W mojej klatce osoby z 2 piętra używają windy, ale nie ma dla mnie problemu, żeby osoby mieszkające na paterze nie płaciły za windę, bo uważam, że jest to nie fair. To, że ktoś inkasuje 4000zł za windy, to nie jest niesprawiedliwe, bo takie są wymogi lub zarządca jest nieudolny i daje się robić w konia, nie potrafi znaleźć nic tańszego.
Po co komuś klucze do garażu podziemnego?? Kto zapłacił za zamek, ma do tego pełne prawo.
Sytuacja w hali garażowej / wymiana kluczy do hali - Avia 3
Re: Sytuacja w hali garażowej / wymiana kluczy do hali - Avia 3
Dagmara.L pisze:W mojej klatce osoby z 2 piętra używają windy, ale nie ma dla mnie problemu, żeby osoby mieszkające na paterze nie płaciły za windę, bo uważam, że jest to nie fair.
Ja nie korzystam z dziedzińca. Mogę nie płacić za koszenie trawy i podlewanie?
Dagmara.L pisze:. To, że ktoś inkasuje 4000zł za windy, to nie jest niesprawiedliwe, bo takie są wymogi lub zarządca jest nieudolny i daje się robić w konia, nie potrafi znaleźć nic tańszego.
.
Przez takie osoby jak Dagmara ciągle zmieniają się nam administratorzy w Avii3. Bo mają dość rozczeniowych, pretensjonalnych mieszkańców, którzy ciągle trują wiadomo co. Poprzedni już mieli tego dość.
-
dexter pisze:Zamki zostały wymienione właśnie po to by dostęp do nich mieli tylko właściciele miejsc w garażu i komórek lokatorskich - po co komuś klucz do garażu jeśli nie ma tam czego szukać? Jeśli pójdziemy tym tokiem myślenia to niech koszty windy i jej obsługi ponoszą tylko właściciele mieszkający powyżej 2 piętra, po co płaci za windę ktoś kto z niej nie korzysta ?? Koszty obsługi wind są nieporównywalnie wyższe niż wymiana 8 wkładek zamków.
Więc skoro tak,to powinno być to pokrywane z puli płaconej za eksploatację garażu a nie z puli całej wspólnoty.
Odnosnie twojego argumentu po co komu klucz jak nie ma czego szukac to pisane bylo wcześniej-zerknij-nic to nie zmielo,zamknelo drzwi mieszkancom ale ci co chcieli to sobie podorabiali i stawiaja auta,ba mozemy zaryzykowac twierdzenie ze to "cwaniactwo" ograniczylo sie tylko do właścicieli garazyi komorek-no bo przeciez nikt inny kluczy nie ma,ale wiemy juz jak to pisane bylo w tym wątku wcześniej że tak nie jest. No i tu duży ukłon w strone Bdx od naszej administracji. W ogóle to nawet nie wiem czy byla uchwala w tej sprawie?może ktoś z was wie?
Co do windy i dziedzińca-porównanie nie jest do końca trafione bo w tym wypadku masz możliwość z nich korzystać a że nie chcesz to już jest kwestia wyboru,niemniej taki masz więc płacisz za ich utrzymanie-to tak jakbys powiedzial ze korzystasz tylko z jednej furtki to za inne nie bedziesz placił a z placu zabaw wogle nie korzystasz to mają ci odliczyć-tak niestety nie jest. Zaznaczam też że z niektórych klatek zjazd do garażu jest tylko windą. Natomiast sytuacja z kluczami jakoby ten wybór zamyka,więc uwazam ze sąsiedzi nie mający garazu czy komorki nie powinni pokrywać nam za wymiane. A oni w administracji napewno policzyli nie tylko za zamki ale za wymiane plus dorobienie kazdemu klucza plus napewno za rozniesienie więc pewnie sie zdziwicie na zebraniu jak to ujmą w rozliczeniu.
A o windach jak naliczali mieszkańcom majacym garaze po dwa razy to już nie pamiętacie?
I raczej te zmiany kadrowe nie są winą pani Dagmary czy kogokolwiek innego zwracającego uwagę na problemu wspólnoty tylko ich nieudolności,porozmawiajce z osobami pracującymi to się co nieco dowiecie.A administracja jest dla nas i wykonuje prace za nasze pieniądze a nie na wolontariacie więc od tego jest by słuchać co mieszkańcy mają do powiedzenia bo sami nie spieszą do rozwiązywania problemów-jak woda ciepła leciała bóg wie ile w garażu to myślicie że za darmo,no nie bo za nasze. Także Ogr trzeba niestety swojego pilnować. Tu nie ma dobrych wujków.
Do utrzymania bloku łożymy przy eksploatacji czynszu,garaże mają być odrębne-np.osoba mająca u nas tylko garaż nie porywa utrzymania dziedzińca. Jeśli masz mieszkabie pokrywasz to w eksploatacji mieszjania wiec garaze nie dokładają się do utrzymania blokow tak jak mowil tu ktos
Sąsiad od miejsca 3 od zawsze parkuje na miejscu 4. Bardzo się do niego przyzwyczaił. Taki klimat...
Miejsce na pewno jest do kupienia bo jest na wykazie miejsc wolnych.
Miejsce na pewno jest do kupienia bo jest na wykazie miejsc wolnych.
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”