Cześć, czy orientowaliście się W Budimexie kiedy mniej więcej planują oddawać mieszkania?
Ja dziś otrzymałem informację że najwcześniej będzie to lipiec/sierpień czy nie jest to bardzo późno?
Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera na Orlińskiego 10 w Krakowie
Re: Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera na Orlińskiego 10 w Krakowie
Podobno od ostatecznego terminu odbioru (10 sierpnia) należy odjąć 3 tygodnie i wtedy zaczną się odbiory. Tak ktoś pisał na forum że Pani z BX tak mówiła.
Biorąc pod uwagę jak wyglądają odbiory na O8, to niestety nie mamy pewnie co liczyć na wcześniejszy odbiór kluczy. Chciałabym jednak bardzo się mylić
A czy ktoś z was orientował się może czy jest szansa żeby jeszcze przed odbiorem wejść do mieszkania w celu dokonania pomiarów pod meble na wymiar?

A czy ktoś z was orientował się może czy jest szansa żeby jeszcze przed odbiorem wejść do mieszkania w celu dokonania pomiarów pod meble na wymiar?
-
Karo88 pisze:A czy ktoś z was orientował się może czy jest szansa żeby jeszcze przed odbiorem wejść do mieszkania w celu dokonania pomiarów pod meble na wymiar?
Nie ma takiej opcji.
Pisałam w tej sprawie do Budimexu i dostałam odpowiedź, że nie ma takiej możliwości.
Bardziej jednak martwi mnie to że odbiory mogą być w najpóźniejszym dopuszczalnym terminie. Liczyłam na wcześniej:(
"Informujemy, że zgodnie z pozwoleniem na budowę zostały zakończone roboty budowlane na Osiedlu Nowe Czyżyny- ul.Orlińskiego 10, potwierdzone w dniu 07-03-2017r. wpisem Inspektora Nadzoru do Dziennika Budowy." Wygląda na to ze blok na papierze został ukończony i teraz pasuje czekać na odbiory.
JaRoKrk pisze:"Informujemy, że zgodnie z pozwoleniem na budowę zostały zakończone roboty budowlane na Osiedlu Nowe Czyżyny- ul.Orlińskiego 10, potwierdzone w dniu 07-03-2017r. wpisem Inspektora Nadzoru do Dziennika Budowy." Wygląda na to ze blok na papierze został ukończony i teraz pasuje czekać na odbiory.

no no to jakis postep jest choc pewnie po cichutku sobie beda w srodku do lipca robic
rozumiem ze ostatnia transze i ewentualne dofinansowania MDM zostawiacie jak w aneksie do 5 kwietnia?
Zakończenie budowy na papierze...Wczoraj przejeżdżałam tamtędy i na budowie było sporo osób, część pracowała na zewnątrz przy elewacji a część w środku 

Czy ma ktoś może jakąś informację na temat przebiegu odbiorów w naszym bloku, ewentualnych odbiorów przez nas?? 

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”