Akustyka mieszkań / odgłosy dochodzące z sąsiednich mieszkań - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
RaceX

Re: Akustyka mieszkań / odgłosy dochodzące z sąsiednich mieszkań - Avia 3

Postautor: RaceX » 18 lis 2019, 13:01

Osoby, które nie mieszkały pod dziećmi tłukącymi się jakby uderzały młotem o podłogę, nigdy tego nie zrozumieją. Będą wyłącznie komentować "wyprowadź się na wieś", "kup dom", "daj innym żyć" bla bla bla.
Szkoda z takimi osobami rozmawiać, bo obecnie panuje moda "nie znam się, ale napiszę komentarz".

renataszatkowska

Postautor: renataszatkowska » 18 lis 2019, 13:41

Mnie regularnie budzi tupanie piętro wyżej. Budimex, to Budimex Jak mieszkasz w bloku, i trafisz na takich, otrzymasz takie rezultaty. Avia 3 nie poprawia okolicy "Kulturą", widać po zwyczajach. Gdyby dało się doprowadzić do końca: strefę, monitoring!
Ostatnio zmieniony 13 sty 2020, 12:14 przez renataszatkowska, łącznie zmieniany 2 razy.

Evadnro

Postautor: Evadnro » 18 lis 2019, 16:57

czytam Was i stwierdzam, że mieszkam w innym bloku :) odgłosy od sąsiadów nad nami jakieś takie normalne, jak w każdym bloku w którym mieszkałem (a nawet jakby cichsze). Sąsiadka obok mnie bezpośrednio bardzo miła. Pani sprzątaczka wg mnie wywiązuje się dobrze ze swoich obowiązków, winda czysta. Ludzie gęby też jakieś takie normalne mają, nie mam pojęcia gdzie ja trafiłem :)

Łyżeczką dziegciu niech będą imprezy, raz na 2-3 miesiące słyszę śpiewy jak ktoś ma urodziny etc, niezbyt nachalne i niezbyt długie. Trafiłem chyba do aviovego nieba.

AndrzejOlek

Postautor: AndrzejOlek » 19 lis 2019, 1:22

RaceX pisze:Osoby, które nie mieszkały pod dziećmi tłukącymi się jakby uderzały młotem o podłogę, nigdy tego nie zrozumieją. Będą wyłącznie komentować "wyprowadź się na wieś", "kup dom", "daj innym żyć" bla bla bla.
Szkoda z takimi osobami rozmawiać, bo obecnie panuje moda "nie znam się, ale napiszę komentarz".

Rozumiem że chodzi ci konkretnie o dzieci a nie o hałas niesiony od sąsiedztwa z góry? Bo powiem ci że gdybym miał możliwość wyboru to wolałbym dzieci bo jednak one o pewnej porze idą spać,niestety mój dorosły sąsiad bardzo późno hehe.
Wiadomym jest że mieszkając w bloku trafiasz na jakieś sąsiedztwo-psa,kota,kanarka,dziecko,pianiste i każdy normalnym codziennym bytowaniem generuje jakieś dźwięki,więc to było pewne że trzeba się z tym liczyć. Ale co ja tam wiem,przecież ty wiesz wszystko lepiej i niegodny jestem rozmowy hehe. Rozumiem że oczekiwania mineły się z rzeczywistością ale pocieszę cię bo z niejednego pieca chleb jadłem-nauka przez doświadczenie nie idzie w las więc teraz będziesz jeszcze mądrzejszy i może następne wybory nie będą już rozczarowaniem. Polecam również zastanowic się czy ty swoim domowym bytowaniem nie jesteś słyszany u sąsiada z dołu/góry/boku bo to łatwo się na kogoś nadaje ale ściany raczej nie przepuszczają tylko w jedną stronę hehe.

AndrzejOlek

Postautor: AndrzejOlek » 19 lis 2019, 1:28

renataszatkowska pisze:Mnie regularnie budzą rano bachory piętro wyżej. Budimex, to Budimex, a ludzie potrafią robić nieprawdopodobne rzeczy. Np. w sobote zasyfili klatke chodową, i windę, dosłownie jak świnie. Półmetrowe plamy na podłodze, resztki jedzenia(chyba zwróconego), papiery, butelki. Jak mieszkasz w bloku, i trafisz na menelnie, otrzymasz takie rezultaty. Avia 3 nie poprawia okolicy "Kulturą", widać po zwyczajach, i po gębach. Wolę nie wiedzieć, co robili przedtem. Gdyby dało się doprowadzić do końca: strefę, monitoring to bardziej by się pilnowali!

Ta klatka to w Avii 1 czy Avii 3 bo tu mamy forum A3-o jakich konkretnie zwyczajach i "gębach" mowa,chętnie dowiem się więcej szczegółów

TataBombelka

Postautor: TataBombelka » 19 lis 2019, 1:46

RaceX pisze:Osoby, które nie mieszkały pod dziećmi tłukącymi się jakby uderzały młotem o podłogę, nigdy tego nie zrozumieją. Będą wyłącznie komentować "wyprowadź się na wieś", "kup dom", "daj innym żyć" bla bla bla.

To chyba ty jesteś wyznawcą tej mody bo wyrywasz się z d**y ze swoimi wypocinami. W szkole uczyli takiej umiejętności jak czytanie ze zrozumieniem,ale chyba wtedy ciebie nie było bo miałeś katar z palca Mędrku.

TataBombelka

Postautor: TataBombelka » 19 lis 2019, 1:51

renataszatkowska pisze:Mnie regularnie budzą rano bachory piętro wyżej. Budimex, to Budimex, a ludzie potrafią robić nieprawdopodobne rzeczy. Np. w sobote zasyfili klatke chodową, i windę, dosłownie jak świnie. Półmetrowe plamy na podłodze, resztki jedzenia(chyba zwróconego), papiery, butelki. Jak mieszkasz w bloku, i trafisz na menelnie, otrzymasz takie rezultaty. Avia 3 nie poprawia okolicy "Kulturą", widać po zwyczajach, i po gębach. Wolę nie wiedzieć, co robili przedtem. Gdyby dało się doprowadzić do końca: strefę, monitoring to bardziej by się pilnowali!

Dobrze że szanowna pani taka kulturalna,teraz to i okolica jakaś milsza-a może swoją gębe pani pokaże to sami ocenimy.
Nie ma nic lepszego jak ponadawać na ludzi w internecie ,dobrze że choć tu jest pani w tej gębie mocna.

RaceX

Postautor: RaceX » 19 lis 2019, 9:37

TataBombelka pisze:To chyba ty jesteś wyznawcą tej mody bo wyrywasz się z d**y ze swoimi wypocinami. W szkole uczyli takiej umiejętności jak czytanie ze zrozumieniem,ale chyba wtedy ciebie nie było bo miałeś katar z palca Mędrku.

Widzę, że przedstawiciel "mam wszystkich gdzieś/moje mieszkanie, robię co chce" się zdenerwował".
Podniosłeś sobie samoocenę jak napisałeś takie mądrości??

renataszatkowska

Postautor: renataszatkowska » 19 lis 2019, 12:06

Kosa na kamień.

TataBombelka

Postautor: TataBombelka » 19 lis 2019, 12:16

renataszatkowska pisze:Kosa na kamień.

O i jest pani kulturalna,jakaś złota myśl na dziś?

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”