Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Avia 3
Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Avia 3
Akurat w tym mieszkaniu to juz od dawna ktos tam koczuje i myske ze w godz wieczornych to nie ma zadnych ekip remontowych
I tak nic z tym nie zrobimy. Znajomości...
Edyta. pisze:Albo poprostu sprzątają, skoro będą dzwonić od poniedziałku
Skad te informacje, ze beda dzwonic od poniedzialku? Ja probuje dostac od Bmx jakiekolwiek informacje - napisalem im milego maila ale w tonie niezadowolenia nawet na niego nie odpisali - jedyne info jakie wyciagnalem to to, ze w sumie oni sami nie wiedza kiedy zaczna sie odbiory
Niektore osoby tutaj pisaly ze oni sa zobowiazani oddac je do 4 sierpnia ale ja zaczynam w to mocno watpic
Selassie pisze:Edyta. pisze:Albo poprostu sprzątają, skoro będą dzwonić od poniedziałku
Skad te informacje, ze beda dzwonic od poniedzialku? Ja probuje dostac od Bmx jakiekolwiek informacje - napisalem im milego maila ale w tonie niezadowolenia nawet na niego nie odpisali - jedyne info jakie wyciagnalem to to, ze w sumie oni sami nie wiedza kiedy zaczna sie odbiory
Niektore osoby tutaj pisaly ze oni sa zobowiazani oddac je do 4 sierpnia ale ja zaczynam w to mocno watpic
Nie będą dzwonić od poniedziałku. Budynek nie przekazany. Zobligowali się do 4 sierpnia w umowie, ale nie ma żadnych konsekwencji z tytułu niedotrzymania.
Wiesz coś wiecej dlaczego dalej nie odebrany?
kazlev pisze:Wiesz coś wiecej dlaczego dalej nie odebrany?
Nie, odpowiedź jest wciąż ta sama. Generalny wykonawca wciąż kompletuje dokumentację i klucze oraz porządkuje teren.
Może ktoś od sprzątania, albo poprawki. W O1 i O3 nawet w niedziele bodajże dwa tygodnie temu pracowały ekipy i np myły okna. Niektórzy robotnicy tez po nocach siedzą.
kazlev pisze:Wiesz coś wiecej dlaczego dalej nie odebrany?
A może odpowiedź jest bardziej banalna niż nam się wydaje? Chyba w okolicach 31.07 kończą się pierwsze odbiory na O10 - tam skończą i dopiero zaczną u nas? Nie było jeszcze przypadku żeby równolegle oddawali 2 bloki, tylko jak skończyli jeden zaczynali drugi, mówię o pierwszych odbiorach.
dexter pisze:kazlev pisze:Wiesz coś wiecej dlaczego dalej nie odebrany?
A może odpowiedź jest bardziej banalna niż nam się wydaje? Chyba w okolicach 31.07 kończą się pierwsze odbiory na O10 - tam skończą i dopiero zaczną u nas? Nie było jeszcze przypadku żeby równolegle oddawali 2 bloki, tylko jak skończyli jeden zaczynali drugi, mówię o pierwszych odbiorach.
Ja po tym jak bardzo nieogarniety byl Pan z ktorym rozmawialem przez telefon a dostalem sie do niego po trzech przelaczeniach od osob ktore wciskaly mi juz totalne bery obstawiam ze i pierwszy tydzien sierpnia jest malo prawdopodobny na odbiory.
Powiedzmy sobie szczerze, myslicie ze sprzatanie i brak kluczy to powod zeby opozniac odebranie tylu mieszkan? Dla mnie to sciema.
Nie wiem jaki jest prawdziwy powod i szczerze watpie czy kiedykolwiek sie dowiemy.
Najnowsze info od znajomego co ma kolegę w Budimex. Budynek nie jest przekazany deweloperowi. Wynika to z faktu że są usterki i muszą je zlikwidować. Potrwa to około tydzień. Następnie Budimex będzie odbierać blok od głównego wykonawcy, i to też trwa około tygodnia bo zgłaszają swoje uwagi do poprawy. A na końcu my czyli lokatorzy zostaniemy poinformowani o możliwości odbioru na co mają tydzień. A więc uzbrojcie się w cierpliwość bo szczesciarze otrzymają klucze najwcześniej za 3 tygodnie. Gdyby mieli już do nas dzwonić to Pani z Budimexu już w czasie rozmowy mówiła by że będą dzwonić a nie ze nic nie wiedzą.
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”