Evadnro pisze:Zachęcam wszystkich do kontaktu z panem Filipem Downar nr tel - 571308800 - osoba odpowiedzialna za przekazanie naszych mieszkań.
Informację jaką uzyskałem to
- może pod koniec tygodnia będzie wiadomo kiedy zaczną dzwonić w sprawie odbiorów!!
- jeżeli termin odbiorów zostanie przekroczony a Wam przepadną ekipy, hmmm, trudno, jakichkolwiek informacji dowiecie się na ten temat po przekroczeniu terminu
- pan Filip mówi, że przecież mogą być odbiory przed 4 sierpnia, a jak się zapytam jakie daje na to szanse "żadnych szans na to nie mogę dać"
- Budimex nie odebrał jeszcze bloku od Budimexu - cały czas chodzi o dokumentację i przeglądy inspektorskie (w co nie wierzę nawet przez sekundę)
myślę, że w tym wypadku jakakolwiek presja z naszej strony powinna zadziałać motywująco, przynajmniej mnie strasznie mierzi fakt, że zadłużam się na 30 lat, żeby kupić mieszkanie, coś sobie planuje a po drugiej stronie jestem przez dewelopera traktowany jak natręt.
Ja dzwoniłem, po blisko godzinnej walce, gdzie zgłaszała się poczta, bądź nikt nie odbierał dostałem telefon zwrotny. Na pytanie o odbiory oczywiście tekst: "budynek nie został jeszcze odebrany od generalnego wykonawcy, w najbliższym czasie wszystkie dokumenty powinny zostać przekazane i dostaniemy informację minimum 7 dni przed odbiorem". Odpowiedź standard. Na pytanie dlaczego do tej pory budynek nie został odebrany odp: "tak jak mówiłem budynek nie został jeszcze odebrany od generalnego wykonawcy, w najbliższym czasie wszystkie dokumenty powinny zostać przekazane i dostaniemy informację minimum 7 dni przed odbiorem". Czyli to samo. Chociaż ciśnienie mi wzrosło, to grzecznie zwracam uwagę że nie jest to odpowiedź na moje pytanie i ponawiam dlaczego jeszcze nie mają dokumentacji odbioru, odp: "tak jak mówiłem budynek nie został jeszcze odebrany od generalnego wykonawcy, w najbliższym czasie wszystkie dokumenty powinny zostać przekazane i dostaniemy informację minimum 7 dni przed odbiorem". Mogli tą odpowiedź nagrać, bo na każde pytanie była taka sama (przypomina się "Ucho Prezesa": "przez 8 ostatnich lat polki i polacy...."

). No to spytałem dlaczego jeśli budynek nie został odebrany to ktoś już wykończył mieszkanie i tam mieszka dostałem odpowiedź: "jeśli chodzi o tą sprawę, to nic mi na ten temat nie wiadomo".
Reasumując: oficjalna informacja jest taka, że Budimex Nieruchomości nie odebrał dokumentacji od generalnego wykonawcy (generalnym wykonawcą jest Budimex S.A). I niestety nic więcej się nie dowiemy (przynajmniej mi się nie udało).