Opłaty za kontener na odpady budowlane / remontowe i rezygnacja z nich - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
maniekmal

Re: Opłaty za kontener na odpady budowlane / remontowe i rezygnacja z nich - Avia 3

Postautor: maniekmal » 14 gru 2017, 14:57

Selassie pisze:Ja mysle ze to normalna kolej rzeczy, ze pozniej placisz za kontener i smieci komunalne.

Nie wiem ale czytajac to forum mam dziwne wrazenie, ze ludzie szukajac 50zl oszczednosci zrobia wszystko

nareszcie jakiś głos rozsądku :) i tak jeszcze się dziwie, że ktoś nie wpadł na pomysł ważenia śmieci w kontenerze i naliczanie kwoty od wagi "bo ja wyrzucam tylko kartony a sąsiad wyburzone ściany!!!" Pewnie za jakieś dwa miesiące ilość śmieci do kontenera będzie o wiele mniejsza, bo większość się wyremontuje. Wtedy albo zmniejszy się częstotliwość opróżniania albo nawet się z niego zrezygnuje.

ked14

Re: Opłaty za kontener na odpady budowlane / remontowe i rezygnacja z nich - Avia 3

Postautor: ked14 » 14 gru 2017, 15:15

pytanie tylko czy potrzebujemy ciągle 2? ;)

Anna87

Postautor: Anna87 » 14 gru 2017, 16:34

Selassie pisze:
Nie wiem ale czytajac to forum mam dziwne wrazenie, ze ludzie szukajac 50zl oszczednosci zrobia wszystko

Jest to typowa niegrzeczna wypowiedź singla, który nie ma dzieci i nie musi się jeszcze specjalnie przejmować wydatkami. Jak założysz rodzinę, będziesz miał dzieci na utrzymaniu, to pogadamy. Pozdrawiam

gamera64

Postautor: gamera64 » 14 gru 2017, 16:44

Anna87 pisze:
Selassie pisze:

Jest to typowa niegrzeczna wypowiedź singla, który nie ma dzieci i nie musi się jeszcze specjalnie przejmować wydatkami. Jak założysz rodzinę, będziesz miał dzieci na utrzymaniu, to pogadamy. Pozdrawiam

Mam dzieci, wydatków od groma,nie wyrzuciłem ani jednego śmiecia do kontenera, a równo z wszystkimi dokładam do konteneta i zgadzam się, że w naszym bloku jest pełno osób, które walczą o każdą złotówkę. Niedługo może ktoś dojdzie do wniosku, że na klatkach automatyczne włączniki za długo utrzymują światło i nie wszystkie lampy muszą być włączone.
Ostatnio zmieniony 14 gru 2017, 23:19 przez gamera64, łącznie zmieniany 1 raz.

maniekmal

Postautor: maniekmal » 14 gru 2017, 17:38

gamera64 pisze:(...)nie wyrzuciłem ani jednego śmiecia do kontenera, a równo z wszystkimi dokładam do kontenera (...)

Chcesz powiedzieć, że w czasie remontu TY ani Twoja ekipa nie wyrzucali odpadów? Coś mi tu ściemą zalatuje. Idąc tym tropem to ja chce płacić połowę opłat za windę bo w dół schodzę schodami. Czy nie sądzicie, że takie sytuacje doprowadzają do absurdów?

iiii

Postautor: iiii » 14 gru 2017, 18:37

Jak ktoś ma dużo pieniędzy to nie ma różnicy dla niego ile zapłaci za miesięczny czynsz widzę że bogacze u nas

gamera64

Postautor: gamera64 » 14 gru 2017, 23:33

maniekmal pisze:
gamera64 pisze:(...)nie wyrzuciłem ani jednego śmiecia do kontenera, a równo z wszystkimi dokładam do kontenera (...)

Chcesz powiedzieć, że w czasie remontu TY ani Twoja ekipa nie wyrzucali odpadów? Coś mi tu ściemą zalatuje. Idąc tym tropem to ja chce płacić połowę opłat za windę bo w dół schodzę schodami. Czy nie sądzicie, że takie sytuacje doprowadzają do absurdów?

Tak!! Chce powiedzieć, że nie wyrzuciłem odpadów do kontenera.
Jeżeli szukamy oszczędności, to proponuję zakończyć współpracę z firmą sprzątającą i ustalić dyżury sprzątające dla każdego mieszkania po kolei :lol:

kar.pog

Postautor: kar.pog » 19 gru 2017, 8:04

Myśle że po tylu miesiącach można powoli rezygnować z kontenera kto miał zrobić wykończenie to zrobił a kto się ociąga no to sory...

gamera64

Postautor: gamera64 » 19 gru 2017, 8:22

kar.pog pisze:Myśle że po tylu miesiącach można powoli rezygnować z kontenera kto miał zrobić wykończenie to zrobił a kto się ociąga no to sory...

Proszę zwrócić się z pretensjami do Budimexu, dużo osób odebrało mieszkanie po dwóch miesiącach od oddania pierwszego lokalu. Nie wiem czy to prawda, ale jeszcze 2/3 mieszkań jest w trakcie remontu z czym się zgodzę, wystarczy popatrzeć od dziedzińca wieczorem na mieszkania.

kar.pog

Postautor: kar.pog » 19 gru 2017, 8:28

Racja ale wykończenie może trwać sprawnie 3 tyg a nie którzy dłubią miesiącami i końca nie widać... to ile ten kontener ma stać rok?? :)

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”