Odbiory mieszkań od dewelopera - uwagi i zgłoszenia - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
Evadnro

Re: Odbiory mieszkań od dewelopera - uwagi i zgłoszenia - Avia 3

Postautor: Evadnro » 02 sie 2017, 23:10

iiii pisze:Porazka mieszkanie nie odebrane

mozna cos wiecej prosic?

Evadnro

Postautor: Evadnro » 02 sie 2017, 23:11

LucifersAngel87 pisze:
Evadnro pisze:
LucifersAngel87 pisze:Byłem dziś piąty w kolejności do odbioru i podobno przed nami wszystkie 4 mieszkania zostały odebrane.

A Ty? jak wrażenia?

Wrażenia bardzo dobre, mieszkanie było dobrze wykończone. Niestety balkon był spartaczony i to zadecydowało o nie odbieraniu mieszkania.

Budimex nie zapewnia nic w czasie odbioru (np. oświetlenia), odnośnie usterek chciano nam wmówić że to my powinniśmy udowodnić że nie spełniają norm.

co nie tak z balkonem i w jaki sposób chciano Wam to wmówić?

iiii

Postautor: iiii » 03 sie 2017, 7:14

Na balkonie nie bylo spadu jak by był deszcz to kaluza murowana!!! Plytki krzywe brak fug w niekorych miejscach. W kazdym pokoju brak katow okna nie wyregulowane nie otwierajace sie skazy fabryczne

Victorie

Postautor: Victorie » 03 sie 2017, 7:54

Evadnro pisze:
LucifersAngel87 pisze:
Evadnro pisze:
A Ty? jak wrażenia?

Wrażenia bardzo dobre, mieszkanie było dobrze wykończone. Niestety balkon był spartaczony i to zadecydowało o nie odbieraniu mieszkania.

Budimex nie zapewnia nic w czasie odbioru (np. oświetlenia), odnośnie usterek chciano nam wmówić że to my powinniśmy udowodnić że nie spełniają norm.

co nie tak z balkonem i w jaki sposób chciano Wam to wmówić?

Balkon miał zasolenia na suficie odpryski farby - ogólnie cały do poprawy bo tego byśmy sami nie naprawili. Generalnie odbiór przebiegał w bardzo miłej atmosferze :) . Niektóre niedoróbki odpuściliśmy my, niektóre wpisane do protokołu z naddatkiem, także szliśmy sobie wzajemnie na ustępstwa. Mieszkanie wykończone na medal, a nie spodziewaliśmy się tego po tym co tutaj czytaliśmy.
Komisja bardzo przyjazna do momentu przyjścia przedstawiciela wykonawcy. Dla formalności wpisaliśmy w protokół brak jednego kąta prostego i tutaj zaczęła się wojna między przedstawicielem a naszym fachowcem. Zarzucono mu, że ma przyrząd niezgodny z normami i że to on ma udowodnić wady. Ostatecznie do protokołu trafiła taka adnotacja więc pewnie odrzuca ten punkt.
Niesmak niestety pozostał bo zachowanie było bardzo grubiańskie a przedstawiciel był 20 lat młodszy od fachowca. Mam nadzieję że Budimex to czyta i zrobi z tym porządek :evil:
Podsumowując było idealnie gdyby nie ten balkon i dlatego nie mogliśmy odebrać mieszkania

duda88

Postautor: duda88 » 03 sie 2017, 8:06

No to wygląda na to że w naszym bloku największy problem to balkony :? czy można odebrać mieszkanie zgłaszając balkon do poprawy?

DarthMoon

Postautor: DarthMoon » 03 sie 2017, 8:45

Z pomiarami mieszkań było wszystko ok, czy mieliście jakieś zastrzeżenia??

pchi

Postautor: pchi » 03 sie 2017, 9:15

Czy ktoś odebrał wczoraj mieszkanie???
Z tego co czytam, to wszędzie były usterki.
Ciekawe jak pójdzie dzisiaj
Trzymam Kciuki !!!!

gigi

Postautor: gigi » 03 sie 2017, 10:02

Problem jest taki, że ludzie najczęściej nie myślą w pierwszej kolejności o forum, jeżeli wszystko poszło w miarę ok.

dexter

Postautor: dexter » 03 sie 2017, 10:03

LucifersAngel87 pisze:Byłem dziś piąty w kolejności do odbioru i podobno przed nami wszystkie 4 mieszkania zostały odebrane.
pchi pisze:Czy ktoś odebrał wczoraj mieszkanie???
Z tego co czytam, to wszędzie były usterki.
Ciekawe jak pójdzie dzisiaj
Trzymam Kciuki !!!!

No chyba jednak przynajmniej 4 zostały odebrane ;)

maamba

Postautor: maamba » 03 sie 2017, 10:07

Odbiór miałam wczoraj i...udało się ! :)
Odbierałam z ekipą do odbiorów. Panowie byli bardzo dokładni i sami się dziwili że za bardzo nie mieli się do czego przyczepić. Były jakieś drobne niedoróbki i krzywizny na ścianie w korytarzu i małe wyżłobienia w pokojach ale przy położeniu gładzi wszystko się zniweluje więc przymknęliśmy na to oko. Ponoć trzeba bardzo zwracać uwagę na szyby i parapety. U mnie też były rysy na parapecie i jedna rysa na oknie ale zagrałam z Budimeksem w ten sposób że ja "przymykam oko na niedoróbki na ścianach " a oni w zamian idą mi na rękę i resztę zgłoszonych rzeczy zrobią w trakcie remontu. Zgłosiliśmy też do odmalowania balkon bo były zabrudzenia ale ponieważ dotyczy to części zewnętrznej to też mają to zrobić na bieżąco.

Najważniejsze żeby skosy w łazience były równe ! Plus elektryka sufity wszystko ok ! :D
Edit.
A jeżeli chodzi o atmosferę to była bardzo średnia, z Budimexu był chłopaczek max 30 lat jak coś Panowie zgłaszali to odzywał się tak jakby miał zaraz zabić i wszystko negował albo robił wielką łaskę. Mnie to strasznie denerwowało.
Dopiero jak wyszli to nas przeprosił i powiedział że się z nimi nie za bardzo lubi, podał rękę pożegnał się i wyszedł.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2017, 10:23 przez maamba, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”