Witam!
Zwracam się z prośbą do mieszkańców bloku ORLIŃSKIEGO 10, aby wypowiedzieli się w kwestii utrzymania ochrony na budynku. Został przygotowany wniosek do Administracji i teraz każdy może w systemie e-kartoteka zagłosować. 51% udziałów musi się opowiedzieć ZA rezygnacją z usług ochrony, aby Administracja mogła wypowiedzieć umowę (miesięczny okres wypowiedzenia). Dodam, że utrzymanie ochrony kosztuje każdego mieszkańca 96groszy/1m2, co wchodzi w skład 3złotych utrzymania części wspólnych.
Pozdrawiam Magda.
Głosowanie dot. rezygnacji z usług ochrony w bloku Orlińskiego 10
Re: Głosowanie dot. rezygnacji z usług ochrony w bloku Orlińskiego 10
Oczywiscie głosujemu i w zamian proponujemy monitoring i przeznaczenie komórki na centrum monitoringu np dla 2, lub 3 bloków - bo mamy wspólną droge z 6 i 8 .
Czy można takie głosowanie zrobić przed pierwszym zebraniem się Wspólnoty? Pytam bo jestem z Avii3 i ja i wielu mieszkańców chcielibyśmy jak najszybciej zrezygnować z ochrony, bo są to bardzo duże koszty. Zresztą dokładnie takie same jak u Was.
Magda pisze:Witam!
Zwracam się z prośbą do mieszkańców bloku ORLIŃSKIEGO 10, aby wypowiedzieli się w kwestii utrzymania ochrony na budynku. Został przygotowany wniosek do Administracji i teraz każdy może w systemie e-kartoteka zagłosować. 51% udziałów musi się opowiedzieć ZA rezygnacją z usług ochrony, aby Administracja mogła wypowiedzieć umowę (miesięczny okres wypowiedzenia). Dodam, że utrzymanie ochrony kosztuje każdego mieszkańca 96groszy/1m2, co wchodzi w skład 3złotych utrzymania części wspólnych.
Pozdrawiam Magda.
Podaj proszę link do głosowania.
Żeby zagłosować należy zalogować się w systemie e-kartoteka ( login i hasło do 1szego logowania są podane na fakturze z Administracji) i wejść w ikone "Uchwały".
https://www.e-kartoteka.pl
https://www.e-kartoteka.pl
Ja mam jak narazie tylko fakture z budimexu i tu nie widze danych do logowania - mieszkanie odebralismy dopiero w polowie wrzesnia. Ale jak bede juz uda sie zalogowac to chetnie zaglosuje 

-
Wiadomo na jakim etapie jest glosowanie?
W e-kartotece podany jest termin głosowania nad uchwałą o rezygnacji z ochrony do 31.12.2017, więc nawet jeśli się uda to dopiero w przyszłym roku.
Kontaktowałam się z Administracją, obecnie jest 25% ZA rezygnacją z usług ochrony. Potrzebujemy 51%, głosowanie będzie trwać tak długo dopóki, nie zostanie 51% oddanych głosów ZA lub PRZECIW. Także zwracam się ponownie z prośbą, aby jak najwięcej osób zagłosowało.
Pozdrawiam Magda.
Pozdrawiam Magda.
Czy ktoś mi może wytłumaczyć co mam zrobić aby zagłosować w zakładce "uchwały" ? 

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”