Zmiana zarządcy - podzielcie się opiniami o firmach, które znacie, a ja roześlę zapytania o ich stawki - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
maniekmal

Re: Zmiana zarządcy - podzielcie się opiniami o firmach, które znacie, a ja roześlę zapytania o ich stawki - Avia 3

Postautor: maniekmal » 19 lis 2018, 12:59

Opłaty ogólnie poszły mocno w dół patrząc na to co było na początku. Zgadzam się z czarny_kot, nie ma co się szarpać bo to więcej zachodu jak pożytku będzie.

Kowal90

Re: Zmiana zarządcy - podzielcie się opiniami o firmach, które znacie, a ja roześlę zapytania o ich stawki - Avia 3

Postautor: Kowal90 » 19 lis 2018, 15:45

maniekmal pisze:Opłaty ogólnie poszły mocno w dół patrząc na to co było na początku. Zgadzam się z czarny_kot, nie ma co się szarpać bo to więcej zachodu jak pożytku będzie.

Kontenera już nie ma, ochrony już nie ma, to i koszty poszły w dół. Nie jest to jakaś specjalna zasługa zarządcy. Ale podzielam opinię, że zarządca nie jest najgorszy i ja bym mu dał jeszcze szansę. Też mam pewne zastrzeżenia, ale może uda mu się uporać z tym co przed nami:
- porządek ze śmieciami
- poprawa napraw usterek
- zmniejszenie kosztów np poprzez wybranie sensownej firmy, ktora będzie sprzątać w normalnych pieniądzach a nie 100tys za rok. Wybranie sensownej firmy do zarządzania działka infrastfukturalna. Do tej pory Bdx kosil mieszkańców Avii niemiłosiernie, ale to już dobiega końca.

czarny_kot

Postautor: czarny_kot » 28 lis 2018, 12:08

Zobaczmy jak to się potoczy i potem zdecydujemy. Zawsze jest czas na zmianę. Nie szarpałbym się z tym.

Sten

Postautor: Sten » 30 lis 2018, 23:24

4 miesiące drzwi nienaprawione w klatce B. Ile jeszcze można czekać, aż się poprawią. Ludzie przecież to są nasze pieniądze. Czemu chcecie je wyrzucać do kosza. Nie wierzę że to jest aż tyle zachodu żeby zmienić zarządcę.

Agnestia

Postautor: Agnestia » 09 sty 2019, 0:43

Witam, wydaje mi się, że czas wznowić temat pracy zarządcy oraz ewentualnej zmiany. Przez dwa miesiące nie została naprawiona kratka przy wjeździe do garażu. Teraz jest zrobiona tylko fuszerka, bo wstawiono deskę drewniana by dalej kratki nie zapadały się. Zarządca nie napisał żadnego oświadczenia w tej sprawie, nie zabezpieczył tego miejsca. Rozumiem, że może to sprawa BX, ale jakaś informacja powinna być. Nic, ale za to dostaliśmy ładne życzenia świąteczne. Druga sprawa w klatce G na -1 jest głowy zawór wody. Klapa, która jest na „klik” zepsuła sie, w listopadzie. Bywa... ale zamiast naprawić szkodę to wkręcono metalowy wkręt. Rozumiem, że to standard iż każdy ma przy sobie wkrętarkę by wyrazie awari moc odkręcić go i zamknąć dopływ wody. Trzecia sprawa, odśnieżanie. Polecam popatrzeć na teren Avii 5, a następnie na nasz. Nie ważne czy spadnie 5 czy 50 cm śniegu w ciagu dnia tam całe chodniki są wyczyszczone ze śniegu, a u nas wydeptane 30 cm na przejście, nasypy przy miejscach parkingowych a za chwilę na dziedzicu bedzie mozna robić labirynt :) Może oni nam ten śnieg wieczorem podrzucają??? Albo zarządca czeka na ocieplenie. Tyle, że za brak odśnieżania są mandaty... Czwarta sprawa to wentylacja mechaniczna. W moim pionie nie działa tak jak powinna. Zgłoszone, ale naszła mnie refleksja czy w minionym roku była inspekcja, która jest obowiązkowa i robiła przegląd całej instalacji... Monitoring, temat, ktory był poruszany na pierwszym spotkaniu gdzie większość była za ta opcja. Zero odzwewu. Głosowania, uchwały - nie dostajemy informacji o niektórych wynikach. Dodatkowo w tresci pisma odnośnie składek wywozu śmieci jest brak konkretów i wyjaśnienia na jakiej podstawie jest ta zmiana. Miały byc też propozycje innych firm sprzątających, tak moc porównać usługi i ceny.

Czekam na Państwa opinie co do Zarządcy.

TNU

Postautor: TNU » 09 sty 2019, 2:04

Od sierpnia 2018 mam popsuty domofon. Sprawa przeżyła już dwóch konserwatorów, wielokrotny kontakt i nic.
Sukces i przełom nastąpił 19 grudnia, mój nr telefonu został przekazany do zewnętrznego serwisu domofonów. To musi być bardzo zapracowany serwis, bo do dzisiaj nikt się ze mną nie kontaktował.
Jak im można w cokolwiek uwierzyć i coś ustalać. Jestem zdecydowanie za zmianą, bo nie jest to mój pierwszy zarządca, a zdarzały mi się trudniejsze sprawy do załatwienia i nigdy z takim czymś się nie spotkałem.

Sten

Postautor: Sten » 09 sty 2019, 21:56

Wczoraj był Pan od domofonów w klatce B, złapałem go i przy okazji naprawił i mnie domofon. Jeśli chodzi o resztę spraw to żenada. W klatce b system oddymiania dalej w proszku, zdemontowane elementy zamka. Moja sprawa zgłoszona we wrześniu do dzisiaj nie doczekała się reakcji. Ponoć Avia 4 ma dobrego zarządcę.

TNU

Postautor: TNU » 09 sty 2019, 23:02

Sten pisze:Wczoraj był Pan od domofonów w klatce B, złapałem go i przy okazji naprawił i mnie domofon. Jeśli chodzi o resztę spraw to żenada. W klatce b system oddymiania dalej w proszku, zdemontowane elementy zamka. Moja sprawa zgłoszona we wrześniu do dzisiaj nie doczekała się reakcji. Ponoć Avia 4 ma dobrego zarządcę.

Od domofonu był serwis, czy konserwator budynku, bo u mnie on nic nie zdziałał.

obcynh

Postautor: obcynh » 10 sty 2019, 10:35

Do Agnestia. Rozmawiałem z konserwatorem w sprawie klapy na -1. Ktoś otwiera ta klapę i podkręca ogrzewanie potem jej nie zamyka,juz 3 razy była zamykana teraz jest wkręcony wkręt. Domofony maja zmieniony kod 8630.Kazdy dostał swój przy odbiorze mieszkania indywidualny.kratka jest zabezpieczona do wjazdu ,będzie ciepło to wymienią,bramka przy kl. D,E spadek napięcia firma odpowiedzialna za ten fakt przyznała ze tak jest po Rok-u, a to juz konserwator im zgłaszał z 10 razy.Wetylacje należy zgłosić lub zadzwonić do konserwatora sprawdzi czy wentylator działa na dachu mogło wybić automat.

Agnestia

Postautor: Agnestia » 11 sty 2019, 20:37

Do Obcynh. Zgłaszałam juz wentylacje przez strefę klienta, ale brak jest odzewu. Dzwoniłam też do Zarządcy ale nie odbiera. Dziękuję, że Pan ma takie szczegółowe informacje, ale o niektórych sytuacjach jednak Zarządca powinien informować, bo nie każdy zagląda na forum. Pozdrawiam

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”