7 marca godz 20 - Hala Garażowa - 3 Spotkanie Grupy Aktywnych Mieszkańców

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
B&P

Re: Spotkanie Wspólnoty w Q1 2019 - czas się przygotować - Avia 3

Postautor: B&P » 02 lut 2019, 19:08

kamil76 pisze:Oczywiście są niedogodności, ale nie byłbym taki krytyczny. Moim zdaniem współpraca nie układa się źle. Nie zmieniałbym zarządcy.

Hej, dla mnie ważne przedyskutowanie co można zrobić aby nam się żyło lepiej. W pierwszej kolejności wolałabym aby obecny Zarządca popchnął do przodu pewne tematy, brak ogólnej poprawy sytuacji może zmianę Zarządcy w przyszłości wymusić :) W tyg wydrukuje kilka ogłoszeń i poproszę Zarządcę do włożenia ich do gabloty informacyjnej w każdej klatce :)

c-o-n

Postautor: c-o-n » 05 lut 2019, 12:55

Dodał bym kwestię zamknięcia bramy wjazdowej (w końcu!), inwestycje są już ukończone. Zarzadcy muszą się dogadać w tej kwestii.

Może rozwiązaniem jest jak na osiedlu obok rozdanie kart wjazdowych (identyfikatorów) dla każdego mieszkańca według ilości zadeklarowanych osób dorosłych w mieszkaniu?

Tym samym nikt, kto nie mieszka, albo nie jest zadeklarowany w mieszkaniu, nie będzie miał wjazdu do enklawy i tyle.

Edyta.

Postautor: Edyta. » 05 lut 2019, 15:05

A ja słyszałam jak nasza "administratorka" mówiła że robi to co na prawdę musi a na resztę ma weje..... bo są pewni ze ich nikt nie odwołała bo za dużo z tym roboty...
Brak słów.

mmm123

Postautor: mmm123 » 05 lut 2019, 15:43

Edyta. pisze:A ja słyszałam jak nasza "administratorka" mówiła że robi to co na prawdę musi a na resztę ma weje..... bo są pewni ze ich nikt nie odwołała bo za dużo z tym roboty...
Brak słów.

To jest bardzo mocne oskarżenie. Czy są jakieś dowody na to? Jaki kontekst tej wypowiedzi?

Edyta.

Postautor: Edyta. » 05 lut 2019, 16:36

Nie do mnie to mówiła ale do kogoś innego. Stąd wiem.

ewela

Postautor: ewela » 05 lut 2019, 17:42

B&P pisze:Witam Wszystkich Właścicieli i Mieszkańców,
e) co Zarządca ma w planie zrobić w 2019 abyśmy mogli poszukać kolejnych oszczędności/usprawnień nie tracąc na jakości czy bezpieczeństwie mieszkania na Avii 3

Miłego wieczoru!

Witam
Jestem właścicielką firmy sprzątającej. Bardzo chętnie zaproponuje swoje usługi w konkurencyjnych cenach po otrzymaniu wymaganego przez wspólnotę zakresu usług.
Więcej info na priv

anonymus

Re: Spotkanie Wspólnoty w Q1 2019 - czas się przygotować

Postautor: anonymus » 06 lut 2019, 10:56

adamaaa pisze:Do tego wszystkiego dodałbym parę dziwnych sytuacji:

- Podobno "Żabka" ma swój odbiór śmieci a zapełnia całe kontenery w śmietniku D/E - przy tym nie zwracając uwagi na segregacji.

- Większe zwrócenie uwagi na segregację odpadów - otrzymaliśmy ostrzeżenie, a informacja o tym nie dociera do ludzi.

- Doprowadzenie uchwał związanych ze śmieciami do końca - dzięki temu będziemy znacznie więcej oszczędzać na wydatkach.

- Sklep monopolowy 24h - podobno ma powstać i wszystko na to wskazuje. Na tego typu lokal nie było zgody, a właściciel okłamywał ludzi o przeznaczeniu lokalu - wprowadzenie zakazu sprzedaży alkoholu w tym lokalu?

Stojąc na dziedzińcu widać jak wchodzą do smietnika w klatce F i G i strasznie dużo wyrzucają, rzucają na podłogę.Wyrzucają wszystko, jogurty, wędliny, owoce. Jogurty np porozlewane są na podłodze ☹

mistrzuWiciu

Postautor: mistrzuWiciu » 06 lut 2019, 11:26

W śmietniku przy klatce E, ciągle kosze są załadowane makulaturą(po zgrzewkach mlek i dużych pudeł 1,5m x 1m). Kto ciągle w takich hurtowych ilościach wyrzuca śmieci?? Nie uwierzę, że nawet 10osobowa rodzina wyprodukuje tyle śmieci, bo są to śmieci z jednego lokalu. Sytuacja powtarza się co kilka dni.

Edyta.

Postautor: Edyta. » 06 lut 2019, 11:42

mistrzuWiciu pisze:W śmietniku przy klatce E, ciągle kosze są załadowane makulaturą(po zgrzewkach mlek i dużych pudeł 1,5m x 1m). Kto ciągle w takich hurtowych ilościach wyrzuca śmieci?? Nie uwierzę, że nawet 10osobowa rodzina wyprodukuje tyle śmieci, bo są to śmieci z jednego lokalu. Sytuacja powtarza się co kilka dni.

Adm twierdzi że żabka ma swój wywóz większych śmieci a resztę mogą do nas. Tylko kto tego pilnuje?

Victorie

Postautor: Victorie » 06 lut 2019, 21:35

B&P pisze:l
Chciałbym zaproponować spotkanie w hali garażowej osób którym zależy na dobru naszego Bloku w czwartek 7.02 na godz 20 abyśmy przedyskutowali kwestie pilne/istniejące, zastanowili się jak je możemy rozwiązać (przy udziale Zarządcy) i podzielić się pracą bo trzeba wziąść sprawy w swoje ręce. Co o tym sądzicie? To ćwiczenie pozwoli nam zobaczyć ilu osobom chce się coś zmienić.

Czy spotkanie aktualne?

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”