Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
Evadnro

Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Avia 3

Postautor: Evadnro » 24 lip 2017, 11:03

Cały czas informacja o kompletowaniu dokumentacji. Pan Downar twierdzi, że to najprawdziwsza prawda oraz uważa, że część mieszkań uda się przekazać przed 4 sierpnia.

Osobiście w to nie wierzę ani trochę ;)

ked14

Postautor: ked14 » 24 lip 2017, 11:16

Evadnro pisze:Cały czas informacja o kompletowaniu dokumentacji. Pan Downar twierdzi, że to najprawdziwsza prawda oraz uważa, że część mieszkań uda się przekazać przed 4 sierpnia.

Przecież to prawda, że część mieszkań uda się przekazać do 4 sierpnia (w zasadzie już co najmniej jedno/dwa się udało z tego to tu było napisane) :)

Czy ktoś może weryfikował informacje dotyczące niedoróbek i czy to jest bezpośrednią przyczyną opóźnień? (czy ktoś wprost o to spytał)

Selassie

Postautor: Selassie » 24 lip 2017, 11:17

:geek: ja nie chce siac tu fermentu zbytniego sam juz sie zawiodlem mocno na Budimexie, nic nie mozna sobie zaplanowac

W obecnym mieszkaniu sytuacja niepewna, mialem sie z niego jak najszybciej wyniesc a teraz to juz nawet nie wiem czy w pazdzierniku bede mieszkal juz na Avii czy powinienem szukac innego mieszkania na wynajem na okres pomiedzy momentem kiedy z tego mnie wyrzuca a nowego jeszcze nie dostane
Ostatnio zmieniony 24 lip 2017, 11:38 przez Selassie, łącznie zmieniany 1 raz.

Evadnro

Postautor: Evadnro » 24 lip 2017, 11:28

ked14 pisze:
Evadnro pisze:Cały czas informacja o kompletowaniu dokumentacji. Pan Downar twierdzi, że to najprawdziwsza prawda oraz uważa, że część mieszkań uda się przekazać przed 4 sierpnia.

Przecież to prawda, że część mieszkań uda się przekazać do 4 sierpnia (w zasadzie już co najmniej jedno/dwa się udało z tego to tu było napisane) :)

Czy ktoś może weryfikował informacje dotyczące niedoróbek i czy to jest bezpośrednią przyczyną opóźnień? (czy ktoś wprost o to spytał)

Tak, pytałem wprost. "Chodzi tylko o dokumentację, przecież cały czas mam kontakt z generalnym wykonawcą"

dexter

Postautor: dexter » 24 lip 2017, 11:32

Selassie pisze::geek: ja nie chce siac tu fermentu zbytniego sam juz sie zawiodlem mocno na Budimexie, nic nie mozna sobie zaplanowac

W obecnym mieszkaniu sytuacja niepewna, mialem sie z niego jak najszybciej wyniesc a teraz to juz nawet nie wiem czy w pazdzierniku bede mieszkal juz na Avii czy powinienem szukac innego mieszkania na wynajem na okres pomiedzy z tego mnie wyrzuca a nowego jeszcze nie dostane

Ja też o to pytałem i zapewniał mnie, że chodzi o dni a nie miesiące - i na dniach dostaniemy terminy odbiorów :| zobaczymy

ked14

Postautor: ked14 » 24 lip 2017, 11:47

Evadnro pisze:
ked14 pisze:

Tak, pytałem wprost. "Chodzi tylko o dokumentację, przecież cały czas mam kontakt z generalnym wykonawcą"

ok, dzięki za info

Selassie

Postautor: Selassie » 24 lip 2017, 17:40

Właśnie miałem telefon z Budimexu odbiór na 2giego.
Po co były te spekulacje - jednak wszystko poszło okej :) cieszę się!

Teraz mam nadzieję że nie będzie usterek żadnych

kazlev

Postautor: kazlev » 24 lip 2017, 17:49

Nareszcie jakies dobre informacje :)
Jakies szczegoly? Ktora klatka, pietro? Ma Pan miejsce parkingowe (problematyczne)?

Selassie

Postautor: Selassie » 24 lip 2017, 17:53

kazlev pisze:Nareszcie jakies dobre informacje :)
Jakies szczegoly? Ktora klatka, pietro? Ma Pan miejsce parkingowe (problematyczne)?

Klatki i piętra to wolę na forum nie obwieszczac.
Mieszkanie bez miejsca parkingowego.

Edyta.

Postautor: Edyta. » 24 lip 2017, 18:05

Klatka A. Ale nie jest pewne ze bedzie kolejnosc abcd..

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”