Odbiory mieszkań od dewelopera - uwagi i zgłoszenia - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
mateusz

Re: Odbiory mieszkań od dewelopera - uwagi i zgłoszenia - Avia 3

Postautor: mateusz » 14 sie 2017, 17:45

conder pisze:Niestety mieszkanie w piątek nieodebrane, klaka F. 36 rzeczy wpisane do protokołu, niektóre małe, niektóre poważne. I tak nie wpisywaliśmy wszystkiego, bo tak to byłoby ok 50 pozycji.

Poważniejsze:
- 2 cm różnicy w poziomie na 2m łacie w pokoju oraz przedpokoju
- mokra plama w przedpokoju na suficie z wilgotnością >10%. Dowiedziałem się, że dach przeciekał w pewnym momencie, ale nie mam pewności czy plama sobie dosycha czy dalej jest dziura w dachu i się bedzie lało po każdym deszczu.
- szyba w kuchni z wadą fabryczną (nie da się wypolerować) - do wymiany
- porysowane szyby praktycznie w każdym pomieszczeniu
- brak poziomu w kilku miejscach na wylewkach 0,7 cm - 1,2 cm
- brak kątów w kuchni
- uszkodzone okleiny na drzwiach wejściowych i oknach
- uszkodzony kątownik przy drzwiach wejściowych.

Odbierałem mieszkanie z ekipą, ja wielu rzeczy bym nie zauważył także jak ktoś się zastanawia czy brać czy nie, to ja polecam. Odbiór przebiegł w miłej atmosferze, nawet mnie nie namawiano żebym odebrał, chyba też im było wstyd z powodu tej plamy, bo na prawdę wyglądało to słabo. Pozostałym forumowiczom życzę więcej szczęścia.

czyli czekasz razem ze mną na powtórny odbiór;( Myślisz, żę wyrobią się do miesiąca?

Victorie

Postautor: Victorie » 14 sie 2017, 20:32

My jesteśmy pozytywnie zaskoczeni. W weekend byliśmy obejrzeć balkon z zewnątrz i po zasoleniach nie ma śladu. Wygląda na to, że ekipa się spręża i wyrobią się do miesiąca. Natomiast dalej czekamy na oficjalną odpowiedz do Budimexu, 14 dni od odbioru mija w środę.

conder

Postautor: conder » 15 sie 2017, 11:23

Mam nadzieję, że sie wyrobią, ekipa remontowa wiecznie nie będzie na mnie czekać :)

evilkaa

Postautor: evilkaa » 16 sie 2017, 8:18

Victorie pisze:My jesteśmy pozytywnie zaskoczeni. W weekend byliśmy obejrzeć balkon z zewnątrz i po zasoleniach nie ma śladu. Wygląda na to, że ekipa się spręża i wyrobią się do miesiąca. Natomiast dalej czekamy na oficjalną odpowiedz do Budimexu, 14 dni od odbioru mija w środę.

Nie wiem czy Tobie nie mówili, ale mnie powiedzieli, że "mają do 60 dni na ustosunkowanie się" do usterek wpisanych do protokołu ... :/

conder

Postautor: conder » 16 sie 2017, 9:44

evilkaa pisze:
Victorie pisze:My jesteśmy pozytywnie zaskoczeni. W weekend byliśmy obejrzeć balkon z zewnątrz i po zasoleniach nie ma śladu. Wygląda na to, że ekipa się spręża i wyrobią się do miesiąca. Natomiast dalej czekamy na oficjalną odpowiedz do Budimexu, 14 dni od odbioru mija w środę.

Nie wiem czy Tobie nie mówili, ale mnie powiedzieli, że "mają do 60 dni na ustosunkowanie się" do usterek wpisanych do protokołu ... :/

Mi Pan z Budimexu powiedział, że mają 14 dni. Jeśli będą mieli jakieś uwagi, to do 14 dni przyjdzie pismo, jeśli pismo nie przyjdzie, to znaczy że wszystkie uwagi z protokołu zostały przez nich zaakceptowane.

ked14

Postautor: ked14 » 01 wrz 2017, 12:43

mały offtopic - rozumiem, że większość z nas odebrała mieszkania i trwają remonty.

Chciałem w tym momencie pozdrowić mieszkańca/pracownika z 6 piętra (chyba klatka c, bok budynku), który jak gdyby nigdy nic jakieś odpady (nie wnikam czy to była woda czy coś innego) wylewał z wiadra przez okno na dziedziniec :shock: Ja rozumiem, że nie wszyscy mają jeszcze mają wc/umywalki zamontowane, no ale przecież to nie jest średniowiecze żeby odpady za okno wylewać.

Ludzka pomysłowość/głupota nie zna granic :)

mateusz

Postautor: mateusz » 04 wrz 2017, 18:22

ma już ktoś jakieś info o poprawkach? z budimexu nikt nie odpisuje..

Selassie

Postautor: Selassie » 05 wrz 2017, 11:03

mateusz pisze:ma już ktoś jakieś info o poprawkach? z budimexu nikt nie odpisuje..

Sam czekam czesc poprawili ale duze rzeczy jak okropna rysa na drzwiach wejsciowych nie ruszona.
Bylem popatrzec czy moze wymienili lub naprawili to i jest tak jak bylo :(

nie wiem czego oni oczekuja ze ktos wezmie drzwi z rysa na pol skrzydla????

Okropnosc!

DarthMoon

Postautor: DarthMoon » 07 wrz 2017, 9:38

Budimex powinien się wstydzić, odrzucili uwagę o krzywym suficie w łazience na 17mm!!!!! Widzę, że sprawa skończy się w sądzie.
Macie podobny problem??

iiii

Postautor: iiii » 07 wrz 2017, 13:23

U nas popraki usuniete te na ktore dano 45dni(okna,balkon) a reszta dopoiero jest robiona skandal bo pan Wojciech odpowiedzialny za prace remontowe nie umie odpowiedziec czemu prace tynkarskie ruszyly po30 dniach niestety teraz protokol a rzeczywistosc sie ma nijak do rzeczywistosc!!!!!

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”