Miejsce dla inwalidów pod blokiem / a ograniczenie do nich dostępu - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
iiii

Miejsce dla inwalidów pod blokiem / a ograniczenie do nich dostępu - Avia 3

Postautor: iiii » 13 kwie 2018, 17:52

Chciałam poruszyć temat miejsc dla inwalidów które leżą na naszej działałce.Gdyz nie są one sprzedane więc pozostają własnością wspólnoty!!! Czy jesteście za tym by ograniczyć dostęp do nich....

Ogr

Re: Miejsce dla inwalidów pod blokiem / a ograniczenie do nich dostępu - Avia 3

Postautor: Ogr » 13 kwie 2018, 18:26

iiii pisze:Chciałam poruszyć temat miejsc dla inwalidów które leżą na naszej działałce.Gdyz nie są one sprzedane więc pozostają własnością wspólnoty!!! Czy jesteście za tym by ograniczyć dostęp do nich....

Tylko czy mamy aż tylu inwalidów w naszym bloku? Chociaz Mnie coś czasem łupie w plecach... :)

A tak poważnie to sprawy są w sądach i różnych instancjach i postępowania się toczą, także na razie chyba nie ma co tego ruszać i lepiej poczekac na zakończenie tych spraw. Nie wiemy czy ostatecznie będą tam blokady czy nie.

maniekmal

Postautor: maniekmal » 13 kwie 2018, 21:58

iiii pisze:Chciałam poruszyć temat miejsc dla inwalidów które leżą na naszej działałce.Gdyz nie są one sprzedane więc pozostają własnością wspólnoty!!! Czy jesteście za tym by ograniczyć dostęp do nich....

skoro nie zostały sprzedane to czy czasem nie należą dalej do budimexu?

Ogr

Postautor: Ogr » 14 kwie 2018, 6:10

maniekmal pisze:

skoro nie zostały sprzedane to czy czasem nie należą dalej do budimexu?

Nie. Jest tak jak napisał iiii: to są części wspólne do bloku Avia3. Ktoś kto nabywa takie miejsce też nie jest jego właścicielem, tylko ma prawo do wyłącznego korzystania.
Ale tak jak pisałem na razie sprawa z oznakowaniem jest rozpatrywana w kolejnych instytucjach...

iiii

Postautor: iiii » 14 kwie 2018, 8:18

Tak tylko pewna część ludzi zamieniła te miejsca postojowe na inne i prawnie są one nasze

danka

Postautor: danka » 16 kwie 2018, 7:55

Co masz na mysli, mówiąc o ograniczaniu dostępu do tych miejsc? Te miejsca zostały sprzedane, ale niektórzy właściciele są zmuszeni czekać na wyrok sądu w tej sprawie.To, że teraz parkują tam wszyscy, nie oznacza, że tak będzie zawsze.

Kutrub

Postautor: Kutrub » 16 kwie 2018, 11:08

Tez bym prosil o rozwiniecie mysli z ograniczeniem dostepu - nie jestem pewiem czy dobrze to zrozumialem

iiii

Postautor: iiii » 16 kwie 2018, 15:49

Nie wiem jak myślę że to sprawa d
trzeba przedyskutować ale miejsca osób które się zamieniły na inne zostały wolne nie sprzedane i leżą na naszej działce każdy z nas ma do nich dostęp chce zaznaczyć że podobna sytuacja jest na orlinskiego 6 gdzie mieszkańcy mają na swojej działce 6 miejsc które należą do nich prawne.

Kutrub

Postautor: Kutrub » 17 kwie 2018, 10:42

No ale jak mielibysmy ograniczyc do nich dostep ?

Chcialbys zeby one byly tylko dla inwalidow ?
Nie rozumiem nadal

Milkaczoko

Postautor: Milkaczoko » 17 kwie 2018, 12:15

Mówicie że toczą się sprawy w sądzie. A jest tu ktoś kto jest zaangażowany w to? To jakiś pozew zbiorowy czy indywidualne? Bo ja mam umowę na jedno z tych miejsc i czekam na decyzję wojewódzkiego inspektora a teraz słyszę że są sprawy w sądzie i nie wiem czy coś przegapiłam czy to trzeba indywidualnie zakładać sprawy...

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”