Brak telewizji / niepodłączona instalacja telewizyjna w bloku Orlińskiego 10

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Kania12

Brak telewizji / niepodłączona instalacja telewizyjna w bloku Orlińskiego 10

Postautor: Kania12 » 12 sie 2017, 6:33

Na klatce E nie ma telewizji cyfrowej i naziemnej. Spowodowane jest to brakiem zasilaczy, rozdzielaczy itp. w glownej skrzynce w piwnicy, kable sa doprowadzone ale nie podlaczone. W biurze powiedzieli zeby kontaktowac sie meilowo. Na rozpatzenie sprawy maja 14 dni. Za wszystko juz zaplacilismy a teraz nie możemy normalnie z tego korzystac. Nie wiem jak wyglada sytuacja na innych klatkach.

Fiszka

Re: Brak telewizji / niepodłączona instalacja telewizyjna w bloku Orlińskiego 10

Postautor: Fiszka » 14 sie 2017, 12:40

Ja na O4 przez miesiąc walczyłam z brakiem TV. Ilość komisji niezliczona. Przychodzili rozkładali ręce i twierdzili, że ich kompetencje na tym się kończą. Sugerowali rozkuwanie podłóg itp. W końcu wykryli awarię w serwerowni w postaci przepalonego nadajnika, a jak tupnęłam nogą to w końcu się tyn zajęli. Polecam dzwonić pisać i dopominać się o swoje

Raf

Re: Brak telewizji / niepodłączona instalacja telewizyjna w bloku Orlińskiego 10

Postautor: Raf » 16 sie 2017, 9:42

Witam
W klatce C także nie ma sygnału RTV/SAT.
Dostałem informację od naszego zarządcy (Szczurek-Wójciak), że w poniedziałek wystąpili do Budimexu w tej sprawie w ramach gwarancji.
Jest to efekt braku zamontowania na całym budynku wzmacniaczy oraz multiswitchy.

Kicek!!!

Postautor: Kicek!!! » 13 wrz 2017, 17:33

A czy ktoś z klatki B ma działającą telewizję?

masterkrk

Postautor: masterkrk » 13 wrz 2017, 20:04

pytanie jak to działa w klatce A ? :mrgreen:

The Kostrzewas

Postautor: The Kostrzewas » 14 wrz 2017, 21:22

Telewizji nie ma podobno w cały bloku. Dzwoniłem do zarządcy i otrzymałem informacje że zostało to zgłoszone do Budimexu i deweloper ma to naprawić w ramach rękojmi.

BTW. poinformowałem również o pękniętym wyświetlaczu windy w klatce E. Pani od zarządcy miała dzisiaj podjechać i sprawdzić co można w tej sprawie zrobić.

Friuli

Postautor: Friuli » 28 wrz 2017, 21:41

Działa Wam już telewizja? Z

Neigbour

Postautor: Neigbour » 06 paź 2017, 23:40

Hej, szybkie pytanie czy macie może już działająca telewizję? Ja wczoraj podpiąłem swojego TV i jedyne co mi odbiera to kanały telewizji publicznej na multipleksie MUX3...

Friuli

Postautor: Friuli » 09 paź 2017, 9:54

U mnie sygnału dalej nie ma. Pani z administracji powiedziała, ze teoretycznie powinno już wszystko działać a jeśli nie, to trzeba to zgłaszać indywidualnie do Budimexu. Dzisiaj wysłałam do nich pismo.

Neigbour

Postautor: Neigbour » 09 paź 2017, 20:38

Ok, problem rozwiązany. Kable były jakoś dziwnie wypodpinane w skrzynce multimedialnej. Jak się chwile pobawiłem, wyodpinałem, poprzepinałem to wszystko ładnie zaczęło działać. Gdybym miał czekać aż ktoś zBX to sprawdzi to podejrzewam, że bym się nie doczekał...

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”