Wykupione miejsca postojowe dla niepełnosprawnych - os. Avia 3
Re: Wykupione miejsca postojowe dla niepełnosprawnych - os. Avia 3
Wtedy wiedzieli o tym handlarze, i teraz mamy oferty rynku wtórnego z A/Orlińskiego. Średnio o 100 tysięcy wyżej, od ceny kupna.
-
Poszukuje kogos komu tak jak nam zaproponowano na wymiane miejsce postojowe usytuowane wzdloz drogi ppoz miedzy Avia3 i Avia4
My dostaliśmy taką samą propozycję wymiany miejsca.
Ale na te miejsca nie da sie wjechac
-
iiii pisze:Ale na te miejsca nie da sie wjechac
no właśnie dlatego ja powiedziałam im, że zamianę zaakceptuję dopiero gdy bx przedstawi mi wdrożone już rozwiązane, które uniemożliwi mieszkańcom, którzy nie mają tam miejsc parkowanie wzdłuż jezdni i tak sobie bx milczy...nie mam ani propozycji rozwiązania problemu z miejscem ani propozycji odbioru mieszkania (odmówiłam stawienia się na odbiór w pierwszy wyznaczonym terminie)...
-
Osoby które odebrały mieszkanie a miały to felerne miejsce postojowe napiszcie proszę jak u was zakończyła się sprawą? Może być pw jeśli nie chcecie na forum
Chyba Budimex nie chce chwalić się tym, jak dochodzi do porozumienia z klientami. W każdym razie z tymi miejscami oznaczonymi, jako dla niepełnosprawnych, to pojechali. Mam nadzieję, że wyjdą z twarzą z tego bajzlu i ludzie na tym nie stracą.
To chyba nie jest tajemnica. Sa 3 opcje:
1. zwrot kasy
2. zamiana na inne miejsce + rabat 2k. W przypadku Orlinskiego 10 proponowano miejsce na zbiorowym parkingu obok O4 (chyba).
3. Zakup miejsca w garazu podziemnym (byc moze z rabatem).
1. zwrot kasy
2. zamiana na inne miejsce + rabat 2k. W przypadku Orlinskiego 10 proponowano miejsce na zbiorowym parkingu obok O4 (chyba).
3. Zakup miejsca w garazu podziemnym (byc moze z rabatem).
-
adi pisze:Chyba Budimex nie chce chwalić się tym, jak dochodzi do porozumienia z klientami. W każdym razie z tymi miejscami oznaczonymi, jako dla niepełnosprawnych, to pojechali. Mam nadzieję, że wyjdą z twarzą z tego bajzlu i ludzie na tym nie stracą.
tak wychodzą z twarzą że zaproponowali mi miejsce na wymianę lub czasowe korzystanie z którego nie da się wyjechać czy też na nie wjechać, jak im to powiedziałam to w ogóle zamilkli jak grób i nic mi nie proponują. Na pytanie o rabat to się w ogóle oburzyli jakbym nie wiem czego żądała, pani zbulwersowana mówiła mi że ich propozycja jest super, że są klienci w gorszej sytuacji, na moje słowa, ze za sytuację w jakiej mnie postawili i za próbę wmawiania mi że od początku świadomie kupowałam miejsce dla inwalidów to chyba należy mi się raz jakieś przepraszam a dwa jakaś rekompensata za stracony czas, rozczarowanie i nerwy. pani tyko potrafiła powiedzieć, że to drobne nieporozumienie bo zapomnieli na mapce którą dołączyli do umowy zaznaczyć, że miejsce jest inwalidzkie. Dziękuję za taki "drobny błąd" dla setek klientów, śmiech na sali. Do tej pory nawet nie chcą się przyznać, że wprowadzili ludzi świadomie w błąd. Nie odpisują mi już nawet na emaile jakbym ja, moje mieszkanie i roszczenia dotyczące miejsca postojowego przestali istnieć....
Szanowni Państwo. Jako jeden z pokrzywdzonych klientów poruszyłem ten temat na forum Orlińskiego w kwietniu, żeby zwrócić uwagę innych klientów dewlopera na kwestię ww. miejsc. Po 4,5 miesięcznej batalii mojego prawnika z Budimex Nieruchomości kwetia mojego miejsca parkingowego została rozwiązana. Kosztowało mnie to sporo pieniędzy, dużą ilość czasu i jeszcze więcej nerwów. Podczas kontaktów z deweloperem, rownież korespondencji przesyłanej przez mojego prawnika, byłem wielokrotnie zbywany, a następnie bezczelnie okłamywany zapewnieniami że wszystko jest w porządku. W przekonaniu, że jednak tak nie jest, utwierdziła mnie odpowiedź z Wydziału Architektury a następnie odpowiedź na skargę jaką otrzymałem z Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego. Tym z Państwa, którzy jeszcze nie rozwiązali swoich spraw życzę powodzenia i cierpliwości w sporze z Budimex Nieruchomości. Krakowski oddział dewelopera jest w mojej opinii skrajnie niekompetentny i wykazuje się olewczym stosunkiem do klienta. Omawiana sprawa zabrała mi całą radość z mieszkania, na które czekałem ponad dwa lata.
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”