Problem jest jeszcze taki, że skoro są takie problemy z zebraniem 50%, to możemy mieć blokowane wszystkie uchwały, również w kolejnych latach. Jeśli nie będzie powyżej 50% głosów, to niczego nie będziemy mogli zmienić i żadna uchwała nie przejdzie.
Może jakiś pomysł na mobilizację sąsiadów?
Glosowanie nad uchwalami zzn online - kiedy (Avia 3)
Re: Glosowanie nad uchwalami zzn online - kiedy (Avia 3)
Ogr pisze:Problem jest jeszcze taki, że skoro są takie problemy z zebraniem 50%, to możemy mieć blokowane wszystkie uchwały, również w kolejnych latach. Jeśli nie będzie powyżej 50% głosów, to niczego nie będziemy mogli zmienić i żadna uchwała nie przejdzie.
Może jakiś pomysł na mobilizację sąsiadów?
Rozmawiałem z zarządcą i faktycznie są problemu ze zdobyciem 50% głosów. Ja rozmawiałem z sąsiadem i był zadowolony, ze mu powiedziałem, bo też jest za odwołaniem ochrony, tylko z pewnych powodów nie wiedział o głosowaniu.
Zarządca liczy na to, że kolejne głosy przybędą jak będzie już możliwość głosowania online. Głosowanie uchwał jest ważne z wielu powodów. Również dla właścicieli miejsc garażowych. Poza tym monitoring jest lepszy niż ochrona.
mmm123 pisze:Kutrub pisze:Ja glosowalem przeciw! I wlasnie na tym polega demokracja - jesli uwazasz ze ochrona powinna zostac to tak glosujesz i tyle.
Tylko szkoda, że sobie sami nie płacicie za tą ochronę, tylko wyciągacie pieniądze również od ludzi, którzy jej nie chcą.
Tylko szkoda, że to jest wspólnota i każdy wiedział jakie mieszkanie kupuje - głosowanie to chyba najlepszy system
Nie wyciagacie tylko zobaczymy jak chce wiekszosc ludzi we wspólnoscie i tak bedzie - mam prawo mieć inne zdanie niż Ty
Przyznam szczerze, że widząc brak informacji na czas ze strony Zarządcy o problemie technicznym z głosowaniem online, informacją o zbieraniu głosów na 3 dni przed chodzeniem po głosy oraz fakt, że nadal nie działa głosowanie online -- komuś może zależeć, żeby ochrony nie zlikwidować...polecam przeczytać umowę z Firmą Feniks
Zakres obowiązków zwala z nóg za 12 tys miesięcznie...chyba odwiedzę w pon rano naszą Panią administrator

Niestety administrację przerasta zakres obowiązków. Na spotkaniu wspólnoty, daliśmy kredyt zaufania, oczekując poprawy. Niestety nie ma nic na plus, bo już tak prosta sprawa jak głosowanie, sprawiło problem administracji. Mam teraz w 3 mieszkaniach do czynienia z różnymi zarządcami i w Avii 3 jest najgorszą. Nie jest ważna wielkość budynku czy osiedla, to wszystko zależy od firmy. Zastanówmy się nad zmianą, bo inni zarządcy załatwiają sprawę po odebranym telefonie/mailu(nie czekają na wielokrotne ponaglenia), sami wiedzą co się dzieje w budynku i interweniują, ogólnie nic nie przeciąga się w czasie. Jak znajdziemy porządną administrację z własnymi sprzątaczkami oraz z serwerami, to nie będziemy płacić 90tys za sprzątanie i nagrania z monitoringu będzie przechowywał zarządca.
B&P pisze:Przyznam szczerze, że widząc brak informacji na czas ze strony Zarządcy o problemie technicznym z głosowaniem online, informacją o zbieraniu głosów na 3 dni przed chodzeniem po głosy oraz fakt, że nadal nie działa głosowanie online -- komuś może zależeć, żeby ochrony nie zlikwidować...polecam przeczytać umowę z Firmą FeniksZakres obowiązków zwala z nóg za 12 tys miesięcznie...chyba odwiedzę w pon rano naszą Panią administrator
Nie podejrzewam zarządcy o złą wolę. Problemy techniczne to też nie kwestia zarządcy, tylko informatyków zatrudnionych w firmie.
Zarzadca sam przyznaje, ze monitoring jest lepszym rozwiązaniem niż ochrona.
Przede wszystkim kwestia zaangażowania właścicieli w głosowaniu. Na zebraniu ktoś deklarował chęć pomocy w zbieraniu głosów - może byłby skuteczniejszy w tym niż nasza administracja? Jak nie będziemy mieli ponad 50% głosów, to niczego nie zmienimy. Może trzeba rozmawiać z sąsiadami?
Nie rozumiem tej paniki kilku osób na tym forum. Do 18 maja można zagłosować listowanie lub odesłać głosy mejlem. Karta do głosowania przyszła do mnie pocztą, do tych, których nie było w domu pewnie także. Po co ta panika. Ja akurat jestem za pozostawieniem ochrony. Wspólnota to nie kilka osób udzielających się na forum.To znacznie więcej ludzi i uważam, że sposób głosowania został bardzo dobrze pomyślany. Oczywiście byłoby lepiej, gdyby dało się to zrobić online, ale skoro karty do głosowania i tak dotrą do wszystkich zainteresowanych, to nie rozumiem takiego podgrzewania atmosfery.
-
Dokładnie tak, nie ma co wpadać w panikę. Jest jeszcze sporo czasu. Podejrzewam, że ze względu na papierologię nie można tego zrobić online, w razie czego można okazać karty do głosowania. Nie widzę tu złej woli zarządcy.
"Zespół Zarządców Nieruchomości Sp. z o. o. Oddział Kraków - Zarządca Wspólnoty Mieszkaniowej „Osiedle Avia 3” informuję, że uchwały zostały udostępnione w strefie klienta, w związku z tym zachęcamy do oddawania głosów przez Strefę Klienta.
Jednocześnie informujemy, że wypełnione karty do głosowania możecie Państwo wrzucać do skrzynek administracyjnych na klatkach bądź wysyłać drogą mailową."
Jednocześnie informujemy, że wypełnione karty do głosowania możecie Państwo wrzucać do skrzynek administracyjnych na klatkach bądź wysyłać drogą mailową."
Czy ktoś wie dlaczego dostałem kartę do głosowania, skoro składałem podpisy pod uchwałami na zebraniu?
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”