Uchwała 11/2018 w sprawie wyrażenia zgody na sprzedaż alkoholi w lokalu usługowym U4 - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
RaceX

Re: Uchwała 11/2018 w sprawie wyrażenia zgody na sprzedaż alkoholi w lokalu usługowym U4 - Avia 3

Postautor: RaceX » 04 mar 2019, 17:42

2PL pisze:
mmm123 pisze:Widzę, że coraz więcej gości na forum mamy z 2PL.

Trudno się nie domyślić skoro loguje się 2PL więc nie wiem po co ten komentarz który nic nie wnosi.
Nie obchodzi mnie to jaki tam będzie sklep i co będzie robione, oraz to co dzieje się na terenie Avi czy Orlińskiego,jesteście wspólnotami i to Wy decydujecie o swoim losie. Ja ani nikt z mieszkańców pobliskich osiedli nie mamy wpływu na Wasze decyzje, ale nie będę się przyglądał bezczynnie jak obraża się i oskarża mieszkańców bloku osiedla na którym mieszkam tylko dlatego że ktoś kto lubi biegać w nocy spotkał na trasie swojego biegu ,, przynajmniej 3 osobników/grupy widziałem na trasie O1(Shot) - 2PL29 " , i na tej podstawie sklasyfikował mieszkańców bloku 29 nazywając ich nawalonymi. Tak się składa że mam znajomych w tym bloku i jakoś nie widziałem tam nawalonych.
Dzisiaj obraża mieszkańców 2PL 29 a jutro co? będzie obrażał przykładowo mnie i mieszkańców mojego bloku bo zmieni kierunek swojego biegania i spotka po drodze kogoś podchmielonego?

Nie rozumiem z czym problem. Chyba za bardzo bierzesz wszystko do siebie, bo to Twój blok. Co złego zamiast pijany użyć słowa nawalony? Korzystam z usług z weterynarza z 29 i jak czekałem z psem na zewnątrz. Leżał gość pod chyba serwisem komputerowym PIJANY prawie do nieprzytomności, aż przyszła chyba jego matka i go ściągnęła do klatki. Do mojej klatki, też w weekendy wchodzą końcówką sił PIJANI sąsiedzi.

2PL

Re: Uchwała 11/2018 w sprawie wyrażenia zgody na sprzedaż alkoholi w lokalu usługowym U4 - Avia 3

Postautor: 2PL » 04 mar 2019, 21:12

Szkoda że nie widzisz problemu, ale to pewnie ja biorę to do siebie. Czyli kierując się takimi kryteriami określania ludzi jak robi to mistrzuwiciu to o tobie i wszystkich mieszkańcach twojego bloku mogę powiedzieć że jesteście nawaleni bo przecież wchodzą do twojej klatki końcówką sił pijani sąsiedzi. Ale czy na tej podstawie mam prawo do określania mianem nawalonych wszystkich mieszkańców twojego bloku? tylko dlatego że ktoś wchodzi pijany do klatki czy stoi koło bloku?
Tak jak pisałem, mam znajomych w 29 i nigdy nie widziałem aby mieszkańcy tego bloku byli nawaleni i nie podoba mi się takie określanie mieszkańców jak robi to mistrzuwiciu tylko dlatego że spotkał kogoś pijanego jak biegał. Mam nadzieję że jasno się wyraziłem.

RaceX

Postautor: RaceX » 05 mar 2019, 9:30

Moim zdaniem szukasz dziury i się unosisz. Chodzi o jednostki z bloku, które np w weekend wypiją, a jak to po spożyciu różne rzeczy się dzieją. Jako przykład podam mojego starego sąsiada z bloku 2PL. Nigdy nie widziałem go pijanego, podobno pił tylko przy okazji np wesel. Ale pewnego pięknego weekendu, tak się nawalił, że dopierniczył żonie, aż nerkę straciła. Później łaził po osiedlu i wybijał szyby w samochodach. Ja jestem uczulony na takich nawalonych ludzi, co plątają się na bez celu i udają kozaków. W Krakowie już widziałem lub słyszałem dostatecznie dużo historii z nawalonymi ludźmi co chodzą i niszczą po 35 samochodów jak ten bohater z pilotów w 2017r. Ogólnie to jestem za sprzedażą alkoholu w systemie norweskim (na dowodzik rejestrowanie co, ile i kiedy kupił)

Arav

Postautor: Arav » 05 mar 2019, 10:00

RaceX pisze: Ogólnie to jestem za sprzedażą alkoholu w systemie norweskim (na dowodzik rejestrowanie co, ile i kiedy kupił)

Chyba ktos tu bardzo teskni za kartkami na alkohol....

2PL

Postautor: 2PL » 05 mar 2019, 10:34

Uważasz ze się unoszę i szukam dziury. Proponuje abyś przeczytał to co napisał mistrzuwiciu, napisał wyraźnie mieszkańcy określając wszystkich tam zamieszkałych ludzi nawalonymi. Uważam że nie można na podstawie jednostki określać ogółu. Znajomych których tam mam nigdy nie widziałem nawalonych a tym bardziej ich dzieci które też są mieszkańcami.Czy jak pod twoim blokiem zobaczę np. naćpanego gościa to mam prawo mianem ćpunów określać wszystkich mieszkańców tego bloku? Może zanim się coś napisze warto się zastanowić czy się tym nie obraża innych.

gamera64

Postautor: gamera64 » 05 mar 2019, 11:20

Co z tym lokalem U4?? Coś już wiadomo co tam ma być?

mmm123

Postautor: mmm123 » 21 lut 2020, 22:21

ked14 pisze:Takie pytanie do osób posiadających odpowiednią wiedzę w tym temacie:
Co zostanie otwarte w tym lokalu? Osobiście głosowałem na nie, ale uchwała przeszła w rekordowym tempie. Pytanie co powstanie w tym lokalu, bo jak pytałem p. Gąsiorek czy przypadkiem nie monopolowy to stwierdziła kategorycznie, że nie

Temat wraca. Wygląda, że szykuje się przed nami kolejna batalia, bo dziś ładowali towar na półki i był sam alkohol. Wygląda, że wkrótce planują otwarcie lokalu.

AndrzejOlek

Postautor: AndrzejOlek » 22 lut 2020, 23:05

No to pewnie przeczekali temat i teraz będą próbować otworzyć to samo raz jeszcze. Napisałem już maila tej sprawie do administracji i bezposrednio do kopackiego, trzeba chyba im przypomniec od czego są bo będą udawać że nie widzą,może sąsiedzi też niech zgłaszają im więcej tym lepiej. A takiego cwaniactwa to nie warto tolerowac bo nic dobrego to nie wróży,skoro skłamali już przy głosowaniu i mamili ludzi "świeżą szyneczką i mięskiem" to coś tu mocno nie gra

Kowal90

Postautor: Kowal90 » 23 lut 2020, 8:45

AndrzejOlek pisze:No to pewnie przeczekali temat i teraz będą próbować otworzyć to samo raz jeszcze. Napisałem już maila tej sprawie do administracji i bezposrednio do kopackiego, trzeba chyba im przypomniec od czego są bo będą udawać że nie widzą,może sąsiedzi też niech zgłaszają im więcej tym lepiej. A takiego cwaniactwa to nie warto tolerowac bo nic dobrego to nie wróży,skoro skłamali już przy głosowaniu i mamili ludzi "świeżą szyneczką i mięskiem" to coś tu mocno nie gra

Może oni tak ten ostatni rok chcieli przeczekać żeby ludzie zapomnieli o tych kłamstwach. Ale my nie zapomnieliśmy. Nie zostawimy tak tego.

AndrzejOlek

Postautor: AndrzejOlek » 23 lut 2020, 12:40

Mam nadzieje że to tak nie zostanie bo swiadczyloby to tylko o działaniu administracji na niekorzysc Wspolnoty.
Raz ze glosowanie dotyczylo delikatesow,a delikatesy to raczej nie są,dwa-wogole ta uchwała powinna byc anulowana i powtorzona ale juz z prawidlowym podaniem przeznaczenia sklepu i dokladnym sprawdzeniem czy oddający glosy sa osobami do tego uprawnionymi bądz z odpowienimi upoważnieniami bo to wszystko to takimi grubymi nićmi szyte.
Ciekaw jestem co i czy wogole Kopacki mi odpowie bo on to raczej z tych co to niby wyrażają zainteresowanie problemem ale nie garnie sie do działania, a jak już chce kogoś zbyc to pod pretekstem ze moze zapomniec to prosi o wysłanie maila co w wolnym tlumaczeniu znaczy ze ma to w poważaniu... Podejżewam że stwierdzi że nic o tym nie wiedział bo nikt mu nie przekazał i zleją temat.
Na bloku to go chyba nigdy nie spotkałem to nawet nie wie co sie dzieje,a i dyżurów tez juz nie ma jak kiedys zeby podejsc i porozmawiać. O wszystko trzeba tak walczycz i wymęczyć,administracja dramat...

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”