Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
Selassie

Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Avia 3

Postautor: Selassie » 01 sie 2017, 14:14

Evadnro pisze:jutro pierwsze odbiory? liczę na relację ;)

:arrow: :arrow: :arrow: viewtopic.php?f=69&t=1778
Stworzylem osobny temat w tym celu zeby nie robic tu balaganu

Milkaczoko

Postautor: Milkaczoko » 01 sie 2017, 23:29

Evadnro pisze:
sand pisze:Kupując mieszkanie za 300k warto jednak dołożyć te 300zł żeby ktoś kompetentny sprawdził przynajmniej piony ścian i kąty. Do tego przydaje się znajomość norm budowlanych żeby móc w ogóle dyskutować ze "specjalistami" z Budimexu, dla których nawet walący się na głowę tynk z sufitu jest zgodny ze sztuką budowlaną.

Cały czas żyłem w takim przekonaniu, że biorę kogoś na odbiór i basta, natomiast jak zwróciłem się do znajomego z prośbą, który odebrał już mieszkanie o polecenie firmy, to powiedział, że to 450 zł wyrzucone w błoto.
Klucze dostał 2 mc później, usterki mogła usunąć ekipa remontująca, ale firma właśnie stwierdziła, że są niezgodności z normami i nie doszło do odbioru. przez dodatkowe 2 mc wynajmował mieszkanie więc koszty zrobiły się sporo większe.

życzę po prostu każdemu braku większych usterek, mniejszych nikt nie ominie ;)

mi się wydaje, że pewnych rzeczy trudno samemu się dopatrzeć, znajomi odbierali na orlińskiego i okazało się że drzwi balkonowe trą o beton i to owszem każdy zobaczy gołym okiem a co jak będą się otwierały swobodnie tylko po zrobieniu podłogi okaże się że są osadzone zbyt nisko?

DarthMoon

Postautor: DarthMoon » 02 sie 2017, 9:07

Z gazety Murator sprzed kilku lat mam listę rzeczy do sprawdzenia. Przeskakuje przez listę i sprawdzam wszystko po kolei. Pamiętam, że jest tam punkt cos w stylu "sprawdzenie odległości osadzonych drzwi/okien do: ścian, przewidzianych w przyszłości kaloryferów, podłóg, rolet, żaluzji, klimatyzacji, regałów."

Uważam, że posiadając ściągniętą z neta porządną listę referencyjną odbioru mieszkań i mając troszeczkę oleju w głowie, dodatkowo posiadając poziomicę 2m+poziomicę kątową(1m)+ Lampkę(do sprawdzenia gniazdek) + gumowy młotek (do "pukania" w ściany i płytki na balkonie) spokojnie da radę odebrać mieszkanie.

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”