Odbiory mieszkań od dewelopera - uwagi i zgłoszenia - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
maniekmal

Re: Odbiory mieszkań od dewelopera - uwagi i zgłoszenia - Avia 3

Postautor: maniekmal » 26 wrz 2017, 13:32

no prawda jest taka, że są dwie szkoły odbiorów mieszkań i kto jaką wybiera to jego sprawa :) ja jestem z tej mniej czepliwej ale rozumiem doskonale pogląd "płace (niemało) to wymagam". U nas w mieszkaniu np. była niespodzianka w postaci braku odpływu od wanny w łazience. Na miejsce przyszedł gość z bx, rozgrzebał trochę wylewki i rura się znalazła. Nie było wyprowadzenia w postaci kolanka ponad wylewkę. Mieszkanie odebraliśmy z tą wadą bo wiedzieliśmy, że i tak połowę wylewki trzeba będzie skuć by dopasować hydraulikę pod nasz projekt. Gdybym chciał się z nimi szarpać to mieszkania pewnie bym do tej pory nie odebrał a tak już się remontuje i każdy dzień to nie zwłoka a postęp prac :)

gigi

Postautor: gigi » 27 wrz 2017, 11:14

Ja odebrałem wczoraj (drugie podejście). W moim przypadku zgłosiłem Budimexowi min. brak wymaganego spadu balkonu(występuje, ale nie w takim stopniu jak powinien). Odrzucili to. Napisałem odwołanie. Odrzucili odwołanie. Wczoraj na miejscu udowodniłem, że mam rację (inspektor przyniósł narzędzia i wszystko wyszło) i ich próby odrzucenia moich zastrzeżeń były bezpodstawne. Gdybym miał czas to bym toczył o to wojnę, ale wiadomo czas goni. Postanowiłem iść na rekompensatę w postaci materiałów budowlanych.
Reszta moich uwag z pierwszego podejścia została naprawiona.

powodzenia przy ponownych odbiorach :)

mateusz

Postautor: mateusz » 27 wrz 2017, 20:03

Ja wczoraj też drugie podejście - w końcu się udało:). Co prawda tak jak już tu wspomniano rekompensata w postaci materiałów budowlanych również dotyczy mnie, ale wszystkie głębsze usterki w mieszkaniu zrobione na cacuś. Nie wiem tylko czemu od razu nie mogli się przyłożyć. Atmosfera zupełnie inna niż za pierwszym razem. Pozdrawiam i do zobaczenia na miejscu sąsiedzi ;)

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”