Stojak na ulotki i zakaz wrzucania reklam do skrzynki - Orlińskiego 10

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
ragandbones

Stojak na ulotki i zakaz wrzucania reklam do skrzynki - Orlińskiego 10

Postautor: ragandbones » 30 sty 2018, 14:28

Czesc,

zwracam sie z pytaniem czy bylaby mozliwosc zamieszczania informacji o zakazie zostawiania reklam w skrzynce (lub zakazie zostawiania reklam w ogole) - ewentualnie stworzenie/kupienie specjalnego stojaka na ulotki.

Ilosc codziennych smieci w skrzynce jest zatrwazajaca.

morth

Re: Stojak na ulotki i zakaz wrzucania reklam do skrzynki - Orlińskiego 10

Postautor: morth » 31 sty 2018, 17:00

Zgłoście do zarządcy że chcecie taki kosze. W ósemce zgłosiliśmy i mają nam montować w poniedziałek.

ragandbones

Postautor: ragandbones » 04 lut 2018, 11:49

Potrzebna jest zgoda wiekszosci tak jak w przypadku ochrony czy jak? Bo ostatnio ktos przeszedl samego siebie naklejajac na polowe skrzynek na listy jakies cebulowe ogloszenie, ktore potem ktos przeniosl na lustro (bardzo madrze, zeby lustro klejem traktowac) zamiast zerwac i wrzucic do kosza...

morth

Postautor: morth » 05 lut 2018, 16:53

U nas nie było głosowania, akurat w tym temacie.

Czlowiekzlasu

Postautor: Czlowiekzlasu » 08 lut 2018, 21:01

Proponuje się złożyć po 2zl i kupić jakiś kosz na te ulotki niż montować jakiś stojak, proponowałbym także aby wspólnota O10 nie życzy sobie zostawiania ulotek po rygorem grzywny!

ragandbones

Postautor: ragandbones » 12 lut 2018, 14:58

Nie wiem jakie wspolnota ma mozliwosci 'zakazow'. Napisalem o to do do zarzadcy ale odpisali mi tylko na stojaki, ze zamowia i zamontuja. Jak ktos ma wiedze czy mozna zabronic reklam i akwizycji niech da znac.

151

Postautor: 151 » 13 lut 2018, 15:50

ragandbones pisze:Nie wiem jakie wspolnota ma mozliwosci 'zakazow'. Napisalem o to do do zarzadcy ale odpisali mi tylko na stojaki, ze zamowia i zamontuja. Jak ktos ma wiedze czy mozna zabronic reklam i akwizycji niech da znac.

Można przykleić na wejściu do klatki informację o zakazie roznoszenia reklam/ulotek wraz z pouczeniem o art. 63a § 1 i § 1a Kodeksu Wykroczeń.

Art. 63a. Bezprawne umieszczenie ogłoszenia lub plakatu pisze:§ 1. Kto umieszcza w miejscu publicznym do tego nieprzeznaczonym ogłoszenie, plakat, afisz, apel, ulotkę, napis lub rysunek albo wystawia je na widok publiczny w innym miejscu bez zgody zarządzającego tym miejscem, podlega karze ograniczenia wolności albo grzywny.
§ 1a. Podżeganie i pomocnictwo są karalne.

Malla

Postautor: Malla » 16 lut 2018, 13:57

W poprzednim miejscu zamieszkania miałam kosz, nalepkę informacyjną i masę śmieci w skrzynce.

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”