Zebranie wspólnoty mieszkaniowej 2020 / tematy na spotkanie - Orlińskiego 10

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
The Kostrzewas

Zebranie wspólnoty mieszkaniowej 2020 / tematy na spotkanie - Orlińskiego 10

Postautor: The Kostrzewas » 29 sty 2020, 8:12

Witajcie Współplemieńcy :)
Jako że mamy już termin kolejnego zebrania wspólnoty, myślę że dobrze byłoby zebrać rzeczy / problemy, które chcielibyśmy poruszyć na tym spotkaniu. Zapraszam do dyskusji :) Spotkanie w dniu 17/2/2020 o 18:30 - komunikacja od Administracji powinna pójść mailem w tym tygodniu.
Plan jest taki aby mieć gotowa listę spraw do poruszenia i wysłać mailem Szczurkom tydzień przed zebraniem aby się mogli przygotować a nie wymyślać odpowiedzi na poczekaniu podczas zebrania.
pzdr
Grzesiek

Wilu1

Re: Zebranie Wspólnoty 2020 - Orlińskiego 10

Postautor: Wilu1 » 04 lut 2020, 2:21

Błędne myślenie mi się najbardziej podoba jak zadaje się ciężkie pytanie i muszą odpowiedzieć z sensem w czasie rzeczywistym, wiem że to u nich z sensem może być ciężkie.... ;)

Czlowiekzlasu

Postautor: Czlowiekzlasu » 05 lut 2020, 15:18

Pkt 1 obniżenie kosztów czynszu oraz kosztow zarzadzania. Popytajcie znajomych ile płaca za swój czynsz. :mrgreen:

Wilu1

Postautor: Wilu1 » 05 lut 2020, 22:52

No to ja bym miał do nich dwa pytania:
1. Czy w końcu dowiedzieli się co było przyczyną że woda z kranu śmierdziało? (ja się dowiedziałem jak ktoś jest ciekawy dajcie znać).
2. Czy mają zamiar egzekwować znaki jakie wstawili między między nami a 8? Czy myślą że już wystarczy I jest fajnie bo wstawili.

Tak wiem wiem mogę sobie kupić miejsce na dole ale nie po drodze dać mi 1/4 wartości mieszkania za miejsce parkingowe ale chętnie wynajmę jak coś :D (jak ktoś ma też dajcie znać :D )

Neigbour

Postautor: Neigbour » 06 lut 2020, 0:03

Wilu1 pisze:No to ja bym miał do nich dwa pytania:
1. Czy w końcu dowiedzieli się co było przyczyną że woda z kranu śmierdziało? (ja się dowiedziałem jak ktoś jest ciekawy dajcie znać).
2. Czy mają zamiar egzekwować znaki jakie wstawili między między nami a 8? Czy myślą że już wystarczy I jest fajnie bo wstawili.

Tak wiem wiem mogę sobie kupić miejsce na dole ale nie po drodze dać mi 1/4 wartości mieszkania za miejsce parkingowe ale chętnie wynajmę jak coś :D (jak ktoś ma też dajcie znać :D )

Ad1. podziel się info :) ja zapachu nie odczułem ale wiem że ludzie mieli problem...
Ad2. co masz na dokładnie na myśli w tym punkcie?

Wilu1

Postautor: Wilu1 » 06 lut 2020, 1:30

1. Zapach był spowodowany wymienianiem wody albo użyciem wody ze zbiorników rezerwowych czyli to był zapach stojącej wody... I nie wmówią mi że było z nią wszystko ok a zapach jaki miała to był chlor...

2. Między 10 a 8 jest niby parking dla mieszkańców 10 którzy mają identyfikatory, ładnie to jest napisane na znakach nie potrafię tego zacytować z głowy :D przejdź się i zobacz ile po obu stronach jest aut z identyfikatorami mieszkańca 4 może 5 nie mam oczywiście na myśli mieszkańców z wykupionymi miejscami szacunek dla nich. :)

Neigbour

Postautor: Neigbour » 06 lut 2020, 8:50

Wilu1 pisze:1. Zapach był spowodowany wymienianiem wody albo użyciem wody ze zbiorników rezerwowych czyli to był zapach stojącej wody... I nie wmówią mi że było z nią wszystko ok a zapach jaki miała to był chlor...

2. Między 10 a 8 jest niby parking dla mieszkańców 10 którzy mają identyfikatory, ładnie to jest napisane na znakach nie potrafię tego zacytować z głowy :D przejdź się i zobacz ile po obu stronach jest aut z identyfikatorami mieszkańca 4 może 5 nie mam oczywiście na myśli mieszkańców z wykupionymi miejscami szacunek dla nich. :)

odnośnie tego parkingu...dzwoń na SM. Administracja nie wyegzekwuje nieprzestrzegania znaków...a niestety widać że SM nie potrafią sobie poradzić z samochodami zaparkowanymi w strefie a co dopiero zajmować się identyfikatorami...
na Avii uporali się z parkowaniem pojazdów w parę dni a to co jest u nas między O6/O8/O10 jest niestety pokłosiem tego...no gdzieś to 300 samochodów musiało przeparkować i wychodzi że trafiło na nasze podwórko. tak przynajmniej domniemuje ale dowodów nie mam ;P

michalxg

Postautor: michalxg » 06 lut 2020, 11:51

Neigbour pisze:
Wilu1 pisze:1. Zapach był spowodowany wymienianiem wody albo użyciem wody ze zbiorników rezerwowych czyli to był zapach stojącej wody... I nie wmówią mi że było z nią wszystko ok a zapach jaki miała to był chlor...

odnośnie tego parkingu...dzwoń na SM. Administracja nie wyegzekwuje nieprzestrzegania znaków...a niestety widać że SM nie potrafią sobie poradzić z samochodami zaparkowanymi w strefie a co dopiero zajmować się identyfikatorami...
na Avii uporali się z parkowaniem pojazdów w parę dni a to co jest u nas między O6/O8/O10 jest niestety pokłosiem tego...no gdzieś to 300 samochodów musiało przeparkować i wychodzi że trafiło na nasze podwórko. tak przynajmniej domniemuje ale dowodów nie mam ;P

A może przy okazji nauczycie się nie parkować w strefie wykluczonej z parkowania (na białych pasach przy samym przejściu) przez co zasłaniacie pieszego zmierzającego w kierunku przejścia.

Neigbour

Postautor: Neigbour » 06 lut 2020, 19:57

michalxg pisze:
Neigbour pisze:

A może przy okazji nauczycie się nie parkować w strefie wykluczonej z parkowania (na białych pasach przy samym przejściu) przez co zasłaniacie pieszego zmierzającego w kierunku przejścia.

tak to miejsce jest bardzo problematyczne! po pierwsze że piesi a po drugie że nie idzie tam zmieścić jednocześnie samochodów zjeżdżających z głównej do bloku i w tym samym czasie chcących skręcić w w główna Orlińskiego... można by się zastanowić nad jakimś jego ogrodzeniem np. jakieś słupki na środku utrudniające parkowanie. albo że dwie blokady takie na styl jak są na miejscach parkingowych w odstępie uniemożliwiającym zaparkowanie. To już drastyczne rozwiązanie ale inaczej chyba się już walczyć z tym nie da....

Wilu1

Postautor: Wilu1 » 06 lut 2020, 22:24

Miejskie świnie mają to w nosie kiedyś ich poprosiłem o sprawdzenie jak ściągali gdzieś blokadę to pojechali pewnie składać ludziki z kasztanów...

a co do miejsca wyłączonego z ruchu już nie róbcie z siebie takich świętoszków tak naprawdę powinniście się czepiać tego co staje centralnie na pasach miedzy słupkiem a znakiem :D może nie trzeba było by tam stawać gdy tam były miejsca dla tych co wyznaczają znaki albo srebrnego Espaysa który już przyrósł do miejsca pod klatką E, ale to jest moje zdanie ;)

i nie poruszajmy gówno burzy jak w temacie z parkingiem na dole :P

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”