Glosowanie nad uchwalami zzn online - kiedy (Avia 3)
Re: Glosowanie nad uchwalami zzn online - kiedy (Avia 3)
Kartki z informacją o przedłużeniu terminu głosowania do końca czerwca wiszą we wszystkich klatach z garażem włącznie - ciekawe tylko czy to coś da?
Z plakatami dałem sobie chwilowo spokój gdyż Administrator dał mi wcześniej znać że przedłuży głosowanie do końca czerwca. Plan jest taki-jeśli koło 15czerwca sytuacja się nie wyklaruje pod uchwałami to zajmę się przejściem po głosy w klatkach F i G. Czy są chętni którzy na priva podesłali by swoje namiary i zaangażowali się do podobnych działań w pozostałych klatkach?! Miłego dnia wszystkim
B&P pisze:Z plakatami dałem sobie chwilowo spokój gdyż Administrator dał mi wcześniej znać że przedłuży głosowanie do końca czerwca. Plan jest taki-jeśli koło 15czerwca sytuacja się nie wyklaruje pod uchwałami to zajmę się przejściem po głosy w klatkach F i G. Czy są chętni którzy na priva podesłali by swoje namiary i zaangażowali się do podobnych działań w pozostałych klatkach?! Miłego dnia wszystkim
pisałam wczoraj do zzn że chętnie się przejdę po bloku ale oczywiście nie odpowiedzieli...
Zaznaczę, że głosowałem za odwołaniem ochrony, ale przedłużanie głosowania to chamstwo i poniżanie osób, które głosowały za pozostawieniem ochrony. Był podany termin głosowania i koniec kropka, żadnego kombinowania. Do wyznaczonego dnia nie było 50%, to głosowanie uznaje się za zakończone. Szukacie problemu tam gdzie go nie ma, dlaczego nikt nie chce iść do zarządcy "kopnąć w 4litery", żeby wziął się za robotę, bo z wszystkich administracji, z którymi mam obecnie do czynienia to z Avii 3 są najbardziej ślamazarni.
Na kolejnych głosowaniach, też nie będę się spieszył z oddaniem głosu(o ile oddam), bo jak wynik odgórnie jest ustalony, to i przez rok będzie trwało głosowanie, żeby osiągnąć odpowiedni wynik.
Na kolejnych głosowaniach, też nie będę się spieszył z oddaniem głosu(o ile oddam), bo jak wynik odgórnie jest ustalony, to i przez rok będzie trwało głosowanie, żeby osiągnąć odpowiedni wynik.
RaceX pisze:Zaznaczę, że głosowałem za odwołaniem ochrony, ale przedłużanie głosowania to chamstwo i poniżanie osób, które głosowały za pozostawieniem ochrony. Był podany termin głosowania i koniec kropka, żadnego kombinowania.(...) Na kolejnych głosowaniach, też nie będę się spieszył z oddaniem głosu(o ile oddam), bo jak wynik odgórnie jest ustalony, to i przez rok będzie trwało głosowanie, żeby osiągnąć odpowiedni wynik.
Świetna postawa...przecież to nie jest wina zarządcy, że ludzie mają w dupie głosowanie. A to co piszesz o terminie głosowania i odgórnie ustalaniu wyniku to bzdura jakiej mało. Już lepiej by było jakby uchwała przechodziła/nie przechodziła tylko zebranymi głosami w ustalonym terminie. Jak komuś nie chce się głosować (albo nie interesuje go wspólnota w której mieszka) to niech potem nie ma pretensji, że 40% udziałów stanowi głos całego bloku.
Ostatnio zmieniony 07 cze 2018, 9:09 przez maniekmal, łącznie zmieniany 1 raz.
RaceX pisze:Zaznaczę, że głosowałem za odwołaniem ochrony, ale przedłużanie głosowania to chamstwo i poniżanie osób, które głosowały za pozostawieniem ochrony. Był podany termin głosowania i koniec kropka, żadnego kombinowania. Do wyznaczonego dnia nie było 50%, to głosowanie uznaje się za zakończone. Szukacie problemu tam gdzie go nie ma, dlaczego nikt nie chce iść do zarządcy "kopnąć w 4litery", żeby wziął się za robotę, bo z wszystkich administracji, z którymi mam obecnie do czynienia to z Avii 3 są najbardziej ślamazarni.
Przecież nie chodzi tylko o ochronę - chodzi o ważność głosowania nad wszystkimi uchwałami, niezależnie od tego jak ktoś głosuje, o jakim chamstwie i poniżaniu mówisz ??

Edyta. pisze:pisałam wczoraj do zzn że chętnie się przejdę po bloku ale oczywiście nie odpowiedzieli...
nie ma szans, że ZZN odda Ci listę mieszkańców w celu zbierania głosów. RODO itd itp. Nawet się na to nie nastawiajcie, po prostu nie mogą tego robić

Zresztą jedno chodzenie po bloku przez ZZN było i nic nie dało...
Miałem w innym budynku identyczna sytuację, zarządca w kilka dni dzwoniąc, mailując zebrał głosy od ponad połowy osób(sam z siebie i nikt ich o to nie prosił). Temat opisałem wcześniej.
Jeżeli nie uważacie, że przedłużanie głosowań do czasu, aż zbierzemy odpowiednią ilość głosów nie jest przekrętem to naprawdę nie dziwcie się, że w tym kraju każdy kombinuje. Byłem na spotkaniu, na którym ustaliliśmy termin głosowania... teraz powinno być głosowanie o przedłużenie głosowania
Jeżeli nie uważacie, że przedłużanie głosowań do czasu, aż zbierzemy odpowiednią ilość głosów nie jest przekrętem to naprawdę nie dziwcie się, że w tym kraju każdy kombinuje. Byłem na spotkaniu, na którym ustaliliśmy termin głosowania... teraz powinno być głosowanie o przedłużenie głosowania

B&P pisze:Z plakatami dałem sobie chwilowo spokój gdyż Administrator dał mi wcześniej znać że przedłuży głosowanie do końca czerwca. Plan jest taki-jeśli koło 15czerwca sytuacja się nie wyklaruje pod uchwałami to zajmę się przejściem po głosy w klatkach F i G. Czy są chętni którzy na priva podesłali by swoje namiary i zaangażowali się do podobnych działań w pozostałych klatkach?! Miłego dnia wszystkim
Bardzo dobry pomysł! Chętnie pomogę! Też uważam jak @maniekmal, ze nie powinno być ustalone 50% frekwencji, bo w ten sposób mamy blokowane wszystkie uchwały.
mko13 pisze:B&P pisze:Z plakatami dałem sobie chwilowo spokój gdyż Administrator dał mi wcześniej znać że przedłuży głosowanie do końca czerwca. Plan jest taki-jeśli koło 15czerwca sytuacja się nie wyklaruje pod uchwałami to zajmę się przejściem po głosy w klatkach F i G. Czy są chętni którzy na priva podesłali by swoje namiary i zaangażowali się do podobnych działań w pozostałych klatkach?! Miłego dnia wszystkim
Bardzo dobry pomysł! Chętnie pomogę! Też uważam jak @maniekmal, ze nie powinno być ustalone 50% frekwencji, bo w ten sposób mamy blokowane wszystkie uchwały.
Nie reguluje tego art 23 UWL?? Jeżeli nie, to dlaczego nie mogliśmy przyjąć tych uchwał na zebraniu??
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”