Ochrona / monitoring i jego montaż - Avia 3
-
Re: Ochrona / monitoring i jego montaż - Avia 3
Ja sie zgadzam zdecydowanie; monitoring powinien byc zamontowany u nas w bloku
Pytanie moje, co jest tansze: montaz i utrzymanie monitoringu, czy naprawa uszkodzonej elewacji, szyby, czyszczenie ?
Pan Kopacki mi odp że jest już prawie wybrana oferta ale jeszcze muszą Nam ją przedstawić i zrobią to jak będą wrzucać do skrzynek info o zebraniu...
Znowu rok
Znowu rok
Nasz blok zaczyna coraz bardziej przypominać chlew.
W klatce A ktoś wyrył w windzie wielki symbol męskiego przyrodzenia.
Bez monitoringu nic nie zdziałamy i nie ma się już co negocjować o jakość, ilość czy sposób odtwarzania.
Musimy wywrzeć presje na zarządcy, bo za 2-3 lata nasz blok będzie wyglądał jak rudera.
W klatce A ktoś wyrył w windzie wielki symbol męskiego przyrodzenia.

Bez monitoringu nic nie zdziałamy i nie ma się już co negocjować o jakość, ilość czy sposób odtwarzania.
Musimy wywrzeć presje na zarządcy, bo za 2-3 lata nasz blok będzie wyglądał jak rudera.
adamaaa pisze:Nasz blok zaczyna coraz bardziej przypominać chlew.
W klatce A ktoś wyrył w windzie wielki symbol męskiego przyrodzenia.![]()
![]()
Pytanie, czy monitoring miałby też być zamontowany w windzie? Bo jeżeli nie, to jak miałby pomóc w złapaniu wandala?
![]()
To niech wszystcy dzwonią lub piszą.
Wydaje mi się że nikt nic nie zgłasza...
![]()
Z tego co się orientowaliśmy i rozmawialiśmy z przedstawicielami firm od montaży to w windach da się to zrobić tzn zamontować monitoring, ale duże koszta dodatkowe są by dostać papiery od firm od wind by nie stracić gwarancji na nie.
Edyta. pisze:Pan Kopacki mi odp że jest już prawie wybrana oferta ale jeszcze muszą Nam ją przedstawić i zrobią to jak będą wrzucać do skrzynek info o zebraniu...
Znowu rok
Hej Edyta, a wiesz może czy będą wymagać jednorazowej zbiórki na monitoring czy będziemy musieli załączyć osobny fundusz na monitoring i czy będzie trzeba coś dodatkowego niż +50% głosów powierzchniowo od właścicieli? Bo wiem że mieli kilka opcji sprawdzać..
B&P pisze:Edyta. pisze:Pan Kopacki mi odp że jest już prawie wybrana oferta ale jeszcze muszą Nam ją przedstawić i zrobią to jak będą wrzucać do skrzynek info o zebraniu...
Znowu rok
Hej Edyta, a wiesz może czy będą wymagać jednorazowej zbiórki na monitoring czy będziemy musieli załączyć osobny fundusz na monitoring i czy będzie trzeba coś dodatkowego niż +50% głosów powierzchniowo od właścicieli? Bo wiem że mieli kilka opcji sprawdzać..
Nic więcej nie wiem. Ale wg mnie to nie powinno być już żadnego głosowania- przecież głosując przeciw ochronie zgadzalismy sie na monitoring.
To już jest żenada w klatce A są gimbusy które notorycznie rysują windę za które my płacimy pieniądze na które można wydać na potrzebniejsze rzeczy.... rysują typu ( penisy , twój stary nnr.1 , kółko i krzyżyk w windzie jakieś żenujące serca …..kto normalny to robi tylko upośledzeni i gownciarze . Już rozmawiałem z paroma sąsiadami i jest umowa jak złapiemy to szybko będą szanować cudza własność nie musze opisywać nic więcej …………. Zwracajcie uwagę jak będzie monitoring to myślę ze się skończy gdyż koszty wymiany osłon są bardzo drogie i warto to przemyśleć są nowe bloki i nikt sobie nie pozwoli na koszty wandalizmu ...
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”