Poprawki usterek zgłoszonych przy odbiorze mieszkania od dewelopera - Avia 3
Poprawki usterek zgłoszonych przy odbiorze mieszkania od dewelopera - Avia 3
Ja usłyszałem, że w terminie do 14 dni Budimex się skontaktuje. Wg protokołu na prace poprawkowe mają do 30 dni, lub do 90 jeśli są to poważne poprawy (słowo wytrych). Nie wiem skąd 60 dni się wzięło?
Re: Poprawki usterek zgłoszonych przy odbiorze mieszkania od dewelopera - Avia 3
Witam sąsiadów,
Czy dostał ktoś już z Państwa informacje o poprawkach i drugim odbiorze, jeżeli oczywiście takowe były?
Czy dostał ktoś już z Państwa informacje o poprawkach i drugim odbiorze, jeżeli oczywiście takowe były?
Re: Poprawki usterek zgłoszonych przy odbiorze mieszkania od dewelopera - Avia 3
U nas cisza. Pierwszy odbiór mieliśmy 10.08.
SylwekG pisze:U nas cisza. Pierwszy odbiór mieliśmy 10.08.
o to chyba pechowy dla Nas dzień bo wtedy również i ja odbierałem ;(
My odbieraliśmy mieszkanie 11.08 i dostaliśmy odpowiedź 28.08 (piątek), czyli równo 2 tygodnie po odbiorze. Z drugiej strony, przypomnieliśmy się dzień wcześniej czy takie pismo otrzymamy (rozmowa telefoniczna z Panem Downarem), bo mamy z żoną dość napięty grafik prywatny i chcemy mieć wszystko dograne w czasie.
Wszystkie poprawki z protokołu zostały uwzględnione poza krzywiznami na suficie, które wynosiły w niektórych miejscach 22 mm na 2m. Wyjaśnienie w załączniku.
Napiszę do szefa mojej ekipy budowlanej, jak on się zapatruje na to wytłumaczenie. Dodatkowo sam poczytam, czy to wyjaśnienie jest zgodne z obowiązującymi normami.

Wszystkie poprawki z protokołu zostały uwzględnione poza krzywiznami na suficie, które wynosiły w niektórych miejscach 22 mm na 2m. Wyjaśnienie w załączniku.
Napiszę do szefa mojej ekipy budowlanej, jak on się zapatruje na to wytłumaczenie. Dodatkowo sam poczytam, czy to wyjaśnienie jest zgodne z obowiązującymi normami.

conder pisze:My odbieraliśmy mieszkanie 11.08 i dostaliśmy odpowiedź 28.08 (piątek), czyli równo 2 tygodnie po odbiorze. Z drugiej strony, przypomnieliśmy się dzień wcześniej czy takie pismo otrzymamy (rozmowa telefoniczna z Panem Downarem), bo mamy z żoną dość napięty grafik prywatny i chcemy mieć wszystko dograne w czasie.
Witam Cię Conder dostałem to samo

a informacja o reszcie usterek dotarła do Ciebie? i jej termin realizacji??
mateusz pisze:conder pisze:My odbieraliśmy mieszkanie 11.08 i dostaliśmy odpowiedź 28.08 (piątek), czyli równo 2 tygodnie po odbiorze. Z drugiej strony, przypomnieliśmy się dzień wcześniej czy takie pismo otrzymamy (rozmowa telefoniczna z Panem Downarem), bo mamy z żoną dość napięty grafik prywatny i chcemy mieć wszystko dograne w czasie.
Witam Cię Conder dostałem to samoi z tego co czytam to nie wiem czy coś z tym zrobimy..
Tak, reszta usterek które zgłosiłem zostały pozytywnie uwzględnione, z zaznaczeniem że wymiana wadliwej szyby w kuchni może zająć do 45 dni- tu się nie martwię o czas, bo mogę się umówić tak że odbieram mieszkanie o ile pozostałe usterki zostały naprawione, jednego dnia przychodzi firma i wymienia szybę/skrzydło w kuchni. Gorzej może być z ewentualną wymianą porysowanych parapetów o ile nie będzie się dało ich oszlifować tak jak porysowanych szyb, bo tutaj czas naprawy/wymiany też jest do 45 dni, a wiem że tutaj raczej odpada wcześniejszy odbiór i naprawa parapetów już w trakcie remontu, ze względu na potrzebę osadzenia tych parapetów. Mam czekać na info od Pana Downara.
conder pisze:mateusz pisze:conder pisze:My odbieraliśmy mieszkanie 11.08 i dostaliśmy odpowiedź 28.08 (piątek), czyli równo 2 tygodnie po odbiorze. Z drugiej strony, przypomnieliśmy się dzień wcześniej czy takie pismo otrzymamy (rozmowa telefoniczna z Panem Downarem), bo mamy z żoną dość napięty grafik prywatny i chcemy mieć wszystko dograne w czasie.
Witam Cię Conder dostałem to samoi z tego co czytam to nie wiem czy coś z tym zrobimy..
Tak, reszta usterek które zgłosiłem zostały pozytywnie uwzględnione, z zaznaczeniem że wymiana wadliwej szyby w kuchni może zająć do 45 dni- tu się nie martwię o czas, bo mogę się umówić tak że odbieram mieszkanie o ile pozostałe usterki zostały naprawione, jednego dnia przychodzi firma i wymienia szybę/skrzydło w kuchni. Gorzej może być z ewentualną wymianą porysowanych parapetów o ile nie będzie się dało ich oszlifować tak jak porysowanych szyb, bo tutaj czas naprawy/wymiany też jest do 45 dni, a wiem że tutaj raczej odpada wcześniejszy odbiór i naprawa parapetów już w trakcie remontu, ze względu na potrzebę osadzenia tych parapetów. Mam czekać na info od Pana Downara.
a dostałeś te info listownie? czy na maila. Bo ja o ile wiem od Pana Filipa o tym, że wszystkie pozostałe poprawki zostały uwzględnione oprócz tej z sufitami tak informacji o terminie poprawek nie mam żadnej..Też mam szybę i jeżeli jest tak jak mówisz to byłoby super aby wcześniej odebrać mieszkanie a z szybą "użerać się" już w trakcie remontu.
mateusz pisze:conder pisze:mateusz pisze:Witam Cię Conder dostałem to samoi z tego co czytam to nie wiem czy coś z tym zrobimy..
a dostałeś te info listownie? czy na maila. Bo ja o ile wiem od Pana Filipa o tym, że wszystkie pozostałe poprawki zostały uwzględnione oprócz tej z sufitami tak informacji o terminie poprawek nie mam żadnej..Też mam szybę i jeżeli jest tak jak mówisz to byłoby super aby wcześniej odebrać mieszkanie a z szybą "użerać się" już w trakcie remontu.
Fizyczna skrzynka pocztowa była w piątek pusta, ja dostałem info mailowo. Jak wrócę do domu to sprawdzę czy coś listem przyszło.
-
wada nie powodująca szkody nie daje podstaw do rekompensaty?
brak wyroków sądu w sprawie krzywizn sufitu?
a&o pierwsze w tym wyścigu w polsce?
ccc?
kto ile ugra?
wynajęci magicy opowiadający bajki?
kto i czego straci więcej w wyścigu o krzywiznę sufitu korytarza w którym powiesi lampe, położy panele i o tym zapomni?
dowiemy się więcej w następnych aktach walki pt "o pani a tu ugięcie takie, a tu pawlacz pewnie pani będzie miała"
przypominamy: takie meble częściej na kątownikach, a rzadziej na wcisk się montuje.
strzeżcie się fałszywych mędrców
czekam, aż ktoś tu podsumuje bilans zysków i strat w walce z budimexem na pewnych polach
brak wyroków sądu w sprawie krzywizn sufitu?
a&o pierwsze w tym wyścigu w polsce?
ccc?
kto ile ugra?
wynajęci magicy opowiadający bajki?
kto i czego straci więcej w wyścigu o krzywiznę sufitu korytarza w którym powiesi lampe, położy panele i o tym zapomni?
dowiemy się więcej w następnych aktach walki pt "o pani a tu ugięcie takie, a tu pawlacz pewnie pani będzie miała"
przypominamy: takie meble częściej na kątownikach, a rzadziej na wcisk się montuje.
strzeżcie się fałszywych mędrców
czekam, aż ktoś tu podsumuje bilans zysków i strat w walce z budimexem na pewnych polach
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”