Witam
taka ważna uwaga dla nas wszystkich. Otóż bardzo często mamy zimne kaloryfery a licznik nabija. Odnośnie wyłączania nam ciepła odpowiedzialny jest obecny administrator. Odnośnie opłaty za zużyte ciepło odpowiedzialni jesteśmy my mieszkańcy. Takie moje pytanie kto zwróci mi pieniądze za to że administrator bez mojej zgody wyłącza mi ciepło i tłumaczy się tym że jeśli temperatura na zewnątrz wzrośnie to w budynku automatycznie wyłącza się ciepło bo u nas w rozdzielni ustawiona jest za niska temperatura.
Chyba powinno być tak, że do momentu zakończenia okresu grzewczego ciepłe kaloryfery mamy cały czas (BEZ INGERENCJI PSEUDOADMINISTRATORA) a jeśli ktoś nie chce mieć ciepłych kaloryferów to po prostu je zakręca i nie płaci a ten co chce mieć ciepło ma kaloryfer włączony i za to płaci.
OBECNIE KALORYFERY MAMY ZIMNE (CZASAMI TAKŻE W NOCY) I WSZYSCY ZA TO PŁACIMY.
Jakim prawem obecny administrator ustawia/modyfikuje cokolwiek bez naszej wiedzy.
To co obecnie robią (płacimy za zimne kaloryfery bo licznik nabija cały czas) jest zwykłym oszustwem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zimne kaloryfery a licznik się kręci / ogrzewanie w bloku Avia 3
Re: Zimne kaloryfery a licznik się kręci / ogrzewanie w bloku Avia 3
Każdy z nas powinien sam decydować czy chce mieć w domu zimno czy ciepło.
Decyzja poprzez zakręcenie/odkręcenie kaloryfera.
Niedopuszczalnym jest, że OBECNY administrator bezczelnie nas oszukuje, płacimy za zimne kaloryfery !!!!!!!!!!!!!!!
Jakaś niedorzeczność, ABSURD !!!!!!!!!!!!
Decyzja poprzez zakręcenie/odkręcenie kaloryfera.
Niedopuszczalnym jest, że OBECNY administrator bezczelnie nas oszukuje, płacimy za zimne kaloryfery !!!!!!!!!!!!!!!
Jakaś niedorzeczność, ABSURD !!!!!!!!!!!!
Proponuje zglosic to na najbliszym spotkaniu wspolnoty
tak z ciekawości, co ci licznik nabija jak masz zimne kaloryfery ?
Trohgal pisze:tak z ciekawości, co ci licznik nabija jak masz zimne kaloryfery ?
Może na zegarek patrzy

Mamy opłatę stałą: Centralne ogrzewanie - opłata stała. Chyba autorowi / autorce chodziło o to, że płacimy za usługę, której nie otrzymujemy.
avia3 pisze:Takie moje pytanie kto zwróci mi pieniądze za to że administrator bez mojej zgody wyłącza mi ciepło i tłumaczy się tym że jeśli temperatura na zewnątrz wzrośnie to w budynku automatycznie wyłącza się ciepło bo u nas w rozdzielni ustawiona jest za niska temperatura.
To się nazywa "krzywa grzania". Jak na zewnątrz jest temperatura x to dostawca ciepła ciepła podaje na instalację czynnik o temperaturze Y.
I to dostawca ciepła (MPEC) za to odpowiada a nie administrator.
avia3 pisze:jeśli ktoś nie chce mieć ciepłych kaloryferów to po prostu je zakręca i nie płaci a ten co chce mieć ciepło ma kaloryfer włączony i za to płaci.
No niestety tak fajnie nie jest, temat był już omawiany na forum.
Polecam przeczytać: bezprawnik.pl/ogrzewanie-mieszkania
Ale czy to nie jest tak, że na blokach są pomontowane jakieś specjalne czujniki, które w zależności od temperatury na zewnątrz regulują ilość dostarczanego do bloku ciepła? Wątpię, żeby jakikolwiek administrator wstrzymał już działanie ogrzewania, skoro jeszcze może być miesiąc mrozów przecież.
dokładnie tak, Jest "pogodynka" która to reguluje.
Pamiętajmy też że tak układ ma dużą bezwładność tz. jeśli temperatura spadnie nagle to grzejniki nie zrobią się nagle gorące - chwilkę to trwa
Pamiętajmy też że tak układ ma dużą bezwładność tz. jeśli temperatura spadnie nagle to grzejniki nie zrobią się nagle gorące - chwilkę to trwa
Trohgal pisze:tak z ciekawości, co ci licznik nabija jak masz zimne kaloryfery ?
może przeplyw własnie tej zimnej wody?
Rozliczani jesteśy z tego co na liczniku!!!!
Zwróćcie uwagę że kaloryfer "szumi" przepływa w nim wona (nawet zimna) a licznik (ten na korytarzu) nabija !!!!!!
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”