Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
misiek1

Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Avia 3

Postautor: misiek1 » 21 lip 2017, 8:06

Akurat w tym mieszkaniu to juz od dawna ktos tam koczuje i myske ze w godz wieczornych to nie ma zadnych ekip remontowych

Edyta.

Postautor: Edyta. » 21 lip 2017, 9:21

I tak nic z tym nie zrobimy. Znajomości...

Selassie

Postautor: Selassie » 21 lip 2017, 9:50

Edyta. pisze:Albo poprostu sprzątają, skoro będą dzwonić od poniedziałku

Skad te informacje, ze beda dzwonic od poniedzialku? Ja probuje dostac od Bmx jakiekolwiek informacje - napisalem im milego maila ale w tonie niezadowolenia nawet na niego nie odpisali - jedyne info jakie wyciagnalem to to, ze w sumie oni sami nie wiedza kiedy zaczna sie odbiory

Niektore osoby tutaj pisaly ze oni sa zobowiazani oddac je do 4 sierpnia ale ja zaczynam w to mocno watpic

Evadnro

Postautor: Evadnro » 21 lip 2017, 10:36

Selassie pisze:
Edyta. pisze:Albo poprostu sprzątają, skoro będą dzwonić od poniedziałku

Skad te informacje, ze beda dzwonic od poniedzialku? Ja probuje dostac od Bmx jakiekolwiek informacje - napisalem im milego maila ale w tonie niezadowolenia nawet na niego nie odpisali - jedyne info jakie wyciagnalem to to, ze w sumie oni sami nie wiedza kiedy zaczna sie odbiory
Niektore osoby tutaj pisaly ze oni sa zobowiazani oddac je do 4 sierpnia ale ja zaczynam w to mocno watpic

Nie będą dzwonić od poniedziałku. Budynek nie przekazany. Zobligowali się do 4 sierpnia w umowie, ale nie ma żadnych konsekwencji z tytułu niedotrzymania.

kazlev

Postautor: kazlev » 21 lip 2017, 11:16

Wiesz coś wiecej dlaczego dalej nie odebrany?

Evadnro

Postautor: Evadnro » 21 lip 2017, 11:47

kazlev pisze:Wiesz coś wiecej dlaczego dalej nie odebrany?

Nie, odpowiedź jest wciąż ta sama. Generalny wykonawca wciąż kompletuje dokumentację i klucze oraz porządkuje teren.

jasiek

Postautor: jasiek » 21 lip 2017, 11:53

Może ktoś od sprzątania, albo poprawki. W O1 i O3 nawet w niedziele bodajże dwa tygodnie temu pracowały ekipy i np myły okna. Niektórzy robotnicy tez po nocach siedzą.

dexter

Postautor: dexter » 21 lip 2017, 12:06

A może odpowiedź jest bardziej banalna niż nam się wydaje? Chyba w okolicach 31.07 kończą się pierwsze odbiory na O10 - tam skończą i dopiero zaczną u nas? Nie było jeszcze przypadku żeby równolegle oddawali 2 bloki, tylko jak skończyli jeden zaczynali drugi, mówię o pierwszych odbiorach.

Selassie

Postautor: Selassie » 21 lip 2017, 12:08

dexter pisze:

A może odpowiedź jest bardziej banalna niż nam się wydaje? Chyba w okolicach 31.07 kończą się pierwsze odbiory na O10 - tam skończą i dopiero zaczną u nas? Nie było jeszcze przypadku żeby równolegle oddawali 2 bloki, tylko jak skończyli jeden zaczynali drugi, mówię o pierwszych odbiorach.

Ja po tym jak bardzo nieogarniety byl Pan z ktorym rozmawialem przez telefon a dostalem sie do niego po trzech przelaczeniach od osob ktore wciskaly mi juz totalne bery obstawiam ze i pierwszy tydzien sierpnia jest malo prawdopodobny na odbiory.

Powiedzmy sobie szczerze, myslicie ze sprzatanie i brak kluczy to powod zeby opozniac odebranie tylu mieszkan? Dla mnie to sciema.
Nie wiem jaki jest prawdziwy powod i szczerze watpie czy kiedykolwiek sie dowiemy.

Sąsiad

Postautor: Sąsiad » 23 lip 2017, 16:01

Najnowsze info od znajomego co ma kolegę w Budimex. Budynek nie jest przekazany deweloperowi. Wynika to z faktu że są usterki i muszą je zlikwidować. Potrwa to około tydzień. Następnie Budimex będzie odbierać blok od głównego wykonawcy, i to też trwa około tygodnia bo zgłaszają swoje uwagi do poprawy. A na końcu my czyli lokatorzy zostaniemy poinformowani o możliwości odbioru na co mają tydzień. A więc uzbrojcie się w cierpliwość bo szczesciarze otrzymają klucze najwcześniej za 3 tygodnie. Gdyby mieli już do nas dzwonić to Pani z Budimexu już w czasie rozmowy mówiła by że będą dzwonić a nie ze nic nie wiedzą.

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”