Jak już ustaliliśmy wcześniej parkowanie w hali garażowej możliwe jest tylko na wykupionych miejscach.
A parkowanie na zewnatrz na miejscach wyznaczonych do parkowania jest mozliwe i nie ma limitu czasu.przeciez nie wiesz czy ktos zlamal noge czy wyjechał a moze wyjechal autem i akurat jak wrocil tez mu sie trafilo tu miejsce w okolicy. No to tego nie mozna zabronic.A auto zaparkowane stoi bo ma stać hehe.
Rozumiem ze tobie sie to nie podoba-powiem zrozumialem,ale to twoje takie że tak powiem życzenie i tyle w temacie bo nic z tym nie zrobisz ale oczywiscue wyrazic zdanie mozesz hehe.
Nielegalne parkowanie w garażu / opłaty za nielegalne parkowanie - Avia 3
-
Re: Nielegalne parkowanie w garażu / opłaty za nielegalne parkowanie - Avia 3
Nieee, szwagry też nie moje 

A ten tomy i BrunonK to skąd się urwali że takie bzdety wypisują na poziomie przedszkola
Widzę że tu przewija się jakiś śmieszny postulat że niby jak mam więcej niż jedno auto to tylko jedni z nich mogę zaparkować pod blokiem,no raczej tak nie będzie. Jak mamy z żoną dwa samochody i akurat trafi się nam miejsce koło bloku to ja nie widzę żadnych przeszkód by tu parkować samochody.
Co do służebności-to tyczy się drogi dojazdowej-czyli udostępnienia jej dla dojazdu do posesji innych bloków na Avii ale to nie tyczy się miejsc parkingowych na naszej działce-bo ona jest nasza i jak najbardziej jestem za identyfikatorami mieszkańca. Z mojej wiedzy wygląda to tak że jako że mamy powołaną administrację i ona ma dostęp do danych właścicieli mieszkań to powinna po ustanowieniu miejsc dla mieszkańców(czyli postawieniu znaku z taką informacją)wyrobić identyfikatory dla pojazdów-właściciel mieszkania zgłasza w administracji dany pojazd/pojazdy i wyrabiają mu identyfikator mieszkańca najlepiej z nr rejestracyjnym co by się nie wymieniali.
Wspomniane miejsca powinny wowczas być dostępne jedynie dla mieszkańcow Avia 3 posiadajacych identyfikator,no ale miejsca siłą rzeczy jak tu wspomniane zostało nie mogą być oznaczone nr rejestracyjnymi no bo chyba by tych miejsc brakło
Ale pomysłowosc niektórych naprawdę szokuję...

Widzę że tu przewija się jakiś śmieszny postulat że niby jak mam więcej niż jedno auto to tylko jedni z nich mogę zaparkować pod blokiem,no raczej tak nie będzie. Jak mamy z żoną dwa samochody i akurat trafi się nam miejsce koło bloku to ja nie widzę żadnych przeszkód by tu parkować samochody.
Co do służebności-to tyczy się drogi dojazdowej-czyli udostępnienia jej dla dojazdu do posesji innych bloków na Avii ale to nie tyczy się miejsc parkingowych na naszej działce-bo ona jest nasza i jak najbardziej jestem za identyfikatorami mieszkańca. Z mojej wiedzy wygląda to tak że jako że mamy powołaną administrację i ona ma dostęp do danych właścicieli mieszkań to powinna po ustanowieniu miejsc dla mieszkańców(czyli postawieniu znaku z taką informacją)wyrobić identyfikatory dla pojazdów-właściciel mieszkania zgłasza w administracji dany pojazd/pojazdy i wyrabiają mu identyfikator mieszkańca najlepiej z nr rejestracyjnym co by się nie wymieniali.
Wspomniane miejsca powinny wowczas być dostępne jedynie dla mieszkańcow Avia 3 posiadajacych identyfikator,no ale miejsca siłą rzeczy jak tu wspomniane zostało nie mogą być oznaczone nr rejestracyjnymi no bo chyba by tych miejsc brakło

Ale pomysłowosc niektórych naprawdę szokuję...
-
Avia 8 zaraz za furtką w stronę 2Płk już wyznaczyła miejsca tylko bla mieszkańców,oznakowane że dostępne dle pojazdów z identyfikatorem WM Avia8 więc da się i powinniśmy się postarać o to bo skoro miejsca są na naszej działce to szkoda by nie wykorzystać.Tylko z tą naszą obecna administracja to kto wie ile to potrwa...
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”