Zimne kaloryfery w mieszkaniu ponieważ ktoś zakręcił zawór - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
danka

Zimne kaloryfery w mieszkaniu ponieważ ktoś zakręcił zawór - Avia 3

Postautor: danka » 25 paź 2017, 8:13

Piszę o tym, bo mam już dość zimnych kaloryferów w mieszkaniu. Po ostatniej interwencji w administracji we wtorek okazało się, że w poniedziałek w klatce C (nie wiem jak w innych) kaloryfery nie grzały bo - uwaga - KTOŚ ZAKRĘCIŁ GŁÓWNY ZAWÓR TZW. POWRÓT CIEPŁEJ WODY w instalacji centralnego ogrzewania w piwnicy bloku. Ogrzewanie przywrócono dopiero o 22. KTO grzebie w takich zaworach i jakie ma do tego uprawnienia? Dlaczego te zawory nie są zamknięte? Ludzie zastanówcie się nad tym co robicie, bo to nie jest dom jednorodzinny tylko blok, w który mieszkają inni ludzie.

ked14

Re: Zimne kaloryfery w mieszkaniu ponieważ ktoś zakręcił zawór - Avia 3

Postautor: ked14 » 25 paź 2017, 8:47

W poniedziałek po klatce D chodziły osoby, które przykręciły własne zawory (te w szafce) i chciały zdjąć kaloryfer, a że woda dalej leciała to szukały odcięcia dla całego pionu. Z tego co piszesz to pewnie znalazły, bo faktycznie cały poniedziałek do późnych godzin wieczornych nie było ogrzewania. Dziwne jest tylko to, że można samemu odciąć ogrzewanie dla całego pionu/klatki/bloku. Miejmy nadzieje, że to odosobnione przypadki, a osoby wykańczające mieszkania będą mieć trochę więcej szacunków do sąsiadów, którzy już mieszkają - nie tylko nie zakręcając im zaworów, ale również nie waląc młotem i wiercąc w godzinach przyjętych jako cisza nocna (a hałasy te są już grubo po 23 od kilku dni i niedziela nie jest tu wyjątkiem)
Ostatnio zmieniony 25 paź 2017, 13:09 przez ked14, łącznie zmieniany 1 raz.

DarthMoon

Postautor: DarthMoon » 25 paź 2017, 12:54

Na którym piętrze w klatce D lała się woda??

ked14

Postautor: ked14 » 25 paź 2017, 13:11

DarthMoon pisze:Na którym piętrze w klatce D lała się woda??

lała to chyba za dużo powiedziane, chodziło raczej o sytuację, że ktoś chciał zdjąć kaloryfer ale nie był w stanie, bo przy próbie demontażu leciała woda, w związku z czym szukał odcięcia. Niemniej nie byłem osobiście świadkiem tej sytuacji, więc nie wiem które piętro.

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”