Zebranie wspólnoty mieszkaniowej - tematy do omówienia na spotkaniu - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
mko13

Re: Zebranie wspólnoty mieszkaniowej - tematy do omówienia na spotkaniu - Avia 3

Postautor: mko13 » 12 mar 2018, 22:38

dumbledore123 pisze:Może warto przygaszać latarenki na zewnątrz w ogródkach? W nocy nie da sie spac ...

Zgadzam sie, że na noc świecenie wszystkich nie jest potrzebne. Np do 23 może być tak jak teraz, a na noc wystarczy parę włączonych.

Selassie

Re: Zebranie wspólnoty mieszkaniowej - tematy do omówienia na spotkaniu - Avia 3

Postautor: Selassie » 13 mar 2018, 10:15

Jedyny minus jest taki, ze jak zrezygnujemy z ochrony, zgasimy swiatlo na dziedzincu to ani nam monitoring nie pomoze ani nic jak ktos bedzie chcial nam wejsc do budynku.

monfe

Postautor: monfe » 14 mar 2018, 21:40

Ja chciałabym poruszyć tematy:
1. Rezygnacji z ochrony
2. Umieszczenie znaku zakazu parkowania na wjeździe do garażu oraz przed znakiem „droga jednokierunkowa” obok wjazdu do hali garażowej
3. Zauważyłam, że część kierowców ma problem z tym kto ma pierszeństwo, szczególnie jaki leci ulica Orlińskiego koło naszego bloku, może jakieś dodatkowe oznakowanie?
4. Zgody na zainstalowanie siatki na balkonie (gołąbki już się tu instalują :evil: )

mko13

Postautor: mko13 » 15 mar 2018, 8:00

To skrzyżowanie jest słabo oznakowane. Kierowcy jadący ulica Orlinskiego od strony Medweckiego często puszczają samochody wyjeżdżające z Avii, bo nie widzą oznakowania droga wewnętrzna. Mało kto poprawnie jeździ na tym skrzyżowaniu. Częste jest też wymuszanie pierwszenstwa- np jak ktoś jedzie Orlinskiego od Stella i jedzie prosto do Avii to nie ustępuje tym z prawej strony.

B&P

Postautor: B&P » 18 mar 2018, 13:24

Rozmawiałem wczoraj z Call Center ZZN i potwierdzili mi, że spotkanie jest zaplanowane na 20.03 17-20 w Szkole Podstawowej nr 52 im. Marii Konopnickiej. Niestety nie znalazłem tej informacji nigdzie na tablicy ogłoszeń w klatce ani na portalu klienta ZZN. Czy u Was gdzieś jest to podane lub macie pojęcie gdzie Administrator budynku powinien taką informację przekazywać?

B&P

Postautor: B&P » 18 mar 2018, 13:45

Zebrałem poniżej wszystkie tematy podrzucone przez Was do dyskusji w tym poście w kolejności chronologicznej:

1. Ochrona.
2. Obniżenie stawka za zarządzanie nieruchomością.
3. Tablice ogłoszeń w klatkach.
4. Naprawa zniszczonych przez ogłoszenia Zarządcy drzwi do wózkowni.
5. Montaż rolet zewnętrznych.
6. Ilość śmietników.
7. Przestawienie kontenera na szkło, ogranicza widoczność chodnika przy wyjeździe z garażu.
8. Koszty utrzymania garażu.
9. Ustanowienie strefy zamieszkania na osiedlu.
10. Zainstalowanie monitoringu (zewn + np w windach by odstraszyć dewastacje)
11. W pomieszczeniach śmietnikowych światło na fotokomórkę i zamek "zatrzaskowy".
12. Odbojniki i stopery na drugich w kolejności drzwiach wejściowych.
13. Kosze na ulotki w okolicy skrzynek pocztowych na ulotki.
14. Usunięcie zapachu w klatce B.
15. Naprawa oświetlenia wokół budynku.
16. Likwidacja drzew na dziedzińcu które z czasem spowodują uszkodzenie (korzenie) hali barażowe.
17. Bardzo słaby zasięg sieci telefonicznej.
18. Opieszałość zarządcy podczas rozwiązywania zgłoszonych usterek - na zzn.pl lista ciągle rośnie/ustanowienie czasu w jakim zarządca musi odpowiedzieć na nasze zapytanie/zgłoszenie.
19. Przygaszanie latarenki na zewnątrz w ogródkach.
20. Umieszczenie znaku zakazu parkowania na wjeździe do garażu oraz przed znakiem „droga jednokierunkowa” obok wjazdu do hali garażowej.
21. Zgody na zainstalowanie siatki na balkonie.

UPDATE:
22. Zbyt niskie ciśnienie wody i długie czekanie na ciepłą wodę przynajmniej na wyższych piętrach
23. Powieszenie tabliczki o zakazie wyprowadzania psów na terenie naszego wewnętrznego dziedzińca

Mam nadzieję, że nic nie pominąłem ;) .
Ostatnio zmieniony 27 mar 2018, 11:54 przez B&P, łącznie zmieniany 2 razy.

Victorie

Postautor: Victorie » 18 mar 2018, 14:34

B&P pisze:Rozmawiałem wczoraj z Call Center ZZN i potwierdzili mi, że spotkanie jest zaplanowane na 20.03 17-20 w Szkole Podstawowej nr 52 im. Marii Konopnickiej. Niestety nie znalazłem tej informacji nigdzie na tablicy ogłoszeń w klatce ani na portalu klienta ZZN. Czy u Was gdzieś jest to podane lub macie pojęcie gdzie Administrator budynku powinien taką informację przekazywać?

Beznadziejny ten zarządca. Nie mamy żadnej oficjalnej informacji. Ktoś kto nie zagląda na forum nie będzie miał zielonego pojęcia o spotkaniu i frekwencja będzie żadna. Na cholerę zarządcy ten portal i wszystkie nasze dane skoro nie umie nas powiadomić o spotkaniu?

Edyta.

Postautor: Edyta. » 18 mar 2018, 15:49

Ja bym jeszcze dodała jako pierwsze to zbyt niskie ciśnienie wody i długie czekanie na ciepłą wodę przynajmniej na wyższych piętrach. Wiem ze zarządca wie że mamy za słabe pompy co jest tego przyczyną ale jakoś nic z tym nie robi!!!!!!

B&P

Postautor: B&P » 18 mar 2018, 16:56

Victorie pisze:Beznadziejny ten zarządca. Nie mamy żadnej oficjalnej informacji. Ktoś kto nie zagląda na forum nie będzie miał zielonego pojęcia o spotkaniu i frekwencja będzie żadna. Na cholerę zarządcy ten portal i wszystkie nasze dane skoro nie umie nas powiadomić o spotkaniu?

@Victorie zgadzam się z Tobą całkowicie i na pewno ten temat sam poruszę na spotkaniu!

B&P

Postautor: B&P » 18 mar 2018, 16:59

Edyta. pisze:Ja bym jeszcze dodała jako pierwsze to zbyt niskie ciśnienie wody i długie czekanie na ciepłą wodę przynajmniej na wyższych piętrach. Wiem ze zarządca wie że mamy za słabe pompy co jest tego przyczyną ale jakoś nic z tym nie robi!!!!!!

@Edyta dodałem Twój punkt do listy powyżej ;)

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”