Glosowanie nad uchwalami zzn online - kiedy (Avia 3)

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
gigi

Re: Glosowanie nad uchwalami zzn online - kiedy (Avia 3)

Postautor: gigi » 04 maja 2018, 10:06

conder pisze:Czy ktoś wie dlaczego dostałem kartę do głosowania, skoro składałem podpisy pod uchwałami na zebraniu?

Ja też dostałem kartę do głosowania mimo, że byłem na spotkaniu i głosowałem. Napisałem maila do administratora (24 kwietnia) ale odpowiedzi brak.

Dobra wiadomość jest taka, że na portalu zzn.pl w zakładce Uchwały wspólnoty widoczne są uchwały oraz głosy oddane(trzeba wejść w konkretną uchwałę). Wydaje mi się, że w takim przypadku nie trzeba nic robić - bo oddany głos jest potwierdzony przez portal.

janina_nowak

Postautor: janina_nowak » 07 maja 2018, 11:56

Może wrzucili z marszu. Pewnie to nie ma znaczenia. Też głosowałam przez portal. Wydaję mi się to najlepsze rozwiązanie.

B&P

Postautor: B&P » 09 maja 2018, 8:31

janina_nowak pisze:Może wrzucili z marszu. Pewnie to nie ma znaczenia. Też głosowałam przez portal. Wydaję mi się to najlepsze rozwiązanie.

Trochę zmarnowali papieru to prawda za który my płacimy :/ głos już raz oddany się liczy :)

ked14

Postautor: ked14 » 09 maja 2018, 8:49

jeszcze dobrze, jakby Ci co nie głosowali w końcu się przemogli - bo frekwencja oscyluje w okolicach 40% i jakoś się specjalnie nie zwiększa

maniekmal

Postautor: maniekmal » 14 maja 2018, 10:50

ciekawe co jest przyczyną małej frekwencji w głosowaniu. Co w przypadku jak minie czas głosowania?

Kutrub

Postautor: Kutrub » 14 maja 2018, 16:12

maniekmal pisze:ciekawe co jest przyczyną małej frekwencji w głosowaniu. Co w przypadku jak minie czas głosowania?

Jesli nie uda sie uzyskac wiekszosci uchwala nie przechodzi.

Nie mozna odwolac ochrony na przyklad 40% poparciem. I bardzo dobrze; bo tak mozna by forsowac byle co.

maniekmal

Postautor: maniekmal » 14 maja 2018, 16:33

no ale czy będzie poddana jeszcze raz pod głosowanie? jak tak dalej pójdzie to nigdy nic nie uchwalimy ...

mateusz

Postautor: mateusz » 14 maja 2018, 19:46

Myślę, że duża cześć osób nie loguje się się na platformę ani nie zagląda tutaj na forum bo nawet o nim nie wie - może przydałaby się jakaś informacja z adresem strony forum na klatkach, lub stworzenie zamkniętej grupa na Facebook-u i w tym wypadku także informacja na klatkach :)

mirage

Postautor: mirage » 15 maja 2018, 0:34

A może by tak ktoś od zarządcy zebrał się i przeszedł popołudniu / wieczorem z uchwałami po bloku, nie wiem czy czegoś takiego też nie powinni robić, albo przynajmniej by mogli, jeśli zależy im na prowadzeniu bloku. Natomiast nie bardzo uważam za dobry pomysł robienie jeszcze jednego miejsca do dyskusji, ja na przykład nie mam kont w portalach społecznościowych i znam jeszcze przynajmniej dwie osoby z bloku, które mają podobnie jak ja, więc forum jest dla mnie całkiem wygodne. Natomiast za dobry pomysł uważam rozwieszenie informacji w windach / gablotach ba klatkach, krótko, o korzyściach wynikających z głosowania i o możliwości oddania głosu przez internet :)

Kutrub

Postautor: Kutrub » 15 maja 2018, 8:35

Oni juz chyba chodzili z uchwalami po bloku jesli dobrze pamietam, nawet wysylali maila o tym

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”