Nielegalne parkowanie w garażu / opłaty za nielegalne parkowanie - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
AndrzejOlek

Re: Nielegalne parkowanie w garażu / opłaty za nielegalne parkowanie - Avia 3

Postautor: AndrzejOlek » 19 lip 2019, 17:47

Jak już ustaliliśmy wcześniej parkowanie w hali garażowej możliwe jest tylko na wykupionych miejscach.
A parkowanie na zewnatrz na miejscach wyznaczonych do parkowania jest mozliwe i nie ma limitu czasu.przeciez nie wiesz czy ktos zlamal noge czy wyjechał a moze wyjechal autem i akurat jak wrocil tez mu sie trafilo tu miejsce w okolicy. No to tego nie mozna zabronic.A auto zaparkowane stoi bo ma stać hehe.
Rozumiem ze tobie sie to nie podoba-powiem zrozumialem,ale to twoje takie że tak powiem życzenie i tyle w temacie bo nic z tym nie zrobisz ale oczywiscue wyrazic zdanie mozesz hehe.

maniekmal

Postautor: maniekmal » 19 lip 2019, 20:09

Nieee, szwagry też nie moje :)

Fredziu

Postautor: Fredziu » 20 lip 2019, 19:48

A ten tomy i BrunonK to skąd się urwali że takie bzdety wypisują na poziomie przedszkola :shock:

Widzę że tu przewija się jakiś śmieszny postulat że niby jak mam więcej niż jedno auto to tylko jedni z nich mogę zaparkować pod blokiem,no raczej tak nie będzie. Jak mamy z żoną dwa samochody i akurat trafi się nam miejsce koło bloku to ja nie widzę żadnych przeszkód by tu parkować samochody.
Co do służebności-to tyczy się drogi dojazdowej-czyli udostępnienia jej dla dojazdu do posesji innych bloków na Avii ale to nie tyczy się miejsc parkingowych na naszej działce-bo ona jest nasza i jak najbardziej jestem za identyfikatorami mieszkańca. Z mojej wiedzy wygląda to tak że jako że mamy powołaną administrację i ona ma dostęp do danych właścicieli mieszkań to powinna po ustanowieniu miejsc dla mieszkańców(czyli postawieniu znaku z taką informacją)wyrobić identyfikatory dla pojazdów-właściciel mieszkania zgłasza w administracji dany pojazd/pojazdy i wyrabiają mu identyfikator mieszkańca najlepiej z nr rejestracyjnym co by się nie wymieniali.
Wspomniane miejsca powinny wowczas być dostępne jedynie dla mieszkańcow Avia 3 posiadajacych identyfikator,no ale miejsca siłą rzeczy jak tu wspomniane zostało nie mogą być oznaczone nr rejestracyjnymi no bo chyba by tych miejsc brakło :lol:
Ale pomysłowosc niektórych naprawdę szokuję...

AndrzejOlek

Postautor: AndrzejOlek » 25 lip 2019, 11:53

Avia 8 zaraz za furtką w stronę 2Płk już wyznaczyła miejsca tylko bla mieszkańców,oznakowane że dostępne dle pojazdów z identyfikatorem WM Avia8 więc da się i powinniśmy się postarać o to bo skoro miejsca są na naszej działce to szkoda by nie wykorzystać.Tylko z tą naszą obecna administracja to kto wie ile to potrwa...

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”