Szczekający pies / uciążliwe szczekanie psa w bloku - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
Jaroslav

Re: Szczekający pies / uciążliwe szczekanie psa w bloku - Avia 3

Postautor: Jaroslav » 29 gru 2019, 14:44

Frog pisze:
ked14 pisze:Czyli jak nie 5 i 6, to gdzieś z niższych. Pytanie czy by się tak nioslo do góry. Niemniej co raz więcej tego szczekania/ujadania w ostatnim czasie. I to większej ilości psów

To klatka D, 2 piętro mieszkanie 9x. Dwie panie ostatnio wynajęły mieszkanie i wprowadziły się z 4 psami. W minioną sobotę panie poszły na imprezę i psy wyły i szczekały do godz 1 w nocy. Na razie nie udało się jeszcze mnie i sąsiadom porozmawiać z paniami. Trzeba im dać do zrozumienia, że nie akceptujemy tego i dzwonić równocześnie do administracji i to zgłaszać. Pytanie czy właściciel mieszkania się o tym.
W Krakowie można w mieszkanie mieć zwierzę tylko jeśli nie przeszkadza to sasiadomy (cisza nocna nie ma nic do tego, bo w dzień też zwierzę nie może zaburzać spokoju ).

Teraz ciagle jakiś pies szczeka. Na wyższych tez.

obcynh

Postautor: obcynh » 31 gru 2019, 19:26

A co ma zrobic administracja? Wypisac im mandat.Dzwon na psy lub czarnych i niech ich nachodza.A moze do konserwatora zadzwon ze pies ci przeszkadza.

Fiołek polny

Postautor: Fiołek polny » 07 sty 2020, 12:38

To pies czy cztery psy :P ? Ja slysze czasem w klatce C ujadanie - ale mi to nie przeszkadza - nie jestem przewrazliwiony a pieski kocham

Frog

Postautor: Frog » 07 sty 2020, 14:49

Sprawa polubownie załatwiona. Odbyła się rozmowa z paniami, które wynajmują mieszkanie. Zapewniono, że psy się dostosują, tylko potrzebują trochę czasu na adaptecje. Ja na razie słyszę poprawę. Trzymamy za słowo.

zxcvbnm

Postautor: zxcvbnm » 14 sty 2020, 1:22

A jak się nie dostosują to co niby chcesz zrobić? Uśpić właścicieli? A może ich eksmitować? :)

Psy ze schroniska często całymi dniami szczekają, to jest normalne - niestety ich psychika jest już mocno zmęczona przeżyciami z przeszłości. I faktycznie miło byłoby aby po 22 spały a nie szczekały, ale jeżeli szczekają przed 22 to nie widzę tutaj problemu.

Glon

Postautor: Glon » 14 sty 2020, 15:30

Zwierzęta nie mogą przeszkadzać sąsiadom. Taka jest uchwała Rady Miasta Krakowa. Czy to się komuś podoba czy nie. Jeśli właściciel nie potrafi zająć się odpowiednio zwierzęciem to sprawę zgłasza się osobiście do SM i ta kieruje sprawę do sądu. Jeśli ktoś nie potrafi się dostosować do norm i przepisów prawa, to niech sobie kupi prywatna działkę i tam robi co chce. Chociaż nawet tam całkiem co chce nie może robić, bo kodeks karny obowiązuje również na terenie prywatnym.

Fiołek polny

Postautor: Fiołek polny » 15 sty 2020, 10:30

Szczekajacy pies i kodeks karny xD co ja tu czytam

Ogr

Postautor: Ogr » 22 sty 2020, 15:01

Psy dalej mocno szczekają, tylko teraz w dzień.

mmm123

Postautor: mmm123 » 22 sty 2020, 15:16

Naprawdę nie rozumiem po co ludzie trzymają te psy w mieszkaniach?!
Idzie taki albo taka na 9-10 h do pracy i pies w tym czasie leży przy drzwiach albo szczeka i dodatkowo utrudnia życie sąsiadom. Ale co tych właścicieli obchodzą te psy... ważne że jest kogo pogłaskać przed spaniem.
Taki pies nasra na dziedziniec. Poliże sobie jajka, a potem właścicielkę. Prawda, że miło.

znasiek

Postautor: znasiek » 22 sty 2020, 19:57

mmm123 pisze:Naprawdę nie rozumiem po co ludzie trzymają te psy w mieszkaniach?!
Idzie taki albo taka na 9-10 h do pracy i pies w tym czasie leży przy drzwiach albo szczeka i dodatkowo utrudnia życie sąsiadom. Ale co tych właścicieli obchodzą te psy... ważne że jest kogo pogłaskać przed spaniem.
Taki pies nasra na dziedziniec. Poliże sobie jajka, a potem właścicielkę. Prawda, że miło.

To nie wina psów, że mają durnych właścicieli, którzy nie potrafią je wychować. Mój pies siedzi 8 godzin w domu i jest cicho(bawi się itd - nagrywane kamerą pod moją niebecność), nie sra i nie chodzi na jakiś głupi dziedziniec, zbieram po nim gówna itd. Jest członkiem rodziny, a nie zabawką. Problem o którym piszesz dotyczy ludzi, którzy kupili sobie psa jako maskotkę i na wszystko mają wyj...ne, czy coś komuś przeszkadza czy nie (czyli sami zostali źle wychowani i pewnie jeszcze parkują gdzie popadnie itd, bo myślą tylko o własnej dupie).

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”