Zebranie wspólnoty mieszkaniowej - tematy do omówienia na spotkaniu - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
B&P

Re: Zebranie wspólnoty mieszkaniowej - tematy do omówienia na spotkaniu - Avia 3

Postautor: B&P » 27 mar 2018, 20:41

Wydaje mi się, że spotkanie można uznać za udane :) wszystkie tematy poruszone i podjęliśmy kilka dobrych uchwał! Oby teraz faktycznie mieszkańcy oddali swoje głosy :)

dorciak64

Re: Zebranie wspólnoty mieszkaniowej - tematy do omówienia na spotkaniu - Avia 3

Postautor: dorciak64 » 27 mar 2018, 20:48

Czy glosowanie nad uchwalami bedzie odbywac sie na stronie zzn?

mateusz

Postautor: mateusz » 27 mar 2018, 21:16

Czy ktoś może chociaż w skrócie uchwały ustalone wymienić? Nie mogłem być na całym spotkaniu..

Edyta.

Postautor: Edyta. » 27 mar 2018, 21:29

Uchwały mają być na zzn tam gdzie trzeba zagłosować jeśli kogoś nie było.
Generalnie rezygnacja z ochrony i montaż monitoringu, zmiana stawek za oplaty nie pamiętam ile ale kilka gr taniej.

Selassie

Postautor: Selassie » 28 mar 2018, 11:40

Ktos wie kiedy bedzie mozna glosowac na stornie internetowej ?

Edyta.

Postautor: Edyta. » 28 mar 2018, 13:09

myślałam że od razu....
najlepiej tam zadzwonić i dopytać ,
Pani od zarządcy mówiła że któregoś dnia wieczorem ma się przejść po bloku po podpisy ale nie wiem dokładnie kiedy

B&P

Postautor: B&P » 02 kwie 2018, 22:58

mateusz pisze:Czy ktoś może chociaż w skrócie uchwały ustalone wymienić? Nie mogłem być na całym spotkaniu..

W wielkim skrócie:

- uchwała nad przyjęciem sprawozdania za 2017 rok
- uchwała nad przyjęciem planu na 2018 ze stawkami obniżonymi za lokal mieszkalny i garażowy (odpowiednio ok 2,5 i 1,8 )
- uchwała nad rezygnacją z ochrony
- uchwała nad montażem monitoringu
- uchwała nad wprowadzeniem opłaty 15 albo 20 zł miesięcznie za zewnętrzne miejsca postojowe, które leżą na naszej działce infrastrukturalnej (chyba 3 miejsca takie są, ale mamy dostać jeszcze mapkę od Zarządcy, co by się upewnić)
i jeśli dobrze pamiętam jeszcze głosowaliśmy nad...

- wprowadzeniem do systemu 4 osób w mieszkaniu z automatu jeśli ktoś ociąga się z podaniem stanu mieszkańców w mieszkańcu, aby zmotywować co niektórych
- wyrażenie zgody na wydzierżawienie przez Piekarnię 12 m2 na stoliki na zewnątrz po stawce jaką Miasto Kraków gdzieś tam proponuje.

Wiele mniej formalnych punktów Zarządca sobie zapisywał i niebawem się okaże czy mu zależy i z tematami ruszy :)

B&P

Postautor: B&P » 03 kwie 2018, 9:44

Selassie pisze:Ktos wie kiedy bedzie mozna glosowac na stornie internetowej ?

Dzwoniłem do ZZN i podobno mają do końca tego tygodnia to wrzucić do systemu (oraz na klatkach) i w części ogłoszeń zamieszczą informację jak można zagłosować + podadzą też informację kiedy przejdą się po bloku pozbierać podpisy pod usunięciem ochrony i montażem monitoringu, aby zdążyć wypowiedzieć umowę do końca miesiąca (miesięczne wypowiedzenie) i wybrać ofertę firmy, która zamontuje i obsłuży system monitoringu.

Selassie

Głosowanie elektroniczne nad uchwalami wspólnoty mieszkaniowej - Avia 3

Postautor: Selassie » 09 kwie 2018, 11:24

Ktos wie kiedy beda one dostepne na stronie zzn ? niby mowili ze po swietach ale juz minelo sporo czasu a zadnego glosowania nie ma

:D a chcialem wiedziec gdzie moge wyrazic moj jednostkowy sprzeciw wobec likwidacji ochrony :lol:

Kutrub

Glosowanie nad uchwalami zzn online - kiedy

Postautor: Kutrub » 13 kwie 2018, 15:28

Nadal nie ma mozliwosci glosowania online, do tego nikt nie chodzil zbierac podpisow zgody lub sprzeciwu wobec likwidacji ochrony

Czy ja cos przegapilem czy zzn troche wolno dziala ?

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”