Głosowanie dot. rezygnacji z usług ochrony w bloku Orlińskiego 10

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Paola_g87

Re: Głosowanie dot. rezygnacji z usług ochrony w bloku Orlińskiego 10

Postautor: Paola_g87 » 10 sty 2018, 14:42

mko13 pisze:Udało Wam sie pozbyć ochrony?

dzwoniłam dziś rano do Administracji, Za rezygnacją z ochrony jest na dzień dzisiejszy 45%.
Tak więc niestety brakuje jeszcze 6%!!!

rafal

Postautor: rafal » 15 sty 2018, 5:38

Szanowni panstwo rezygnujcie z ochrony rezygnujcie przynajmniej w 1 bloku bedzie mnostwo burdeli tzw domowek zasada jest jedna tam gdzie jest ochrona i swiadek nie wchodzimy z biznesem, popyt jest bardzo duzy a mieszkan wynajetych pod domoweczki 2 nawet nie mieszkan tylko pokoi, gratuluje pomyslu niestety wedlug mnie bardzo zlego nie bedzie ochrony bedziemy mogli parkowac gdzie chcemy, wyrzucac smieci gdzie chcemy malowac na scianachh co chcemy a jak jakis sasiad podskoczy to zastraszymy etc..., monitoring na kaptur i czapke z duzym daszkiem na oczach nie dziala szkoda komus 50 pln prosze sie wyprowadzic do wieliczki bedzie taniej pozdrawiam sasiadow

bedkowsk

Postautor: bedkowsk » 15 sty 2018, 11:21

Tak, bez tej naszej wspaniałej zainstalowanej bez konsultacji z kimkolwiek ochrony będzie prawdziwy dziki zachód. Monitoring nic nie pomoże, już się boimy. Ja już nawet inwestuję w prywatną ochronę. :)

darekodz

Postautor: darekodz » 15 sty 2018, 11:30

Nie mozna powiedziec zeby ochrona nic nie robila. Ostatnio Pan ochroniarz "namietnie" nawiedza mnie w garazu jak parkuje na swoim miejscu i twierdzi ze nie ma mnie w spisie wlascicieli garazu:P Troche wkurzajace ale w sumie dobrze ze ktos stara sie to kontrolowac.
Jak ostatnio wyladowywalem cos do komorki lokatorskiej to tez wzial sie znikad i patrzyl co tam robie.
Ja tam jestem za tym zeby ochrona zostala.

ryba13

Postautor: ryba13 » 16 sty 2018, 13:38

Pfff
Ostatnio zmieniony 16 sty 2018, 22:20 przez ryba13, łącznie zmieniany 1 raz.

Karo88

Postautor: Karo88 » 16 sty 2018, 14:27

Nawet sobie nie wyobrażacie jak nas irytują ludzie siedzący w oknach. Naprawdę nie rozumiem co atrakcyjnego jest w siedzeniu i podglądaniu sąsiadów :/ Wiedziałam że z prywatnościa będzie ciężko, ale to już jest lekka przesada.

Selassie

Postautor: Selassie » 17 sty 2018, 12:35

Karo88 pisze:Nawet sobie nie wyobrażacie jak nas irytują ludzie siedzący w oknach. Naprawdę nie rozumiem co atrakcyjnego jest w siedzeniu i podglądaniu sąsiadów :/ Wiedziałam że z prywatnościa będzie ciężko, ale to już jest lekka przesada.

Ale co to ma wspolnego z ochorna :D ochorniarz w okno kuka ?

Xpe

Postautor: Xpe » 17 sty 2018, 13:38

Karo88 pisze:Nawet sobie nie wyobrażacie jak nas irytują ludzie siedzący w oknach. Naprawdę nie rozumiem co atrakcyjnego jest w siedzeniu i podglądaniu sąsiadów :/ Wiedziałam że z prywatnościa będzie ciężko, ale to już jest lekka przesada.

Ciężko nie mieć np stołu czy sofy koło okna w mieszkaniu 60m2 :) i nie spojrzeć w okno.
A co mają palacze powiedzieć którzy notorycznie przesiadują na balkonach? Zaraz o stalking będą posądzeni

Czlowiekzlasu

Postautor: Czlowiekzlasu » 17 sty 2018, 19:59

Proponuje rolety zakupić tyle...

Wracając do debaty czy warto czy nie,moje osobiste spostrzeżenie jest takie że ochrona nie robi nic dobrego. Dla otwartego os O10 jeden ochroniarz nie jest w stanie nic zrobić,na tyle klatek i miejsc do ucieczki, jedyne co to zainstalowanie monitoringu tylko w takich miejscach żeby nagrywał co trzeba bedzie bardziej pomocne.

Jeśli chodzi sprawdzanie aut w garażu to osobiście wystosowalem pismo do zarządcy aby sporządził listę osób z wykupionymi miejscami i przekazał je ochroniarzowi.

czubik8805

Postautor: czubik8805 » 29 sty 2018, 22:54

W bloku nr 6 już zrezygnowali. Wszystkim którzy chcą oszczędzić na ochronie zachęcam do zapoznania sie z następującym wątkiem: viewtopic.php?f=57&t=2261
Posty z dnia dzisiejszego.

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”