Bardzo proszę wszystkie osoby chcące zrezygnować z ochrony o przedstawienie realnej propozycji zastępczej. Żeby głosowanie i dyskusja na spotkaniu była już na mocno zaawansowanym poziomie merytorycznym. A nie że odwołajmy ochronę i koniec ..... bo to moim zdaniem nie jest rozsądne.
Tak jak proponowałam wcześniej "test wielokrotnego wyboru", który pomoże wybrać najlepsze rozwiązanie:
kinga876 pisze:Ja jednak jestem zdania, podobnie jak kilka innych osób wypowiadających się w tym wątku, aby nie rezygnować z ochrony dopóki nie będzie ustalone/rozeznane cenowo/sfinalizowane nowe rozwiązanie np. przy pomocy monitoringu. Aby nie było ryzyka, że powstanie nam okres przejściowy, w którym nie będzie ani ochrony, ani zastępczego rozwiązania.
Wydaje mi się niestosowne w ogóle robienie głosowania pod tytułem "czy chcesz odwołać ochronę?". Ponieważ zostaniemy z niczym.
Najpierw należy zrobić głosowanie pod tytułem "jaka alternatywa ochrony Ci odpowiada?", i tutaj kilka możliwości np.:
- określenie szerszych obowiązków ochroniarzy, by opłata za ochronę była sensowna
- pozostawienie obecnej sytuacji bez zmian
- pozyskanie oferty od tańszej firmy ochroniarskiej
- pozyskanie oferty na monitoring bloku
- odwołanie ochrony i nie robienie nic w zamian
- itd.
Wtedy gdy większość osób opowie się za daną alternatywą, iść w tym kierunku. Pozyskać ofertę, dowiedzieć się o możliwości terminu wdrożenia itd.
Nie uważacie że taki tok postępowania jest bardziej sensowny? Zróbmy to z głową.