Procesja przez Osiedle

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
PiotrSz

Re: Procesja przez Osiedle

Postautor: PiotrSz » 15 kwie 2019, 12:14

rafal.w pisze:macie swoje miesjca gdzie możecie te gusła odprawiać. nie każdy o 21 ma ochotę słuchać legionu zawodzących starych bab.

PS. wyprowadzka do Arabii Saudyjskiej nic nie da bo tam jest dokładnie to samo. różna jest tylko pora, tam wyją o 5 rano tu o 21.

Tam wyją przed wschodem i zachodem słońca :)

Fedaykin

Postautor: Fedaykin » 15 kwie 2019, 12:15

A ta procesja to nie szła przypadkiem po prostu ul. Orlińskiego w asyście policji? Jakoś nie chce mi się wierzyć by im się chciało wciskać na poogradzaną z każdej strony Avię.

k59g

Postautor: k59g » 15 kwie 2019, 12:39

PiotrSz pisze:
k59g pisze:
PiotrSz pisze:Przezabawne. Boki zrywać. Możesz procesję zaprosić do swojego mieszkania i git. Mnie to mierzi. Tyle.

Ta procesja była w przestrzeni publicznej a więc nie twojej prywatnej. Jak ci nie pasuje to zamykasz okno i oglądasz transmisję z meczetu lub marsa.
A ja jak bedzie taka możliwość to zaproszę procesję -a nawet mogę powiedzieć ,że zaprosiłem ich do siebie i i wara ci od tego którą drogą szli. :idea:

Droga wewnętrzna na grodzonym osiedlu jest drogą publiczną? Nie rozśmieszaj mnie. Następnym razem zorganizuję paradę techno i wtedy cicho sza, bo idę drogą publiczną. Religia do kościołów :!:

Póki droga jest twoja,moja , Józka i ........to jest publiczna. A jak chcesz to możesz ubrać czerwony krawacik i też maszerować. To twoja sprawa :twisted:

RaceX

Postautor: RaceX » 15 kwie 2019, 14:40

k59g pisze:Póki droga jest twoja,moja , Józka i ........to jest publiczna. A jak chcesz to możesz ubrać czerwony krawacik i też maszerować. To twoja sprawa :twisted:

Ręce opadają, że tak ktoś myśli. Przeczytaj co oznacza "droga wewnętrzna" i "droga publiczna". Jak już zdobędziesz chociaż podstawową wiedzę, to włącz się do rozmowy.
Procesja przeszła w żenującym stylu, bo wycie tej babki przez trzeszczący głos było troszeczkę żałosne, ale szybko przeszli i święty spokój. Sam jestem bardzo ciekawy, kto wyraził zgodę na taki procesję przez teren prywatny należący do mieszkańców osiedla Avia. Zaczyna robić się ciepło, to może dam znać, żeby zloty BMW z Bora Komorowskiego przejechały się przez nasze osiedle. Spokojnie mogę to załatwić i przyjedzie przez osiedle 40 samochodów z mocnymi wydechami.... bo do to przecież droga publiczna :)
Była zgoda zarządców, to spoko nie ma problemu, ale jak ktoś tak na pewniaka zorganizował procesję to moim zdaniem wchodzenie na głowę.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2019, 14:41 przez RaceX, łącznie zmieniany 2 razy.

mqs

Postautor: mqs » 15 kwie 2019, 14:40

PiotrSz pisze:
rafal.w pisze:macie swoje miesjca gdzie możecie te gusła odprawiać. nie każdy o 21 ma ochotę słuchać legionu zawodzących starych bab.

PS. wyprowadzka do Arabii Saudyjskiej nic nie da bo tam jest dokładnie to samo. różna jest tylko pora, tam wyją o 5 rano tu o 21.

Tam wyją przed wschodem i zachodem słońca :)

7 razy :)
https://www.islamicfinder.org/world/sau ... yer-times/

Kler

Postautor: Kler » 15 kwie 2019, 14:41

Uprzejmych Moderatorów lub Administratorów Forum prosiłbym o przeniesienie tematu do głównego działu Avii, to nie był problem jedynie 3ki. Przemarsz dotknął także budynki 1, 2, 3, 4.

WSTYD! Z NOWEGO, CYWILIZOWANEGO OSIEDLA ROBICIE WIEŚ! WSTYD! HAŃBA!

1. Hałas był niemiłosierny, nawet przy szczelnie zamkniętych oknach.

2. Problem dotknął zamknięte osiedle, przez które rzadne strajki, procesje ani inne wydziwy nie powinny przechodzić, a już zwłaszcza bez zgody większości mieszkańców.

3. +1 dla tego Pana:
Brunon K. pisze:ZAMYKAJCIE FURTKI ZA SOBĄ!

4. +1 dla tego Pana:
PiotrSz pisze:Następnym razem zorganizuję paradę techno i wtedy cicho sza, bo idę drogą publiczną. Religia do kościołów :!:

5. +1 dla tego Pana:
rafal.w pisze:nie każdy o 21 ma ochotę słuchać legionu zawodzących starych bab.

6.
Fedaykin pisze:A ta procesja to nie szła przypadkiem po prostu ul. Orlińskiego w asyście policji?

Przemarsz szturmował Avię. Droga była zablokowana i widziałem, jak policjant wyszedł do blokowanego samochodu dyskutować. Nie ustąpił przejazdu samochodów, które musiały czekać.

7. Skarga do policji powinna zostać spisana i przesłana.

8. Hałas z kościoła mnie drażni także w niedzielę.

skyman

Postautor: skyman » 15 kwie 2019, 16:04

Kler pisze:WSTYD! Z NOWEGO, CYWILIZOWANEGO OSIEDLA ROBICIE WIEŚ! WSTYD! HAŃBA!

Właśnie mam wątpliwości co do tego, kto ją robi. Nie widzę powodu, dla którego katolicy mieliby nie móc manifestować swoich poglądów publicznie, skoro robi to wiele innych grup, i to o wiele mniej licznych.

I ktoś tu pytał już, czy procesja szła ulicą Orlińskiego czy przez os. Avia (teren za płotem)?

jasiek

Postautor: jasiek » 15 kwie 2019, 16:37

Bez przesady, krzywda Wam się straszna stała. Od dawien dawna są procesje w Boże Ciało czy właśnie Drogi Krzyżowe w czasie postu. Zwykła tradycja, żadna manifestacja. Wszyscy tacy światowi tolerancja, wolność itd, a buractwo na każdym kroku. Argument o hałasie z kościoła też jest śmieszny bo kościół nie stoi tu od wczoraj i trzeba było wziąć to pod uwagę skoro jest się takim ateista i kościół parzy. Wstyd pisać takie posty. Wieś to właśnie robicie takimi wpisami :lol:

xXx

Postautor: xXx » 15 kwie 2019, 16:41

Kler pisze:Uprzejmych Moderatorów lub Administratorów Forum prosiłbym o przeniesienie tematu do głównego działu Avii, to nie był problem jedynie 3ki. Przemarsz dotknął także budynki 1, 2, 3, 4.

WSTYD! Z NOWEGO, CYWILIZOWANEGO OSIEDLA ROBICIE WIEŚ! WSTYD! HAŃBA!

1. Hałas był niemiłosierny, nawet przy szczelnie zamkniętych oknach.

2. Problem dotknął zamknięte osiedle, przez które rzadne strajki, procesje ani inne wydziwy nie powinny przechodzić, a już zwłaszcza bez zgody większości mieszkańców.

3. +1 dla tego Pana:
Brunon K. pisze:ZAMYKAJCIE FURTKI ZA SOBĄ!

4. +1 dla tego Pana:
PiotrSz pisze:Następnym razem zorganizuję paradę techno i wtedy cicho sza, bo idę drogą publiczną. Religia do kościołów :!:

5. +1 dla tego Pana:
rafal.w pisze:nie każdy o 21 ma ochotę słuchać legionu zawodzących starych bab.

6.
Fedaykin pisze:A ta procesja to nie szła przypadkiem po prostu ul. Orlińskiego w asyście policji?

Przemarsz szturmował Avię. Droga była zablokowana i widziałem, jak policjant wyszedł do blokowanego samochodu dyskutować. Nie ustąpił przejazdu samochodów, które musiały czekać.

7. Skarga do policji powinna zostać spisana i przesłana.

8. Hałas z kościoła mnie drażni także w niedzielę.

A czy nie wiedziałeś człowieku z Avjii gdzie mieszkanie kupujesz jak ci halas z kościoła przeszkadza? Może odrazu pisz i walcz o zburzenie kościoła bo ty tutaj mieszkanie kupiłeś :lol:

mik

Postautor: mik » 15 kwie 2019, 16:54

To ta 'pielgrzymka' centralnie przez Avię przechodziła? Coś było słychać ale myślałem, że główną droga idą.
No ciekawe kto się na to zgodził tak łatwo i bez pytania.
O zrobienie strefy musza pytać wszystkich? O procesję już nie? Podwójne standardy!
I gwoli ścisłości to nie droga publiczna i tylko mieszkańcy mogą decydować co się tam dzieje więc chociaż Rady Mieszkańców ze wszystkich wspólnot powinny wyrazić zgodę.

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”