Interwencje Policji kilka minut po 22 - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
DarthMoon

Re: Interwencje Policji kilka minut po 22 - Avia 3

Postautor: DarthMoon » 08 mar 2018, 14:54

Wiem, że osoby patrzące na ten temat z boku, widzą tylko jedną stronę medalu. Ja troszeczkę rozumiem gościa, który wezwał policję, ponieważ nasz blok zbudowany jest z karton gipsu. Już pominę jak wysluchuję dzieci biegające jak stado słoni piętro wyżej, ale w ostatnią niedzielę wpadli do mnie znajomi z pracy na kawkę. Przy rozmowach siedząc w salonie, było słychać jak sąsiad w mieszkaniu obok puścił bąka.

mmm123

Postautor: mmm123 » 08 mar 2018, 15:22

DarthMoon pisze: Przy rozmowach siedząc w salonie, było słychać jak sąsiad w mieszkaniu obok puścił bąka.

:lol:

Wzywać policje w takiej sytuacji i niech aresztują pierdziocha!

DarthMoon

Postautor: DarthMoon » 08 mar 2018, 15:31

mmm123 pisze:
DarthMoon pisze: Przy rozmowach siedząc w salonie, było słychać jak sąsiad w mieszkaniu obok puścił bąka.

Rozumiem tego gościa, bo są różne sytuacje. Może dziecko było chore, lub rzeczywiście nie mogło spać, bo pokój dziecka sąsiadował z salonem. Nie chcę nikogo z mieszkańców obwiniać, bo sprawę zjebał Budimex za wybudowanie chatki z piernika. Ja i tak "uciekam" z tego bloku, wracam do wielkiej płyty lub kamienicy.

Brunon K.

Postautor: Brunon K. » 08 mar 2018, 15:53

Wprowadźcie cisze nocną do regulaminu wspólnoty, jak to (NIE) parkowanie poza miejscami wyznaczonymi,
i koza będzie sprzedana!

Skończą się roszczenia, pranie po 22.00, i pijackie burdy...
O pardon! Wiercenie 24/7.

PS. Co wy bidoki zrobicie, kiedy przyjdzie piknik lotniczy? Abo koncert na pasie.

Victorie

Postautor: Victorie » 08 mar 2018, 17:59

mmm123 pisze:

Zgadza się. U mnie w łazience co rano słychać jak sąsiad z góry ZIEWA. Jest to denerwujące ale przecież policji nie będę wzywać. Trzeba się przyzwyczaić. Najgorsza wiocha jednak przy gościach :?

Selassie

Postautor: Selassie » 09 mar 2018, 12:07

Brunon K. pisze:Skończą się roszczenia, pranie po 22.00, i pijackie burdy...

:D czyli to, ze chce sobie porozmawiac z kims we wlasnym mieszkaniu po 22 to sa roszczenia ?
Tak jak pisalem nie bylo zdanej pijackiej burdy! Nie bylo wódki, disco-polo, telewizji - niczego nie było.

Ja rozumiem i szanuje cisze nocna. Jednak bez przesady - co mam w mieszkniu na palcach chodzic po 22?

Nie darlem mordy z balkonu; rozmawialem normalnie ze znajomymi we wlasnym mieszkaniu.

maniekmal

Postautor: maniekmal » 09 mar 2018, 14:29

ciekawe, że u was wszystko tak słychać. U nas w mieszkaniu czasem słychać jak ktoś chodzi piętro wyżej (wyraźnie chodzenie na pięcie :D, czy zdrowo czy nie to już niech się fizjoterapeuci wypowiedzą :) ), ale to dopiero wieczorem jak w mieszkaniu zrobi się cicho. W łazience od czasu do czasu z wentylacji dochodzą głosy, ale to też bez przesady - taki pomruk bardziej, bez możliwości zrozumienia słów. Nie mogę powiedzieć, że narzekamy na poziom wyciszenia. W wielkiej płycie bardziej słyszałem sąsiadów.

DarthMoon

Postautor: DarthMoon » 09 mar 2018, 14:50

maniekmal pisze:ciekawe, że u was wszystko tak słychać. U nas w mieszkaniu czasem słychać jak ktoś chodzi piętro wyżej (wyraźnie chodzenie na pięcie :D, czy zdrowo czy nie to już niech się fizjoterapeuci wypowiedzą :) ), ale to dopiero wieczorem jak w mieszkaniu zrobi się cicho. W łazience od czasu do czasu z wentylacji dochodzą głosy, ale to też bez przesady - taki pomruk bardziej, bez możliwości zrozumienia słów. Nie mogę powiedzieć, że narzekamy na poziom wyciszenia. W wielkiej płycie bardziej słyszałem sąsiadów.

Zazdroszczę takiego normalnego mieszkania.
My niestety nie widzimy już szans na mieszkanie w tym bloku. U góry biegają dzieci jakby grały na bębnach, od sąsiada z boku słychać wszystko(dokładnie słyszę o czym rozmawiają), dodatkowo wprowadzają się teraz obok studenci i coś czuję, że z nimi będzie najgorzej.

c-o-n

Postautor: c-o-n » 29 mar 2018, 0:01

są... pozdrawiam :lol:

Selassie

Postautor: Selassie » 29 mar 2018, 9:41

Sprawa zostala zalatwiona na moj gust na tyle polubownie na ile sie dalo. Sprobowalem porozmawiac z sasiadem - jestesmy na pierwszy rzut oka ludzmi z zupelnie roznych bajek; on widac mlody ojciec dwudzietnej katolickiej rodziny z prowincji; ja samotny korpo pracownik z Krakowa.
Poprosilem czy moze przyjsc do mnie na chwile i obgadac to co go tak frustruje. Gosc powiedzial mi, ze pokoj dzieci przylega do mojego salonu i one sie skarża na to ze slysza odglosy zza sciany i to nie daje im spokojnie spac. Ja przedstawilem moja wersje, ze nie moge przeciez od godziny 22 siedziec zawsze cicho jak mysz pod miotla - dzieciaki nie mieszkaly nigdy w bloku; tata dostal lepsza prace w miescie i przeniesli sie tu z babcinego jednorodzinnego domu. Mnie bardzo czesto w ogole w mieszkaniu nie ma (duzo wyjazdów sluzbowych). Wytlumaczylem ze przeciez nie moze na mnie wymuszac calkowitej ciszy wieczorem - jesli nie imprezuje, nie awanturuje sie itp. Opowiedzialem mu, ze policja nie dala mi nawet pouczenia, i ze pewnie podobnie bedzie w przyszlosci bo ja nie urzadzam imprez z muzyka ani libacji alkoholowych. Powiedzialem ze nie mam zamiaru byc jakos szczegolnie cicho (w sensie ze na przyklad znajomym mowic ze po 22 maja do siebie gadac szeptem) - ale ze rozumiem tez poniekad jego frustracje.
Gosc powiedzial, ze moze przychodzic zamiast dzownic po patrol jesli sytuacja bedzie znow napieta (mam nadzieje ze szybko to nie nastapi) :lol:

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”