Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
ragandbones

Re: Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10

Postautor: ragandbones » 04 wrz 2017, 15:32

Przeciaganie odbioru z powodu wymiany szyby to jest jakis zart, wymienaili mi dzis szybe w oknie miesiac po odbiorze, calosc operacji trwala 3 minuty liczac od wejscia ekipy do mieszkania do podpisania protokolu wymiany.

sand

Re: Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10

Postautor: sand » 07 wrz 2017, 19:59

Mieliśmy dzisiaj drugi odbiór, który zakończył się awanturą. Wada zgłoszona podczas pierwszego odbioru nie została poprawiona, mimo że trzeba było na to czekać ponad 40dni. Wyobraźcie sobie Państwo, że zdaniem przedstawiciela generalnego wykonawcy stojąca na posadzce loggi woda jest rzeczą normalną. Fakt, że nie spływa w kierunku odpływu tylko tworzy dwie kałuże jest zgodny z projektem. Ot fachowcy z Budimex Nieruchomości.

Przy okazji, jeśli ktoś rownież miał problemy ze spadkami to na balkon/loggie polecam wylać butelkę wody.

kuba2

Postautor: kuba2 » 08 wrz 2017, 8:25

a formalnie jak się ten odbiór zakończył? Ciekaw jestem jak dużo mieszkań jest jeszcze nieodebranych (ja nawet jeszcze nie mam terminu odbioru).

owca

Postautor: owca » 08 wrz 2017, 11:52

sand pisze:Mieliśmy dzisiaj drugi odbiór, który zakończył się awanturą. Wada zgłoszona podczas pierwszego odbioru nie została poprawiona, mimo że trzeba było na to czekać ponad 40dni. Wyobraźcie sobie Państwo, że zdaniem przedstawiciela generalnego wykonawcy stojąca na posadzce loggi woda jest rzeczą normalną. Fakt, że nie spływa w kierunku odpływu tylko tworzy dwie kałuże jest zgodny z projektem. Ot fachowcy z Budimex Nieruchomości.

Przy okazji, jeśli ktoś rownież miał problemy ze spadkami to na balkon/loggie polecam wylać butelkę wody.

Mieliśmy wczoraj odbiór i ten sam problem, wprawdzie przeciw spadek został minimalnie zmniejszony ale nadal jest.

sand

Postautor: sand » 08 wrz 2017, 14:14

kuba2 pisze:a formalnie jak się ten odbiór zakończył? Ciekaw jestem jak dużo mieszkań jest jeszcze nieodebranych (ja nawet jeszcze nie mam terminu odbioru).

Odebranie kluczy z zastrzeżeniami ws. niepoprawionej usterki.

Malla

Postautor: Malla » 14 wrz 2017, 12:31

U mnie była ta sama akcja z oczekiwaniem na szybę. Może mają taką przechodnią, która krąży po mieszkaniach? ;)
Ekipa pozostawiła po sobie syf, na podłodze kartony. Usterki ładnie naprawione.
Informacje o przebiegu instalacji, dalszych opłatach i kancelarii otrzymywałam sprzeczne. Dobrze, że mogę poczytać to forum.

ragandbones

Postautor: ragandbones » 20 wrz 2017, 10:10

W klatce D zostal zniszczony panel od windy...ktos kolokwialnie mowiac wyrzezbil w nim penisa ostrym narzedziem. Dramat.

Mordin

Postautor: Mordin » 20 wrz 2017, 10:47

Ciekawe w klatce F w ten sam sposób porysowano panel w windzie - jednak to już tam jest od początku roku.

Wiewiór

Postautor: Wiewiór » 21 wrz 2017, 16:56

Dla tego przydałyby się kamery a nie ochrona w budzie do odbierania paczek ...

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”