Zatkane rury odpływowe w nowych mieszkaniach - Orlińskiego 10

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
sand

Zatkane rury odpływowe w nowych mieszkaniach - Orlińskiego 10

Postautor: sand » 24 paź 2017, 14:14

Szanowni Państwo,
Jeśli jesteście jeszcze w trakcie wykończenia polecam zwrócić uwagę na drożność rur odpływowych (wanna, umywalka, itd). Moja ekipa wykończeniowa zgłosiła mi dzisiaj, że wykonawcy Budimex Nieruchomości wlali do odpływu jakąś tłustą białą substancję, która zatkała odpływy. Efekt jest taki, że woda praktycznie nie spływa do pionu kanalizacyjnego. Mogę się tylko domyślać że była to szeroko stosowana praktyka w naszym budynku. Nie wiem jak wygląda kwestia pionów kanalizacyjnych, prawdopodobnie pewna ilość substancji dostała się również tam. Kwestią czasu pozostaje zatem zatkanie się pionu lub ograniczenie jego drożności. Czym jeszcze zaskoczą "fachowcy" Budimex Nieruchomości? Strach się bać...

Obrazek

Paula015

Re: Zatkane rury odpływowe w nowych mieszkaniach - Orlińskiego 10

Postautor: Paula015 » 27 paź 2017, 12:30

U nas na 3 pietrze w łazience gwint rury odpływowej był złamany i uszczerbiony i niezabezpieczony czyli na 99 % sąsiadów niżej napewno bysmy zalali . W środku rury były pozostałosci pianki montażowej.

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”