Wykupione miejsca postojowe dla niepełnosprawnych - os. Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
darekodz

Re: Wykupione miejsca postojowe dla niepełnosprawnych - os. Avia 3

Postautor: darekodz » 19 wrz 2017, 23:46

sand pisze:Szanowni Państwo. Jako jeden z pokrzywdzonych klientów poruszyłem ten temat na forum Orlińskiego w kwietniu, żeby zwrócić uwagę innych klientów dewlopera na kwestię ww. miejsc. Po 4,5 miesięcznej batalii mojego prawnika z Budimex Nieruchomości kwetia mojego miejsca parkingowego została rozwiązana. Kosztowało mnie to sporo pieniędzy, dużą ilość czasu i jeszcze więcej nerwów. Podczas kontaktów z deweloperem, rownież korespondencji przesyłanej przez mojego prawnika, byłem wielokrotnie zbywany, a następnie bezczelnie okłamywany zapewnieniami że wszystko jest w porządku. W przekonaniu, że jednak tak nie jest, utwierdziła mnie odpowiedź z Wydziału Architektury a następnie odpowiedź na skargę jaką otrzymałem z Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego. Tym z Państwa, którzy jeszcze nie rozwiązali swoich spraw życzę powodzenia i cierpliwości w sporze z Budimex Nieruchomości. Krakowski oddział dewelopera jest w mojej opinii skrajnie niekompetentny i wykazuje się olewczym stosunkiem do klienta. Omawiana sprawa zabrała mi całą radość z mieszkania, na które czekałem ponad dwa lata.

Czy możesz zdradzić szczegóły jak sprawa została rozwiązana?

sand

Postautor: sand » 20 wrz 2017, 9:36

Zamianą na inne miejsce za słynnym już porozumieniem stron. Mom zdaniem deweloper nie wyszedł z tej sytuacji z twarzą. Po wszystkim nie usłyszałem ani jednego słowa przepraszam. Jak widać to, że próbowano mnie oszukać jest dla spółki normalną praktyką. Opinia idzie w świat i może chociaż cała ta sprawa uchroni ewentualnych przyszłych klientów przed tym co spotkało ludzi na Avii i Orlińskiego.

wesolutka

Postautor: wesolutka » 25 wrz 2017, 8:52

sand, a zwrócili Ci koszty prawnika?
Starsznie wspołczuje Ci sytuacji - faktycznie więcej stresu niż radości z mieszkania :(

dexter

Postautor: dexter » 02 paź 2017, 11:03

Jednak ktoś zdecydował się na odbiór miejsca dla niepełnosprawnych przed blokiem, bo na jednym jest już blokada. I w sumie się nie dziwię, bo miejsca są wygodne i łatwo się na nich parkuje, a zamiana na te z boku bloku które wiecznie są zastawione to żadna atrakcja. Pod A4 nikt nie zlikwidował blokad, czyli z wielkiej burzy mały deszcz ;)

sand

Postautor: sand » 02 paź 2017, 11:18

dexter pisze:Jednak ktoś zdecydował się na odbiór miejsca dla niepełnosprawnych przed blokiem, bo na jednym jest już blokada. I w sumie się nie dziwię, bo miejsca są wygodne i łatwo się na nich parkuje, a zamiana na te z boku bloku które wiecznie są zastawione to żadna atrakcja. Pod A4 nikt nie zlikwidował blokad, czyli z wielkiej burzy mały deszcz ;)

Wg informacji z poniższego źródła sytuacja nie wygląda tak różowo.
nowekoszmary.pl

dexter

Postautor: dexter » 02 paź 2017, 11:30

Poniższe źródło może być przyczyną całej rozpętanej burzy wokół tej sprawy, bo chyba jako pierwszy wspominał o blokadach na miejscach i może sam/a sprawę zgłosiła do odpowiednich służb? Osoba która go prowadzi jest przeciwnikiem powstania naszych osiedli i od samego początku wyciąga wszystko co najgorsze, pewnie że nie jest idealnie, ale bez przesady. Ciekawe jaki ten ktoś ma cel ?

iiii

Postautor: iiii » 02 paź 2017, 13:36

Zarzadca nie bedzie ponosil kar jakie inspektor nalozy za postawienie blokady(tym samym kazdy z nas) wyrok jest jednoznaczny nie moze byc blokad no chyba ze prawo sie zmieni ...

sand

Postautor: sand » 02 paź 2017, 14:46

dexter pisze:Poniższe źródło może być przyczyną całej rozpętanej burzy wokół tej sprawy, bo chyba jako pierwszy wspominał o blokadach na miejscach i może sam/a sprawę zgłosiła do odpowiednich służb? Osoba która go prowadzi jest przeciwnikiem powstania naszych osiedli i od samego początku wyciąga wszystko co najgorsze, pewnie że nie jest idealnie, ale bez przesady. Ciekawe jaki ten ktoś ma cel ?

Chyba jednak nie trafił Pan ze swoją teorią spiskową.

"O nas

Jesteśmy mieszkańcami osiedla „Nowe Czyżyny” w Krakowie, czyli osiedla Avia i ulicy Orlińskiego budowanego przez firmę Budimex. Chcemy się podzielić z Wami naszymi doświadczeniami z mieszkania na tej inwestycji, niestety dużo jest negatywnych.
Kupiliśmy w końcu nasze wymarzone mieszkania na osiedlu Avia. Od tego momentu, coś co było spełnieniem naszych marzeń przerodziło się w zły sen."

Poza tym bardzo dobrze, że sprawa została zgłoszona do odpowiednich organów nadzoru i odpowiednio nagłośniona. Dzięki temu to deweloper musi się tłumaczyć i jest stroną w postępowaniach, a nie nieświadomi niczego mieszkańcy.

Arc

Postautor: Arc » 05 sty 2019, 21:30

Witam.
Mam podobną sytuację jak Państwo z miejscem postojowym.
Proszę o kontakt wszystkich którzy mierzą bądź mierzyli się z tym problemem.
arcadyes@wp.pl

darekodz

Postautor: darekodz » 05 sty 2019, 23:13

Arc pisze:Witam.
Mam podobną sytuację jak Państwo z miejscem postojowym.
Proszę o kontakt wszystkich którzy mierzą bądź mierzyli się z tym problemem.
arcadyes@wp.pl

Zakończyło się tak że developer proponował miejsca na parkingu zbiorowym naziemnym lub miejsce w garażu podziemnym - jedno i drugie ze zniżką.

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”