Białe punto na KWI...

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
michalxg

Białe punto na KWI...

Postautor: michalxg » 29 sie 2018, 13:26

Tak się zastanawiam - nie drażni Was, że paniusia pracująca (będąca właścicielką) Baru Avia parkuje swoje białe punto na skrzyżowaniu nawet gdy są wolne miejsca na Orlińskiego?

mmm123

Re: Białe punto na KWI...

Postautor: mmm123 » 29 sie 2018, 14:22

michalxg pisze:Tak się zastanawiam - nie drażni Was, że paniusia pracująca (będąca właścicielką) Baru Avia parkuje swoje białe punto na skrzyżowaniu nawet gdy są wolne miejsca na Orlińskiego?

Mnie nie, ale może dlatego, że nie zajmuję się ciągle obserwowaniem gdzie kto zaparkowal. Mam co robić w życiu i jestem szczęśliwy.

k59g

Postautor: k59g » 29 sie 2018, 15:48

mmm123 pisze:
michalxg pisze:Tak się zastanawiam - nie drażni Was, że paniusia pracująca (będąca właścicielką) Baru Avia parkuje swoje białe punto na skrzyżowaniu nawet gdy są wolne miejsca na Orlińskiego?

Mnie nie, ale może dlatego, że nie zajmuję się ciągle obserwowaniem gdzie kto zaparkowal. Mam co robić w życiu i jestem szczęśliwy.

Bo pewnie parkujesz tak samo jak ta paniusia i sp..... żeby cię nikt nie widział

Kowal90

Postautor: Kowal90 » 29 sie 2018, 16:22

mmm123 pisze:

Ja też nie rozumiem tej obsesji ciągłego sprawdzania jak ktoś zaparkowal... wiem, że nie wszyscy prawidłowo parkują, ale nie warto swojego życia sprowadzać do kontroli i zawalania forum.

michalxg

Postautor: michalxg » 29 sie 2018, 17:23

Rozumiem, że sąsiadów nie interesuje, że w ten sposób zapakowany samochód stwarza zagrożenie. To nie jest kwestia jakiegoś tam parkowania na chodniku, ale przy samochodzie zaparkowanym w ten sposób nadjeżdżający samochód nie widzi pieszych zmierzających w stronę przejścia. Dorosły jeszcze się zatrzyma i upewni czy może bezpiecznie przejść, ale co jeśli dziecko urwie się rodzicowi i nagle zza tego samochodu wybiegnie pod koła innego? Nie powinno być tolerancji w tej kwestii.

Niestety SM nie przyjeżdża na czas.

jarko

Postautor: jarko » 30 sie 2018, 2:46

Jakby tam busem ktoś zaparkował to rozumiem, ale awantura o punto hmmm. Mnie bardziej drażnią idioci parkujący z premedytacją na trawnikach... Gdzie to ma jakiś kręgosłup moralny...?

Evadnro

Postautor: Evadnro » 30 sie 2018, 7:13

Skoro tak Ci to nie pasuje i sprawia zagrożenie czemu nie pójdziesz do właściciela samochodu? Wiesz kto to, wiesz gdzie zastać, a nie wylewaj żali na forum obrażając przy tym innych.

skyscrap

Postautor: skyscrap » 30 sie 2018, 11:26

O ile także nie jestem fanem parkowania, gdzie popadnie, to jednak zanim zacząłbym o tym dyskusję na forum, najpierw podszedłbym porozmawiać z osobą, która tak parkuje. Jak nie pomoże, to jest jeszcze straż miejska, policja. A sprawy bym też nie bagatelizował, bo o ile z za zaparkowanych samochodów da się dostrzec dorosłe osoby, to z małymi dziećmi bywa już znacznie gorzej, a tych mamy w okolicy mnóstwo.

knd

Postautor: knd » 31 sie 2018, 11:16

Dzisiaj przejeżdżając tamtędy na rowerze, widziałem mandaty za wycieraczkami.

skyscrap

Re: Parkowanie wzdłuż ulicy Orlińskiego / samochody parkujące na przejściach itp.

Postautor: skyscrap » 31 sie 2018, 11:37

No i dobrze, niech się porządkuje parkowanie w okolicy, to w końcu miejska ulica, z przejściami dla pieszych, chodnikami itp. Ktoś to zaprojektował dla ludzi i dla samochodów, więc niech założenia projektowe wejdą w życie.

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”