Wykupione miejsca postojowe dla niepełnosprawnych - os. Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
Bishop

Re: Wykupione miejsca postojowe dla niepełnosprawnych - os. Avia 3

Postautor: Bishop » 01 kwie 2017, 16:38

A myślicie, że jest możliwość żeby postawić warunek przed odbiorem żeby sam Budimex to usunął/zamalował?

sand

Postautor: sand » 03 kwie 2017, 10:00

Wygląda więc na to, że oznaczyli te miejsca nie informując właścicieli aby uzyskać niezbędne wpisy do dziennika budowy. Ciekawe co by na to powiedział nadzór budowlany.

adi

Postautor: adi » 03 kwie 2017, 10:06

Bishop pisze:A myślicie, że jest możliwość żeby postawić warunek przed odbiorem żeby sam Budimex to usunął/zamalował?

Ja bym się kłócił, że miejsce jest zabrudzone i domagał się jego wyczyszczenia :)

jasiek

Postautor: jasiek » 03 kwie 2017, 13:40

Wczoraj szłam tamtędy i zwróciłam uwagę na to i powiem Wam, że to ładny przekręt że strony budimexu. Oni żeby uzyskać wpis pokażą te miejsca wasze oznaczone jako ogólnodostępne a potem pewnie po odbiorze zmienia kostkę na szarą. Dla mnie to już jawne oszustwo. Kombinują jak mogą.

ragar

Postautor: ragar » 04 kwie 2017, 8:51

No to zobaczcie, to już się dzieje, sprzedane miejsca postojowe dla niepełnosprawnych, mają być ogólnodostępne znów, czyli ludzie mają z nich zdjąć blokady... Ładny przekręt za 25 tys. złotych :/ Lepiej dowiedzcie się od Budimexu, jak ma zamiar tą sprawę rozwiązać, bo nie wygląda to za dobrze.

Bishop

Postautor: Bishop » 18 kwie 2017, 18:59

Dla zainteresowanych oficjalna odpowiedź od Budmimexu:

Obrazek

gucio

Postautor: gucio » 18 kwie 2017, 19:13

Czyli wszystko w porządku i kolejne pomówienie Budimexu przez "życzliwych" nie udało się !!!!!

jasiek

Postautor: jasiek » 18 kwie 2017, 21:29

dostosowane nie znaczy, że powinno być tak oznaczone wg mnie. Po prostu spełnia parametry tak żeby osoba z orzeczeniem o niepełnosprawności mogła takie miejsce nabyć i wtedy można by było je tak oznaczyć na życzenie kupującego. Nie ma w umowie, że będzie oznaczone jakoś tylko że jest dostosowane. Ja np chciałabym żeby oznaczenie zniknęło. Uważam, że tak się tylko tłumaczy deweloper bo oni na wszystko znajdą argument. Jeśli nie miało się z nimi do czynienia w kwestii reklamacji czy dochodzenia swoich racji to każdy będzie ich chwalił. Oni pokazują swoją prawdziwą twarz dopiero jak coś jest nie tak i ma się do nich jakieś rozszerzenia.

Tommy

Postautor: Tommy » 18 kwie 2017, 23:11

Klienci chcieliby, żeby oznaczenia zniknęły... A z tego co pamiętam jak ktoś kiedyś wcześniej chyba pisał, to PINB po kontroli chciałby, żeby zniknęły blokady z tych miejsc.... Nie pojawiła się tu kiedyś taka kwestia?

jas78

Postautor: jas78 » 18 kwie 2017, 23:28

To tłumaczenie BmX nie trzyma się kupy. Proszę zerknąć tutaj: http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/248757
Nasz deweloper też był bardzo "oszczędny" w kwestii miejsc postojowych, ale jednak na osiedlu wyznaczył 7 ogólnodostępnych miejsc dla niepełnosprawnych. Z pewnością nie z dobrego serca, tylko to wynikało z przepisów które musi przestrzegać.

Nie ma więc wątpliwości, że deweloper ma obowiązek zapewnić miejsca dla osób niepełnosprawnych. Nie mam natomiast pewności, czy mają być to miejsca ogólnodostępne (co sugerują działania PINB na osiedlu Avia). Niezależnie jednak od tego dla osób które kupiły "te" miejsca to duży problem - bo bez stosownej karty z potwierdzającej niepełnosprawność nie wolno im z takiego miejsca korzystać.

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”