Uchwała 11/2018 w sprawie wyrażenia zgody na sprzedaż alkoholi w lokalu usługowym U4 - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
B&P

Re: Uchwała 11/2018 w sprawie wyrażenia zgody na sprzedaż alkoholi w lokalu usługowym U4 - Avia 3

Postautor: B&P » 05 lut 2019, 2:19

Edyta. pisze:Odp.od Pani Gąsiorek:
Odnośnie lokalu LU4 właściciel został poinformowany o tym, że jeżeli powstanie tam sklep monopolowy zostanie mu cofnięta przez wspólnotę koncesja, gdyż mowa była o sklepie spożywczym ze stoiskiem alkoholowym.

Zobaczymy

Dzięki Edyta za informację!

c-o-n

Re: Uchwała 11/2018 w sprawie wyrażenia zgody na sprzedaż alkoholi w lokalu usługowym U4 - Avia 3

Postautor: c-o-n » 05 lut 2019, 12:59

Swoją droga zwykły warzywniak w tym lokalu byłby fajna sprawą.

Montana

Postautor: Montana » 14 lut 2019, 21:23

Zwykły warzywniak nie zarobiłby na siebie tu nigdy :(

supper

Postautor: supper » 15 lut 2019, 22:24

Warzywniak już był na orlinskiego i jako pierwszy lokal zbankrutował.
Będzie targ warzywny od wiosny na rogu działki Avis 5 więc wszyscy powinni być zadowolenie. Uchwała przegłosowana

skyman

Postautor: skyman » 16 lut 2019, 15:48

supper pisze:Warzywniak już był na orlinskiego i jako pierwszy lokal zbankrutował.
Będzie targ warzywny od wiosny na rogu działki Avis 5 więc wszyscy powinni być zadowolenie. Uchwała przegłosowana

No właśnie ten warzywniak, to był przerost formy nad treścią. Mam wrażenie, że było tam wiele produktów takich jak w markecie (z marketu), tylko 2x drożej, więc nie dziwię się, że już go nie ma z nami. A orientujesz się, kiedy rusza ten targ warzywny na Avii, bo ja bym go już chętnie zobaczył :) (Założyłem pod to nowy temat).

2PL

Postautor: 2PL » 01 mar 2019, 12:48

mistrzuWiciu pisze:
maniekmal pisze:mnie się wydaje, że nawet jak to będzie monopol to raczej lokalny. Przecież teraz na każdym osiedlu jest jakiś shot, planeta czy inne podobne sklepiki. Ludzie jak potrzebują to chodzą raczej do najbliższych sklepów a co za tym idzie głównymi klientami tego sklepu będą mieszkańcy Avii. Nie dramatyzujmy. Mleko się już rozlało. Pożyjemy zobaczymy.

Po co robić sobie problem?
Po co nawaleni mieszkańcy II PL 29 mają przychodzić o 1 w nocy pod nasz blok?
Po co zwiększać pod swoim nosem prawdopodobieństwo wystąpienia problemów?

Takie pytanie mam do autora tych słów niejakiego mistrzawiciu. Dlaczego nawaleni mieszkańcy 2PL 29 mają przychodzić niby pod wasz blok o 1 w nocy? Kogo masz na myśli pisząc o mieszkańcach bloku 29? Czy np. dzieci które są mieszkańcami wymienionego przez ciebie bloku też będą nawalone przychodzić o 1 w nocy pod twój blok?

mistrzuWiciu

Postautor: mistrzuWiciu » 01 mar 2019, 13:55

2PL pisze:
mistrzuWiciu pisze:
maniekmal pisze:mnie się wydaje, że nawet jak to będzie monopol to raczej lokalny. Przecież teraz na każdym osiedlu jest jakiś shot, planeta czy inne podobne sklepiki. Ludzie jak potrzebują to chodzą raczej do najbliższych sklepów a co za tym idzie głównymi klientami tego sklepu będą mieszkańcy Avii. Nie dramatyzujmy. Mleko się już rozlało. Pożyjemy zobaczymy.

Po co robić sobie problem?
Po co nawaleni mieszkańcy II PL 29 mają przychodzić o 1 w nocy pod nasz blok?
Po co zwiększać pod swoim nosem prawdopodobieństwo wystąpienia problemów?

Takie pytanie mam do autora tych słów niejakiego mistrzawiciu. Dlaczego nawaleni mieszkańcy 2PL 29 mają przychodzić niby pod wasz blok o 1 w nocy? Kogo masz na myśli pisząc o mieszkańcach bloku 29? Czy np. dzieci które są mieszkańcami wymienionego przez ciebie bloku też będą nawalone przychodzić o 1 w nocy pod twój blok?

Mam wróżyć z fusów?? Nie będzie monopolowego, to mniejsze prawdopodobieństwo, że takie "nawalone" dzieci przyjdą pod mój blok. Biegam często w nocy i już przynajmniej 3 osobników/grupy widziałem na trasie O1(Shot) - 2PL29, które mocno podchmielone są niebezpieczne. Nie widziałem, żeby coś rozwalali, ale wlepki, oddawanie moczu na ogrodzenie z gazociągiem lub samo głośne zachowanie o 2 w nocy budzi pewne obawy. Oczywiście nie bronię nikogo z osiedla Avia, bo i tutaj są dziwne osoby, szczególnie z ułomną kulturą, bo nie kumam jak można wyrzucić na trawę peta, stojąc 3,5metra od kosza. Na zwrócenie kulturalnie uwagi już usłyszałem teksty w stylu "spier***aj ekologu".

2PL

Postautor: 2PL » 01 mar 2019, 14:49

Proponuje jeszcze raz przeczytaj to co napisałeś ,,Po co nawaleni mieszkańcy II PL 29 mają przychodzić o 1 w nocy pod nasz blok? "
Na jakiej podstawie oskarżasz i obrażasz mieszkańców tego bloku 29?

mmm123

Postautor: mmm123 » 01 mar 2019, 18:21

Widzę, że coraz więcej gości na forum mamy z 2PL.

2PL

Postautor: 2PL » 04 mar 2019, 9:56

mmm123 pisze:Widzę, że coraz więcej gości na forum mamy z 2PL.

Trudno się nie domyślić skoro loguje się 2PL więc nie wiem po co ten komentarz który nic nie wnosi.
Nie obchodzi mnie to jaki tam będzie sklep i co będzie robione, oraz to co dzieje się na terenie Avi czy Orlińskiego,jesteście wspólnotami i to Wy decydujecie o swoim losie. Ja ani nikt z mieszkańców pobliskich osiedli nie mamy wpływu na Wasze decyzje, ale nie będę się przyglądał bezczynnie jak obraża się i oskarża mieszkańców bloku osiedla na którym mieszkam tylko dlatego że ktoś kto lubi biegać w nocy spotkał na trasie swojego biegu ,, przynajmniej 3 osobników/grupy widziałem na trasie O1(Shot) - 2PL29 " , i na tej podstawie sklasyfikował mieszkańców bloku 29 nazywając ich nawalonymi. Tak się składa że mam znajomych w tym bloku i jakoś nie widziałem tam nawalonych.
Dzisiaj obraża mieszkańców 2PL 29 a jutro co? będzie obrażał przykładowo mnie i mieszkańców mojego bloku bo zmieni kierunek swojego biegania i spotka po drodze kogoś podchmielonego?

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”