Glosowanie nad uchwalami zzn online - kiedy (Avia 3)

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
Edyta.

Re: Glosowanie nad uchwalami zzn online - kiedy (Avia 3)

Postautor: Edyta. » 15 cze 2018, 11:27

maniekmal pisze:dlaczego zwalacie winę na administratora skoro to właściciele lokali mają w dupie :P

tylko że my nie mamy kontaktu do wszystkich właścicieli a oni mają... i powinni w naszym imieniu (czyli tych którzy mieszkają ) działać żeby głosy zostały oddane,

mko13

Postautor: mko13 » 15 cze 2018, 11:55

maniekmal pisze:dlaczego zwalacie winę na administratora skoro to właściciele lokali mają w dupie :P

Z tego powodu co napisał RaceX. Wiem, ze niektórzy mieszkańcy mają godzies głosowanie, ale solidna administracja potrafi wyegzekwować frekwencję. Niech dzwonia do tych właścicieli nawet codziennie. Rozmawiałem z jednym sąsiadem, który nie głosował i mówił, ze do niego nie dzwonili w tej sprawie. Także pytanie co robi administracja w tej sprawie. Bo wywieszenie kartek to trochę za mało.

maniekmal

Postautor: maniekmal » 15 cze 2018, 12:15

moim zdaniem wywieszanie kartek w zupełności powinno wystarczyć... to tak dużo przeczytać? jak jest informacja np o braku ciepłej wody związanej z czymś tam to też ma administracja do wszystkich dzwonić? Co jakiś czas zagląda się na portal, żeby sprawdzić wysokość czynszu czy coś innego... 3 kliknięcia dzielą ludzi od zagłosowania...

janina_nowak

Postautor: janina_nowak » 18 cze 2018, 11:31

Nie no ludzie bez przesady. Maniekmal ma rację. Informacja na kartce jest wystarczająca, dla pewności można @. Nie wyobrażam sobie, aby administrator dzwonił do wszystkich i ich informował o każdym braku w dostawie czegokolwiek. Wiem, że lubimy wygodę, ale dajmy odrobinę z siebie...

knd

Postautor: knd » 18 cze 2018, 12:13

W poprzedniej wspólnocie wywieszali klatkę + chodzili pare razy po bloku zbierać podpisy za/przeciw. To był jedyny sposób, żeby wszystkie głosowania szybko zaliczyć.

mko13

Postautor: mko13 » 18 cze 2018, 16:06

janina_nowak pisze:Nie no ludzie bez przesady. Maniekmal ma rację. Informacja na kartce jest wystarczająca, dla pewności można @. Nie wyobrażam sobie, aby administrator dzwonił do wszystkich i ich informował o każdym braku w dostawie czegokolwiek. Wiem, że lubimy wygodę, ale dajmy odrobinę z siebie...

No właśnie chodzi o to, że nie jest wystarczająca, bo nie ma efektów. W normalnej wspólnocie by wystarczyła, ale jak się okazuje my taką nie jesteśmy. Trzeba dzwonić, pisać maile i chodzić po mieszkaniach, bo na jednych zadziała odwiedziny, na innych telefon,na innych mail, a i pewnie się znajdą tacy co nic na nich nie zadziała. Ale w końcu 100% frekwencji nie potrzebujemy.

Kowal90

Postautor: Kowal90 » 21 cze 2018, 14:49

Na razie frekwencja 52%
Za odwołaniem ochrony 44%
Czyli 85% głosujących jest za odwołaniem ochrony i ciągle nie możemy jej jeszcze odwołać... ale brakuje już niewiele głosów, jakieś 12-15 mieszkań.

mko13

Postautor: mko13 » 24 cze 2018, 17:46

B&P pisze:Z plakatami dałem sobie chwilowo spokój gdyż Administrator dał mi wcześniej znać że przedłuży głosowanie do końca czerwca. Plan jest taki-jeśli koło 15czerwca sytuacja się nie wyklaruje pod uchwałami to zajmę się przejściem po głosy w klatkach F i G. Czy są chętni którzy na priva podesłali by swoje namiary i zaangażowali się do podobnych działań w pozostałych klatkach?! Miłego dnia wszystkim

Priv

B&P

Postautor: B&P » 28 cze 2018, 19:19

Wczoraj z kolega @mko13 przeszliśmy po bloku promując głosowanie wśród napotkanych sąsiadów (u mnie 4 na 4 nie głosowało i każdy był wdzięczny za przypomnienie i wyjaśnienie gdzie to można zrobić ) i przyklejając ogłoszenia na każdym piętrze i widzę , że wszystkie uchwały poszły w górę o jakieś 0,4% ;) Jutro idę rano do Pani Administrator spytać jak nam idzie uchwalanie uchwał ;)

PS: Jeśli nie zagłosowaliście to proszę zróbcie to i dajcie znać Waszym sąsiadom na piętrze lub napotkanym na klatce!

c-o-n

Postautor: c-o-n » 02 lip 2018, 11:42

i jak? Udało się?

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”