Patryk22 pisze:Dzięki za odp. w pn. pojadę do nich osobiście i mam nadzieje ze w końcu zrezygnujemy z tego zarządcy , co do mojej osoby od początku byłem za tym.
Byłeś? Jeśli tak to czego się dowiedziałeś?
Jest do kogo zadzwonić?
Patryk22 pisze:Dzięki za odp. w pn. pojadę do nich osobiście i mam nadzieje ze w końcu zrezygnujemy z tego zarządcy , co do mojej osoby od początku byłem za tym.
obcynh pisze:Co do listw to spółdzielnia musi dać kase .
Orwell pisze:Czy ktoś ma jakikolwiek kontakt z zarządcą? Nie odpowiadają na żadne wiadomości (a zapytałem tylko kto zarządza / będzie zarządzać i kiedy nieruchomością?)
Taka ignorancja nawet w dzisiejszych czasach mocno razi. Pobierają opłaty za zarządzanie co uważam jest dość bezczelne w obecnej sytuacji. Dodatkowo nie potrafią zatrudnić kompetentnych ludzi. Te wartości na stronie które tak ładnie maja opisane to stek bzdur... a nawet nazwałbym całą tą sytuacje conajmniej oszustwem.
Firma która zatrudnia setki osób nie potrafi zorganizować zastępstwa, udzielić informacji a nawet spisać liczników...
Już to pokazuje jak są skuteczni.
Warto wcześniej się zastanowić co jest grane bo za jakiś czas może okazać się ze wszyscy mamy większy problem.
Orwell pisze:Hej,
Czy są jakieś wieści? W o1 i avia 2 toczy się gorąca dyskusja. Ponoć bardzo dużo spraw wypływa. W o1 odwołali zzn.
Jeżeli wziąć pod uwagę to co opisane o zzn na innych portalach to wiadomo skąd takie koszty zarządzania i administracji ( co przy braku zarządzania to swoisty absurd)
Mi dalej nie udało się skontaktować z zarządca. Tylko mail iż kolejna osoba na urlopie (przy brakach kadrowych) ze zwrotka żeby pisać na mail z z którego nikt od czerwca mi nie odpisał.
czarny_kot pisze:A macie jakieś propozycje, czy na razie sprawa jest mocno w powijakach? Temat co jakiś czas wraca, ale nic z tego nie wychodzi.
gapek pisze:Zebranie podpisów 10% udziałów właścicieli pod wnioskiem o zwołanie zebrania
Przygotowanie projektów uchwał dot zmiany sposobu zarządzania
Znalezienie osób które będą w zarządzie wspólnoty lub firmy która będzie nowym zarządca powierzonym
Zebranie z udziałem notariusza - załatwić notariusza
Zebranie 50% + 1 udziałów „za” uchwała o zmianie sposobu zarządzania - w praktyce zbieranie pełnomocnictw od właścicieli do głosowania na zebraniu (najdłuższa i najtrudniejsza cześć pracy), bo szanse marne/żadne żeby 50% było na zebraniu i było za
Zebranie - głosowanie: zmiana sposobu zarządzania, wybór nowego zarządu właścicielskiego/powierzonego
Wypowiedzenie umowy Zzn
Wybór nowej firmy (o ile zarząd właścicielski a nie powierzony), podpisanie umowy z nowa firma (albo uchwala, zależy jak to w uchwale o powołaniu nowego zarządu zapisane).
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości