Parkowanie / uporządkowanie parkowania pod blokiem - Orlińskiego 10

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
kuba2

Re: Parkowanie / uporządkowanie parkowania pod blokiem - Orlińskiego 10

Postautor: kuba2 » 14 paź 2018, 18:30

Polpol pisze:Jeżeli chodzi o wasza działkę to wygląda ona tak jak na zdjęciu zaznaczona czerwonymi liniami.
o10.jpg

Te 9 miejsc kolo stacji trafo również należą do was. Strefa zamieszkania pod o8 jak najbardziej obowiązuje bo sa znaki na granicy ich działki prawidłowe. Na końcu i początku, Natomiast o6 ma tylko przy wjeździe z orlińskiego a na granicy waszej działki już nie więc jest nieprawidłowo oznaczona. Może zarządca z o6 czeka aż wy postawicie znak na wjeździe z orlińskiego? wtedy strefa będzie zamknięta ze wszystkich stron i nie będzie można parkować nigdzie poza wyznaczonymi miejscami tak jak to ma miejsce pod o4 i o6.

Ja mam wątpliwości co do prawidłowości oznaczenia tej "naszej" zachodniej części dodatkowo dlatego, że znak końca strefy jest po lewej stronie jezdni (chyba znaki powinny być po prawej stronie).

sand

Postautor: sand » 15 paź 2018, 9:20

Aktualny stan oznakowanie na rysunku poniżej. Na całej drodze między O6 a O8 obowiązuje strefa zamieszkania. Wyłączony jest z niej jedynie odcinek należący do naszej wspólnoty (teren oznaczony na zielono).

Obrazek

Dawid

Postautor: Dawid » 31 paź 2018, 11:39

Głosować głosować, ja jestem akurat przeciw ale mam nadzieję że jeśli projekt nie przejdzie to na chodniku zostanie zaznaczona linia parkowania żeby nie utrudniać życia pieszym na chodnikach

Kill

Postautor: Kill » 31 paź 2018, 14:39

Dokładnie! Głosować głosować im szybciej tym lepiej, ja też akurat przeciw ale nie ma sensu przeciągać, trzeba mieć już z głowy to głosowanie

sand

Postautor: sand » 31 paź 2018, 15:03

Ja zagłosowałem za i mam nadzieję, że śladem innych wspólnot uchwała przejdzie również u nas. W przeciwnym wypadku samochody w całego osiedla będą parkowały na naszym chodniku a tylko nasza wspólnota będzie ponosiła koszty jego naprawy.

sand

Postautor: sand » 09 lis 2018, 21:11

krakow.onet.pl/krakow-pozar-w-nowej-hucie-straz-nie-mogla-podjechac-przez-zaparkowane-samochody/qdzjn2c

Neigbour

Postautor: Neigbour » 16 lis 2018, 21:25

Status głosowania na dzień dzisiejszy:

ZA 20,49%
PRZECIW 17,44%

nadka

Postautor: nadka » 18 lis 2018, 20:36

Neigbour pisze:Status głosowania na dzień dzisiejszy:

ZA 20,49%
PRZECIW 17,44%

Dziwnie dużo osób przeciwko strefie zamieszkania. W wielu blokach takich uchwały przechodziły jednak zdecydowaną większością. O ile było w ogóle robione głosowanie. W każdym razie, jak widać np. pod Orlińskiego 4, strefa zamieszkania mocno porządkuje przestrzeń pod blokiem.

Kill

Postautor: Kill » 18 lis 2018, 21:16

nadka pisze:
Neigbour pisze:Status głosowania na dzień dzisiejszy:

ZA 20,49%
PRZECIW 17,44%

Dziwnie dużo osób przeciwko strefie zamieszkania. W wielu blokach takich uchwały przechodziły jednak zdecydowaną większością. O ile było w ogóle robione głosowanie. W każdym razie, jak widać np. pod Orlińskiego 4, strefa zamieszkania mocno porządkuje przestrzeń pod blokiem.

Najwyraźniej jest tu więcej osób bez miejsca parkingowego więc będą tak glosowac.
Nic dziwnego.
Ci którym zależało już dawno zagłosowali teraz czekamy na tych co wynajmują mieszkania lub im nie zależy lub na tych co jeszcze nie mieszkają o ile są tacy

Czlowiekzlasu

Postautor: Czlowiekzlasu » 27 lis 2018, 20:10

Jako sąsiad zwracam się do wszystkich mieszkańców O10 z prośbą o rozsądne parkowanie i przestrzeganie zasad BRD.

Naprawdę tylko od Państwa zależy jaka będzie kultura pod blokiem. ZA DUŻO JUŻ TEJ PATOLOGI DROGOWEJ, CHAMSTWA, i CWANIACTWA.

Uprasza się też o nie zastawianie ludziom korzystającym z hali garażowej wjazdu/wyjazdu. Szczególnie mam tu na uwadze Pana z Jasła z czarnej niemieckiej limuzyny.

Ps.odnośnie głosowania...
Proszę o przemyślenie czy ważne miejsce postojowe czy bezpieczeństwo? Bo jak zwykle Polak mądry po szkodzie. Do puki nie wydarzy się jakiś pożar i nie zobaczą Państwo jak manewruje wóz strażacki między autami żeby je nie uszkodzić, przekonają się Państwo jak cholernie jest ważna każda sekunda.
Pozdrawiam

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”