Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
Edyta.

Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Avia 3

Postautor: Edyta. » 17 lip 2017, 18:34

o harmonogramie i o tym że ktoś juz mieszka

duda88

Postautor: duda88 » 18 lip 2017, 7:51

Evadnro pisze:
duda88 pisze:
Edyta. pisze:Czy to ze ktoś juz mieszka to potwierdzone? Właśnie rozmawiałam z Panem Downarem i nic mu nie wiadomo i poradził zeby napisac oficiajne pismo do nich to się odniosą. Czy ma ktos moze zdjecia tego mieszkania? Wiem ze aby miec prąd w miszkaniu to trzeba podpisać umowę np z tauronem a do tego jest potrzebna umowa przekazania kluczy itp. ?

Niech sobie mieszka... tylko nam niech też już w końcu pozwolą zamieszkać 8-) Edyta nie licz na oficjalne potwierdzenie tej informacji ;)
Ja dostałam dzisiaj info z biura, że już ustalają harmonogram i lada dzień będą do nas dzwonić :) zobaczymy ;)

Szkoda tylko, że osoba odpowiedzialna za ustalanie harmonogramu dla naszego bloku (Filip Downar) nic o tym nie wie

Jeśli o niego chodzi to jest najbardziej poinformowaną osobą, i z tego samego powodu nic nie powie - i tak już wszyscy do niego dzwonią, gdyby cokolwiek powiedział na temat odbiorów to zablokowałby sobie telefon :lol: :lol: :lol:

Evadnro

Postautor: Evadnro » 18 lip 2017, 9:13

duda88 pisze:
Evadnro pisze:
duda88 pisze:Niech sobie mieszka... tylko nam niech też już w końcu pozwolą zamieszkać 8-) Edyta nie licz na oficjalne potwierdzenie tej informacji ;)
Ja dostałam dzisiaj info z biura, że już ustalają harmonogram i lada dzień będą do nas dzwonić :) zobaczymy ;)

Szkoda tylko, że osoba odpowiedzialna za ustalanie harmonogramu dla naszego bloku (Filip Downar) nic o tym nie wie

Jeśli o niego chodzi to jest najbardziej poinformowaną osobą, i z tego samego powodu nic nie powie - i tak już wszyscy do niego dzwonią, gdyby cokolwiek powiedział na temat odbiorów to zablokowałby sobie telefon

zgadzam się, że na pewno wie najwięcej, zgadzam się, że rzuca formułki a nie mówi prawdy. Natomiast nie zgadzam się z informacją, że już ustalają harmonogram, osoba, która go ustala powinna to wiedzieć :)

gigi

Postautor: gigi » 18 lip 2017, 9:14

Pewno czyta to forum i dobiera strategię do bieżącej sytuacji :lol: :lol: :lol: :roll:

dexter

Postautor: dexter » 18 lip 2017, 9:31

Jeśli faktycznie maja zatrudnić 10 ekip do odbiorów to pójdzie szybko - kiedyś w końcu muszą zacząć :D pewne jest to, że każdy dzień przybliża nas do odbiorów :lol: :lol: :lol:

Evadnro

Postautor: Evadnro » 18 lip 2017, 9:32

dexter pisze:Jeśli faktycznie maja zatrudnić 10 ekip do odbiorów to pójdzie szybko - kiedyś w końcu muszą zacząć :D pewne jest to, że każdy dzień przybliża nas do odbiorów :lol: :lol: :lol:

żeby nie było tak optymistycznie to do śmierci też nas przybliża ;)

dexter

Postautor: dexter » 18 lip 2017, 9:37

Evadnro pisze:
dexter pisze:Jeśli faktycznie maja zatrudnić 10 ekip do odbiorów to pójdzie szybko - kiedyś w końcu muszą zacząć :D pewne jest to, że każdy dzień przybliża nas do odbiorów :lol: :lol: :lol:

żeby nie było tak optymistycznie to do śmierci też nas przybliża ;)

wow grubo 8-) może dożyjemy :lol:

Evadnro

Postautor: Evadnro » 18 lip 2017, 11:06

Budynek Avia 3 dostał pozwolenie na użytkowanie z klauzulą ostateczności 05.04.2017. Już nic nie rozumiem :)

maamba

Postautor: maamba » 18 lip 2017, 11:30

Evadnro pisze:Budynek Avia 3 dostał pozwolenie na użytkowanie z klauzulą ostateczności 05.04.2017. Już nic nie rozumiem :)

A może chodzi o sprawę tych miejsc parkingowych? Czy ktoś się zaczął z nimi sądzić?

Selassie

Postautor: Selassie » 18 lip 2017, 11:36

Tez dzwonilem - nic mi nie powiedzieli same pół słowka.

Jest mi trochęprzykro; mi odbioru w maju jak niektórym tutaj nikt nie obiecywał, ale czytałem forum i w innych blokach do terminu z umowy sie wyrabiali. Dlatego zarezerwowalem sobie czas na poczatku sierpnia zeby ruszyc z urzadzaniem mojego mieszkania, teraz zaluje bo dosyc pesymistyczny scenariusz maluje mi sie przed oczami kiedy czytam ten watek.

Budimex zaslania sie sciema o tym ze dokumentacja techniczna niekompletna - gorszego bullshitu dawno nie slyszalem.
Ciekaw jestem co tak na prawde jest przyczyna calej sytuacji.

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”