7 marca godz 20 - Hala Garażowa - 3 Spotkanie Grupy Aktywnych Mieszkańców

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
dexter

Re: 7 marca godz 20 - Hala Garażowa - 3 Spotkanie Grupy Aktywnych Mieszkańców

Postautor: dexter » 01 kwie 2019, 7:33

Widać że donice świetnie się sprawdzają, po nasadzeniu będą jeszcze cieszyć oko - jeszcze na drugim łuku dołożyć kilka i będzie dobrze :)

mmm123

Postautor: mmm123 » 01 kwie 2019, 16:43

dexter pisze:Widać że donice świetnie się sprawdzają, po nasadzeniu będą jeszcze cieszyć oko - jeszcze na drugim łuku dołożyć kilka i będzie dobrze :)

Zgadza się. Teraz niech inne wspólnoty wezmą z nas przykład. Przede wszystkim Avia 1, 4 i 5.

Patryk22

Postautor: Patryk22 » 02 kwie 2019, 0:32

Zamykana brama wjazdowa ok, ale te auta powinny zniknąć co parkuja przed na chodniku i blokują pół jezdni. Co do monopolowego to my decydujemy więc nowa ustawa co do tego tematu i nowe głosowanie.

Bishop

Postautor: Bishop » 09 kwie 2019, 12:34

Dzień dobry,

Czy w naszym bloku są jakieś nowości po ostatnim spotkaniu wspólnoty?

Sprawdzałem e-portal i nie ma tam żadnych nowych uchwał do przegłosowania, a jedyna informacja od zarządcy dotyczy tylko ofert na monitoring.

Pozdrawiam

mik

Postautor: mik » 10 kwie 2019, 7:41

Patryk22 pisze:Zamykana brama wjazdowa ok, ale te auta powinny zniknąć co parkuja przed na chodniku i blokują pół jezdni. Co do monopolowego to my decydujemy więc nowa ustawa co do tego tematu i nowe głosowanie.

Rozmawiałem już z zarządcą A1 i będą słupki przed bramą. Nie da się normalnie chodzić chodnikiem-to raz, dwa, że trzeba czekać na mijankę przy wjeździe/wyjeździe.

Jeśli ktoś jeszcze nie oddał głosu na Strefę Zamieszkania to proszę głosować - brakuje zaledwie 9 głosów.

Victorie

Postautor: Victorie » 11 kwie 2019, 8:36

Bishop pisze:Dzień dobry,

Czy w naszym bloku są jakieś nowości po ostatnim spotkaniu wspólnoty?

Sprawdzałem e-portal i nie ma tam żadnych nowych uchwał do przegłosowania, a jedyna informacja od zarządcy dotyczy tylko ofert na monitoring.

Pozdrawiam

Nowości są. Szkoda, że tak mało osób było na spotkaniu bo nie było szans na przeglosowanie żadnej z uchwał a jak widać zarządca nie kwapi się żeby zbierać pod nimi głosy.
Panie przyszły na zebranie kompletnie nie przygotowane bez żadnych danych planów informacji. Gdybym ja przyszła tak przygotowana na spotkanie z klientem to szef z miejsca by mnie zwolnił. Szkoda że zwolennicy ZZN nie pojawili się na zebraniu żeby bronić swój ukochany zarząd.
Panie nie były w stanie rozliczyć się z zeszłorocznego budżetu, pojawiły się na nim dziwne pozycje jak np 1500 zł dla Pani Ani za to, że w czasie pracy przeznaczonym dla naszej wspólnoty przeszła się po bloku i spisała liczniki. Inna opłata jest koszt korespondencji dla właścicieli mieszkań, których adres korespondencyjny jest poza avia 3 - została podniesiona uchwała bezpośredniego ponoszenia przez nich kosztów za swoją korespondencję.
Afera smieciowa: panie nadal uważają, że żabka ma swój odbiór śmieci. Koszty maja jeszcze wzrosnąć że względu na nową segregacje śmieci. Jedyna opcja obniżenia kosztów to przeglosowanie uchwały o stawkach MPO ale właścicielom nie chce się na nią głosować, wolą płacić.
Właściciele garaży wynegocjowali sobie naliczanie stawek od mniejszej powierzchni. Powstała różnica zostanie przerzucona na właścicieli mieszkań. Budimex, który ma jeszcze kilkanaście miejsc w garażu na pewno ucieszy się z takiej promocyjnej opłaty, o ile oczywiście uchwała przejdzie.
Ostatnia sprawa monitoringu. Wyglądałoby to jakby panie zebrały oferty dzień przed zebraniem, bez żadnych szczegółów odnośnie kosztów eksploatacji więc nie mogliśmy podjąć decyzji na zebraniu. A i monitoringu ma nie być w windach więc dla mnie on nie ma sensu
Niech żyje panujący nam ZZN :lol:

Edyta.

Postautor: Edyta. » 11 kwie 2019, 16:47

Podobno uchwała 12/ śmieciowa przeszła, tak mówi p.Ania... ale na portalu nadal wisi...

fivergrud1968

Postautor: fivergrud1968 » 11 kwie 2019, 18:39

Do czasu zmiany zarządcy nie głosuję, nie będę chodził na żadne spotkania i mam gdzieś argumenty, że za coś płacimy więcej.
Mam to gdzieś za podejście do klienta(zgłaszam coś mailowo, telefonicznie i osobiście, po miesiącu nikt nic nie wie, że coś było zgłaszane!!). Wałek na garażu nikogo nie obchodzi i jakimś cudem wlasciciele nie partycypują w kosztach... Ludzie z innych budynków mają u nas miejsca(nie wynajmują, są właścicielami). Sprawa z monitoringiem to jakiś żart. Zero konkretów przed spotkaniem, a nie uwierzę, że przez tyle miesięcy nie miał nikt czasu w tej sprawie wysłać seryjnego maila do wielu firm z monitoringiem. Jeżeli na spotkaniu było coś o monitoringu to wyciągnęli coś na szybko z kapelusza.
Rozmawiałem z kilkoma osobami, które powiedziały, że szanują swój czas i na tak głupie spotkania z zzn nie będą chodzić. Jeżeli na spotkaniu było mało osób, to prawdopodobnie więcej osób ma coś do pracy ZZN.

dexter

Postautor: dexter » 12 kwie 2019, 7:49

fivergrud1968 pisze:Do czasu zmiany zarządcy nie głosuję, nie będę chodził na żadne spotkania i mam gdzieś argumenty, że za coś płacimy więcej.
Mam to gdzieś za podejście do klienta(zgłaszam coś mailowo, telefonicznie i osobiście, po miesiącu nikt nic nie wie, że coś było zgłaszane!!). Wałek na garażu nikogo nie obchodzi i jakimś cudem wlasciciele nie partycypują w kosztach... Ludzie z innych budynków mają u nas miejsca(nie wynajmują, są właścicielami). Sprawa z monitoringiem to jakiś żart. Zero konkretów przed spotkaniem, a nie uwierzę, że przez tyle miesięcy nie miał nikt czasu w tej sprawie wysłać seryjnego maila do wielu firm z monitoringiem. Jeżeli na spotkaniu było coś o monitoringu to wyciągnęli coś na szybko z kapelusza.
Rozmawiałem z kilkoma osobami, które powiedziały, że szanują swój czas i na tak głupie spotkania z zzn nie będą chodzić. Jeżeli na spotkaniu było mało osób, to prawdopodobnie więcej osób ma coś do pracy ZZN.

Jeśli uważasz że swoją postawą robisz na złość zarządcy to się mylisz - takie podejście sprawia brak możliwości przegłosowania uchwał, na których skorzystaliby wszyscy mieszkańcy - choćby uchwała śmieciowa obniżająca koszty o połowę w porównaniu do dzisiejszych stawek :evil: Nie robisz na złość zarządcy tylko mieszkańcom, którym zależy na poprawie życia we wspólnocie i często poświęcają swój prywatny czas, żeby nam wszystkim żyło się lepiej.

RaceX

Postautor: RaceX » 12 kwie 2019, 8:47

dexter pisze:Jeśli uważasz że swoją postawą robisz na złość zarządcy to się mylisz - takie podejście sprawia brak możliwości przegłosowania uchwał, na których skorzystaliby wszyscy mieszkańcy - choćby uchwała śmieciowa obniżająca koszty o połowę w porównaniu do dzisiejszych stawek :evil: Nie robisz na złość zarządcy tylko mieszkańcom, którym zależy na poprawie życia we wspólnocie i często poświęcają swój prywatny czas, żeby nam wszystkim żyło się lepiej.

Tak jak poprzednik, Ja również mam głosowania gdzieś i nie chodzi o to, żeby zrobić na złość zarządcy(ZZN kosi kasę i mało robi, traktując nas jakbyśmy byli sługami ZZN, a zarządca łaskawie coś od czasu do czasu dla nas zrobi). Ludzie wyrażają swój sprzeciw innym mieszkańcom za obecne działanie zarządcy i zdziwienie, że jest tylu jego obrońców. Wystarczy nawet popytać znajomych jak działają ich zarządcy, żeby porównać bo ten nasz to jakieś przegięcie.
Ja oddam dopiero pod uchwałą zmiany zarządcy.

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”