Akustyka mieszkań / odgłosy dochodzące z sąsiednich mieszkań - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
nugatka81

Re: Akustyka mieszkań / odgłosy dochodzące z sąsiednich mieszkań - Avia 3

Postautor: nugatka81 » 18 paź 2019, 21:47

ferris74 pisze:Nie do wiary, słyszę dziecko dwa piętra wyżej, byłem u sąsiadów, stwierdzili że nie podejrzewali że tak słychać...Mały biega po płytkach w korytarzu na bosaka.
Wróciłem do siebie, było chwilę spokoju a teraz znów. Co robić???

W Atalu (Bronowice Residence) to samo, 10 letni syn sasiadki ugory skacze a u mnie mega huk....dziś zwróciłam jej delikatnie uwage i usłyszałam że mam zglosic to jako wadę konstrukcyjna do dewelopera...empatia

c-o-n

Postautor: c-o-n » 11 lis 2019, 21:17

gamera64 pisze:Nie wiem co mają rodzice w głowie, że tak na wszystko dzieciom pozwalają. Mogłem w styczniu pracować zdalnie z dom...

Która klatka?

Dagmara.L

Postautor: Dagmara.L » 14 lis 2019, 22:23

Z mężem mamy już serdecznie dość sąsiadów z góry, jak dzieci nie biegają jak stado słoni to coś przesuwają po podłodze. Brałam pod uwagę, że mamy czułe ucho, ale przez weekend, nocowała u nas żona szwagra. Bardzo nam współczuła, bo żyć się tak nie da.
Coraz częściej słyszę, że ludzie zwiewają z tego osiedla, co wydaję mi się prawdą, bo od wakacji już z drugiego mieszkania w mojej klatce wyprowadzili się sąsiedzi, a mieszkania pozostawili pod wynajem. W przyszłym roku kończy się nam MDM i myślimy nad sprzedażą mieszkania, bo boimy się, że za kilka lat osiedle będzie miasteczkiem studenckim, gdzie mieszkania są głównie pod wynajem.

xXx

Postautor: xXx » 15 lis 2019, 1:21

Daj namiar gdzie się wyprowadzili bo na pewno nie jest to Kraków. Akustyka jest jak w każdym nowym bloku. Już nie przesadzajcie. Trzeba było pomyśleć nad budową domku a nie mieszkaniu w nowym budownictwie.

Dagmara.L

Postautor: Dagmara.L » 15 lis 2019, 12:56

. pisze:Daj namiar gdzie się wyprowadzili bo na pewno nie jest to Kraków. Akustyka jest jak w każdym nowym bloku. Już nie przesadzajcie. Trzeba było pomyśleć nad budową domku a nie mieszkaniu w nowym budownictwie.

Pierwsi sąsiedzi z klatki wyprowadzili się na osiedle przy Wizjonerów, drudzy kupili mieszkanie przy Centralnej.

Wychowałam się tak jak mój mąż w Krakowskich blokach. Mieszkaliśmy wcześniej w nowym budownictwie, również pod mieszkaniem z trójką dzieci i nie było tak źle(normalnie stuki jak to w bloku). W mieszkaniu na Avii, jak odwiedzili nas pierwsi znajomi i piętro wyżej "przeleciało" dziecko, to mój znajomy wystraszony powiedział "co to faken było?". NIE JEST TO NORMALNE. Nie wiem, czy to wina sąsiadów i ich wykończenie podłogi, czy wina konstrukcji bloku, ale dla nas to nie jest do zaakceptowania. Nie rozumiem ludzi, którzy mogą napisać, że jak przeszkadza mi głośne zachowywanie się sąsiadów to, żebym wyprowadziła się do domu. Czyli normalność to zachowywanie się jak dzikus? Może to ludzie, którzy nie potrafią żyć w bloku, powinni być separowani i to oni powinni mieszkać w domu. Moja koleżanka mieszka blisko balkonowych imprezowiczów (wynajmuje mieszkanie). Z końcem roku kończy się jej umowa i jak sama mówi, z wielką chęcią zmieni mieszkanie, bo ma ich serdecznie dość

AndrzejOlek

Postautor: AndrzejOlek » 15 lis 2019, 23:01

Dagmara.L pisze:
Nie wiem, czy to wina sąsiadów i ich wykończenie podłogi, czy wina konstrukcji bloku, ale dla nas to nie jest do zaakceptowania. Nie rozumiem ludzi, którzy mogą napisać, że jak przeszkadza mi głośne zachowywanie się sąsiadów to, żebym wyprowadziła się do domu. Czyli normalność to zachowywanie się jak dzikus? Może to ludzie, którzy nie potrafią żyć w bloku, powinni być separowani i to oni powinni mieszkać w domu. Moja koleżanka mieszka blisko balkonowych imprezowiczów (wynajmuje mieszkanie). Z końcem roku kończy się jej umowa i jak sama mówi, z wielką chęcią zmieni mieszkanie, bo ma ich serdecznie dość

To przeszkadza ci akustyka czy głosne zachowanie sąsiadów? Bo jeśli to drugie to może powinnaś porozmawiać z sąsiadami aby byli ciszej,koleżanka która ma sąsiedztwo imprezowiczów może na takie trafić w każdym innym miejscu niestety hehe.Ewentualnie sięgnąć po inne środki typu zgłoszenie zakłucenia ciszy nocnej jesli to jest bardzo uciążliwe ale z doswiadczenia polecam jednak najpierw rozmowę.
Jeśli to jednak akustyka to co sąsiad winny-u mnie też slychac sąsiada nade mną i to bardzo-jak chodzi,odkurza,zamyka drzwi i inne tego typu naprawde się to niesie i tu się zgodzę ale przecież nie pojde do niego i nie powiem ze ma zamrzeć bo go słyszę,przeciez on też jakoś życ musi i czasem odkurzyc a czasem mu coś spadnie na podłogę to przeciez nie bede wieszał nim psów. Ten akurat nie ma dzieci ale z kolei dziecko slysze za ściana jednego z pokoi to co mam isc i powiedziec ze ma sie nie bawić bo go słyszę-podejrzewam ze jak np klóce się z żoną to pewnie w drugą strone też mnie słyszy hehe wiec może żyjmy i dajmy zyc innym,a na te zakłucaczy imprezowiczow to pisalem co polecam.
Ewentualnie mozna zrobic remont i np podwiesic sufity a sciany wylozyc panelami dzwiekochlonnymi w newralgicznych miejscach.

AndrzejOlek

Postautor: AndrzejOlek » 15 lis 2019, 23:04

Albo napisz za ile chcesz sprzedać hehe

mim

Postautor: mim » 16 lis 2019, 15:57

Mieszkałem w kilku miejscach i wg mnie akustyka mieszkań na Avii jest całkiem dobra. (mieszkam w Avia 2)

mim

Postautor: mim » 16 lis 2019, 16:03

AndrzejOlek pisze:
wiec może żyjmy i dajmy zyc innym,

zgadzam się.. nie każde dziecko da się uciszyć w 5 minut, a żyć w mieszkaniu też trzeba
Oczywiście co innego jeśli chodzi o imprezowiczów

xXx

Postautor: xXx » 17 lis 2019, 2:12

Dagmara.L pisze:
. pisze:Daj namiar gdzie się wyprowadzili bo na pewno nie jest to Kraków. Akustyka jest jak w każdym nowym bloku. Już nie przesadzajcie. Trzeba było pomyśleć nad budową domku a nie mieszkaniu w nowym budownictwie.

Pierwsi sąsiedzi z klatki wyprowadzili się na osiedle przy Wizjonerów, drudzy kupili mieszkanie przy Centralnej.

Wychowałam się tak jak mój mąż w Krakowskich blokach. Mieszkaliśmy wcześniej w nowym budownictwie, również pod mieszkaniem z trójką dzieci i nie było tak źle(normalnie stuki jak to w bloku). W mieszkaniu na Avii, jak odwiedzili nas pierwsi znajomi i piętro wyżej "przeleciało" dziecko, to mój znajomy wystraszony powiedział "co to faken było?". NIE JEST TO NORMALNE. Nie wiem, czy to wina sąsiadów i ich wykończenie podłogi, czy wina konstrukcji bloku, ale dla nas to nie jest do zaakceptowania. Nie rozumiem ludzi, którzy mogą napisać, że jak przeszkadza mi głośne zachowywanie się sąsiadów to, żebym wyprowadziła się do domu. Czyli normalność to zachowywanie się jak dzikus? Może to ludzie, którzy nie potrafią żyć w bloku, powinni być separowani i to oni powinni mieszkać w domu. Moja koleżanka mieszka blisko balkonowych imprezowiczów (wynajmuje mieszkanie). Z końcem roku kończy się jej umowa i jak sama mówi, z wielką chęcią zmieni mieszkanie, bo ma ich serdecznie dość

Ojj to muszę cię zmartwić a raczej twoich znajomych. Na forum centralnej znaleźli się również tacy ludzie którzy narzekają na akustykę w ich mieszkaniach. Więc pozostaje tylko budowa domu....

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”