Światło na klatce E a oszczędzanie prądu w bloku - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
mateusz

Światło na klatce E a oszczędzanie prądu w bloku - Avia 3

Postautor: mateusz » 08 kwie 2018, 18:11

Cały czas mówimy o oszczędnościach itp.. całe zebranie dotyczyło tylko kasy a po co ktoś zaświeca ciągle światło na klatce schodowej klatki E i nie gasi go tylko świeci się całymi dniami i nocami .. (nie mówię o tych światłach na czujnik, które w zupełności wystarczą do przejścia przez klatkę tylko o światłach które trzeba włączyć i WYŁĄCZYĆ przez pstryczek :)

Victorie

Re: Światło na klatce E a oszczędzanie prądu w bloku - Avia 3

Postautor: Victorie » 08 kwie 2018, 18:58

Czy chodzi o 7 piętro? Właśnie widuje z okna cały czas światło tam zapalone. Nawet nie wiedziałam że tam jest gdzieś pstryczek? Nigdy nie spotkałam się z wyłączaniem światła na klatce schodowej

mateusz

Postautor: mateusz » 08 kwie 2018, 19:03

to się oświeca na całej klatce z tego co widzę na półpiętrach.. i szczerze to nie wiem czy to jest zepsute, że się nie wyłącza samoistnie tylko za pomocą "pstryczka" czy tak po prostu jest..

jasiek

Postautor: jasiek » 08 kwie 2018, 20:38

Zwróćcie uwagę czy ktoś nie wsadził kawałek kartonika we włącznik i nie wyjął (np ochroniarz jak schodził schodami z obchodu). U nas była taka sytuacja, że ktoś tak sobie wsadził i któryś z sąsiadów przeszedł się po schodach raz i odkrył dlaczego ciągle świeci się światło na klatce.

mateusz

Postautor: mateusz » 08 kwie 2018, 21:31

jasiek pisze:Zwróćcie uwagę czy ktoś nie wsadził kawałek kartonika we włącznik i nie wyjął (np ochroniarz jak schodził schodami z obchodu). U nas była taka sytuacja, że ktoś tak sobie wsadził i któryś z sąsiadów przeszedł się po schodach raz i odkrył dlaczego ciągle świeci się światło na klatce.

tylko, że to światło da się zgasić ;( przez kliknięcie włącznika..

Selassie

Postautor: Selassie » 09 kwie 2018, 13:27

Ja to nawet nie wiedzialem ze sie da swiatlo tak ustawic zeby moglo byc zgaszone / zapalone za pomoca prtryczka - myslalem ze wszystkim kieruja fotokomorki

gigi

Postautor: gigi » 09 kwie 2018, 15:13

Selassie pisze:Ja to nawet nie wiedzialem ze sie da swiatlo tak ustawic zeby moglo byc zgaszone / zapalone za pomoca prtryczka - myslalem ze wszystkim kieruja fotokomorki

To chyba mamy temat na kolejne spotkanie żeby to przerobić na fotokomórkę.

mateusz

Postautor: mateusz » 09 kwie 2018, 17:03

gigi pisze:
Selassie pisze:Ja to nawet nie wiedzialem ze sie da swiatlo tak ustawic zeby moglo byc zgaszone / zapalone za pomoca prtryczka - myslalem ze wszystkim kieruja fotokomorki

To chyba mamy temat na kolejne spotkanie żeby to przerobić na fotokomórkę.

dziś znów wyoświetlane ... od rana..

na piętrach są na fotokomórki na półpiętrach wychodzi na to, że na pstryczek..

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”