. Obecna sytuacja jest oczywistą grą na czas żeby ukarać "niedobrych" klientów, ktorzy ośmielili sie nie odebrać lokalu w pierwszym terminie i nie przymknęli oka na niedoróbki. Teraz chcą najmniejszym kosztem przepchnąć drugi odbiór. Wymiana okna trwa 30 min i spokojnie przy odrobinie chęci można to zrobić w innym terminie juz po odebraniu kluczy.

Xpe

Postautor: Xpe » 01 wrz 2017, 21:38

Uuu no to nieźle sobie poczynają....
Mail na skargi to chyba tylko ten do recepcji ale i tak nie wiem czy warto tam coś wysyłać w stylu skarg

Jakub

Postautor: Jakub » 03 wrz 2017, 9:28

Witam serdecznie właścicieli mieszkań z Orlińskiego 10 :)

Dostałem identycznego maila w sprawie odbioru mieszkań. Uważacie, że jest jakaś szansa na wywalczenie odszkodowania/zadośćuczynienia za przedłużający się termin odbioru? Ew. słyszał ktoś o wielkości odszkodowania/zadośćuczynienia (schodzenia z ceny mieszkania) za usterki, których nie naprawią?

Pozdrawiam ;)

iiii

Postautor: iiii » 03 wrz 2017, 17:31

Jesli chodzi o okna to prosze zadzwonic do ekoplastu bardzo mila kobieta ktora udzieli wszelkich inf. Na temat kiedy zostana usuniete usterki z dokladna godz. I dniem nawet wysyla nawet raporty swietny kontakt zawsze uprzejma szkoda ze w budimexie takie osoby nie pracuja

Karo88

Postautor: Karo88 » 04 wrz 2017, 9:34

My w trakcie drugiego odbioru wciąż mieliśmy mnóstwo niedoróbek, usuwają je teraz z dnia na dzień, zgodziliśmy się przyjąć klucze z lekko zadrapaną ościeżnica drzwi zewnętrznych, naprawdę trzeba się mocno przyjzec żeby to dostrzec ( gdybyśmy to ponownie wypisali do protokołu to na 3 odbiór czekalibyśmy kolejne 30 dni). Zapytaliśmy gościa z bdx jaka rekompensatę proponuje w zamian za te drzwi i na początku był nie ugięty, my jednak także ostatecznie skończyło się na tym, że zrekompensują nam to w postaci materiałów budowlanych- pieniędzy nie mogą dawać. Podaliśmy nazwę produktów do gładzi i mają dostarczyć w tym tygodniu. Walczcie o swoje ;) Powodzenia!

Paula015

Postautor: Paula015 » 04 wrz 2017, 14:21

Zadzwoniłam dzisiaj powiedziałam Pani ze otrzymałam wiadomosc w której nic konkretnego nie jest zawarte i ze chcialabym wiedziec ile mam czekac jeszcze tydzien dwa miesiac?!. Pani oddzwonila powiedziala ze nowa szyba ktora mieli wymieniac pekla i musza znowu nowa sprowadzic. Ostatecznie odbior mam 12 i jesli ni3 wymienia szyby do tej pory to wymienia ja po odbiorze w umowionym terminie.

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”